Obavijesti

Sport

Komentari 7

Iza kulisa Realovog osvajanja Lige prvaka treći put zaredom

Iza kulisa Realovog osvajanja Lige prvaka treći put zaredom
1

Real Madrid je prije četiri mjeseca u Kijevu ispisao novu povijest pobjedom u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola (3-1), a iz 'kraljevskog kluba' taj su trenutak odlučili ovjekovječiti filmom...

VIDEO

Real Madrid je u svibnju ispisao novu povijest Lige prvaka. Naime, oni su u Kijevu svladali Liverpool s 3-1 i tako postali jedini klub  u povijesti koji je tri sezone zaredom osvajao najelitnije nogometno klupsko natjecanje. 

'Kraljevski klub' je takav uspjeh odlučio ovjekovječiti filmom pod nazivom 'U srcu Decimocentere', a u njemu se nalaze događaji iza kulisa prije, za vrijeme i nakon ostvarenja nevjerojatnog uspjeha. 

Film obiluje brojnim detaljima koji još nikada nisu bili viđeni u javnosti, a oni su nastali tamo gdje je ulaz bio dozvoljen jedino Realovoj kameri. Pri tome su korištene razne tehnike i načini snimanja, kao na primjer to da kamera prati protagoniste koji govore u nju i vode ju po mjestima na koja inače nema pristupa, dok u drugoj prilici snima razgovore nekoliko aktera.

Naravno, nogometnoj publici najzanimljiviji su detalji iz svlačionice snimljeni neposredno prije utakmice, na poluvremenu i nakon trijumfa načinom koji se u dokumentaristici zove "muha na zidu". Kamera pri tome najčešće iz jednog kadra snima događaj, junake i situaciju u kojoj se nalaze. 

Svima je već jasno kako su glavnu riječ u svlačionici 'kraljevskog kluba' imali Ramos i Cristiano Ronaldo, ali tek na ovim snimkama se vidi koliko su oni bili bitni u osvajanju Lige prvaka. 

U svlačionici govor igračima najprije drže Ramos i Ronaldo, Zidane se za to vrijeme šeće po svlačionici, a tek kada njih dvojica završe svoje govore, onda na red dolazi Francuz. 

Izvan svlačionice glavni akter je predsjednik Florentino Perez. On na hotelskim hodnicima dolazi do svakog igrača, grli ga te se raspituje o njihovoj obiteljskoj situaciji i spremnosti za utakmicu. 

U jednom trenutku filma Perez obavijesti Modrića da mu je susreo oca te mu poruči: 'On je isti ti'.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače