Obavijesti

Sport

Komentari 41

Ivica Zubac i Luka Dončić. Ono kad Europljani 'školuju' Amere

Ivica Zubac i Luka Dončić. Ono kad Europljani 'školuju' Amere
3

U zadnja četiri desetljeća samo su četvorica rookieja imali prosjek od najmanje 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije po utakmici: Michael Jordan, Larry Bird, Grant Hill i - Luka Dončić

VIDEO

LA Lakersi imaju fini miks rutine (LeBron, Rondo, Chandler) i mladog talenta (Ingram, Ball, Kuzma), a dok zbog ozljeda McGeeja i Chandlera nisu morali naći treće rješenje na centarskoj poziciji, zapravo nisu ni znali da za velike role imaju i - Hrvata Ivicu Zupca.

Tek je u svojoj trećoj LA-sezoni 216 centimetara visoki 21-godišnjak dobio kakvu-takvu šansu i u dvije-tri utakmice momentalno dokazao da možda ne treba biti starter, ali... Ivica Zubac pravu minutažu mora imati.

Naš je košarkaš u tri utakmice u prvoj petorci složio prosjek od 17.7 poena, 8.7 skokova i 2.7 blokada. Usporedbe radi, prvi centar vodeće momčadi lige Milwaukee Bucksa, 30-godišnji rutiner Brook Lopez, ove sezone u 28 minuta po utakmici ima 5 poena, 4 skoka i 1 blokadu manje!

Zubac je apsolutno centar na razini Lakersa i NBA lige!

NBA: Los Angeles Lakers at New Orleans Pelicans

Dijamant Dončić

U zadnja četiri desetljeća samo su trojica rookieja prije ove sezone imali prosjek od najmanje 19 poena, 6 skokova i 4 asistencije po utakmici: Larry Bird, Grant Hill i - Michael Jordan! Od sredine studenoga to u dresu Dallas Mavericksa čini i 19 godišnji Slovenac, Luka Dončić. 

A sva trojica spomenutih, najveći svih vremena i još dvojica hall-of-famera, u svojim su prvim sezonama bili barem dvije godine stariji od Luke i prošli kroz sveučilišni sustav pripreme za NBA!

Veliki Scottie Pippen bez zadrške konstatira:

- Dečko je čista klasa, a ne boji se pogriješiti. Igra najbolje što može i - uživa. Sa tek 19 godina i u svojoj rookie-sezoni ključni je igrač svoje momčadi. To je rijetkost, gledamo veliki talent na djelu.

Trener Rick Carlisle je shvatio kakvog igrača ima nakon devet kola. Dotad su Mavsi imali 2 pobjede i 7 poraza. Otkad je ključeve igre dao Luki Dallas je u pozitivi, 14-11, i ozbiljno razmišljaju o tome da im ni play-off nije nedostižan.

Pokretanje videa...

00:07

A Dončić je momčad uzeo za ruku. Sa 19 godina klinac koji je prvu NBA tekmu odigrao prije 39 dana apsolutni je vođa Mavericksa. Vidno ljut kad zadnja lopta ne završi u njegovim rukama kao preksinoć u New Orleansu kad su Mavsi izgubili dva razlike.

Jedan od menadžera, Quique Villalobos, svjedoči:

- Posve je isti kao kad je bio u Europi. Živi u stanu u centru, sa njim je majka, a djevojka ga posjećuje kad može. Na nekoliko je minuta hoda od dvorane, a kad je slobodan igra Fortnite i odmara. Sedam milijuna dolara na godinu nije ga promijenilo ni 1%.

Ivica Zubac & Luka Dončić... Europski klinci koji su dobili šansu pa pokazali da u košarci mogu 'školovati' i učitelje Amere!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'
NOVI PREDSJEDNIK

'Hajduk neće rezati troškove, Nikoličius mi se dopada, a navijački će me ponijeti u loži...'

Ivan Bilić naglasio: Novi trener nam je prioritet, a trener koji dođe mora se prilagoditi sustavu igre prve momčadi. Kao što mora napraviti i akademija