Obavijesti

Sport

Komentari 20

Iz Rusije s ljubavlju: Čilić ušao u finale Moskve, lovi treću titulu

Iz Rusije s ljubavlju: Čilić ušao u finale Moskve, lovi treću titulu

Dva od dosadašnjih 19 naslova Čilić je osvojio upravo u Moskvi gdje je bio pobjednik 2014. i 2015. godine. Igrat će protiv domaćeg predstavnika Aslana Karaceva za naslov na Kremlin Cupu

VIDEO

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u finale ATP turnira u Moskvi svladavši u polufinalu Litavca Ričardasa Berankisa sa 6-3, 6-4 nakon sat i 33 minute igre.

Pokretanje videa...

Hrvatski teniski parovi VIDEO

Za Čilića je ovo drugi ulazak u finale ove godine, u lipnju je osvojio Stuttgart. Bio je to 19. osvojeni naslov u karijeri 33-godišnjeg Međugorca, a u nedjelju će u Moskvi pokušati stići do jubilarnog 20. i to u svom 34. finalu.

Dva od dosadašnjih 19 naslova Čilić je osvojio upravo u Moskvi gdje je bio pobjednik 2014. i 2015. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za prvi set odlučujućim se pokazao sam početak. Čilić je u prvom gemu uspio spasiti dvije "break-lopte", da bi odmah u sljedećoj igri oduzeo servis Litavcu, a to se pokazalo bio i jedini "break" u toj dionici igre. Imao je Čilić još tri prilike za oduzimanje servisa Berankisu kod rezultata 4-1 koje nije iskoristio.

Početak drugog seta bio je mnogo neugodniji jer je Berankis oduzeo servis Čiliću, no Čilić je u sljedećoj igri odmah uzvratio, da bi svaki igrač držao svoj početni udarac do rezultata 4-4. Tada je Litavac iskazao stanovitu nervozu na svom servisu što je Čilić znao iskoristiti za "break" i servis za meč. Berankis je s nekoliko dobrih poteza stigao do 15-40 te je stvorio dvije prilike za povratak u dvoboj, no Čilić je odgovorio na pravi način. S četiri odlična prva servisa otklonio je prijetnju i stigao do pobjede.

U finalu će Čilić igrati protiv Rusa Aslana Karaceva koji je pobijedio sunarodnjaka Karena Hašanova 7-6 (7), 6-1). Zanimljivo, dosad se sa svakim od njih susreo po jednom i ostvario pobjedu i to u Cincinnatiju. Hačanova je svladao 2018., a Karaceva ranije ove godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića