Sport

Komentari 14

Izašao sam na terasu i zavrtjelo mi se. Doktor mi je sve zabranio

Izašao sam na terasu i zavrtjelo mi se. Doktor mi je sve zabranio

Još jako malo vremena ostalo je do početka Svjetskog rukometnog prvenstva, a Duvnjak je za Balkan handball otkrio detalje oko bitke s koronom. 'Izašao sam na terasu i zavrtjelo mi se'

Domagoj Duvnjak (32) prebolio je korona virus zbog čega nije u najboljoj formi, a 13. siječnja počinje Svjetsko rukometno prvenstvo što znači da vremena za pripreme ima jako malo. 

Final Four Lige prvaka kreće od ponedjeljka, trebao se odigrati u lipnju, ali je odgođen zbog aktualne pandemije.

POGLEDAJTE VIDEO: Duvnjak zove rukometašice

Luka Cindrić (Barcelona), Manuel Štrlek (Veszprem) i Domagoj Duvnjak (Kiel) trojac je koji će u završnici Lige prvaka predstavljati Hrvatsku.

U razgovoru za Balkan handball, Duvnjak je otkrio da sanja naslov prvaka s Kielom, ali mu je korona poremetila pripreme za final Four i prvenstvo u Egiptu.

- Za nas sportaše pauza od 14 dana baci te totalno unatrag. Ja sam ne znam kakav ću biti. Na treningu se osjećam u redu, ali trening nije isto kao utakmica. Nakon povratka sam imao problema s kondicijom, nakon deset minuta trčanja sam rekao da ne mogu više, da je dosta. Nije ugodno, neću reći da sam na nuli, ali bacilo me unatrag - rekao je Duvnjak za Balkan handball pa dodao:

- Cijela ekipa je bila u karanteni deset dana, ali dečki su mogli nešto raditi od doma, trenirali su. Meni je doktor zabranio da ne smijem ništa raditi. Nisam ništa radio 14 dana, krenuo sam lagano s kondicijskim treningom, to su dvije minute trčanja pa minuta hodanja. Dok nisam prošao dodatne preglede, Bogu hvala na pregledima je sve dobro. Mora se proći ta kontrola srca i pluća. Poslije sam se dobro osjećao, nadam se da će ostati tako. Nisam smio izaći van, jednom sam izašao na terasu i zavrtjelo mi se. Bogu hvala nisam imao teže simptome, izgubio sam miris i okus, to je jedan čudan osjećaj, ali vratilo se nakon par dana. Gledao sam sve moguće sportove - rekao je najbolji rukometaš Eura 2020 pa zaključio:

- Kako ću sada izdržati ovaj Final Four stvarno ne znam. Ne želim tražiti nekakve alibije, Liga prvaka je san svakog sportaša i ja se nadam da će me zdravlje poslužiti i da ću izdržati dvije utakmice.

Sreća u nesreći je što Hrvatska na Svjetskom prvenstvu igra u skupini s laganim protivnicima, Japanom, Katarom i Angolom pa Lino Červar može odmarati Duvnjaka u grupnoj fazi i pripremati ga za najjače utakmice u drugom krugu gdje će Hrvatskoj trebati u punoj formi. 

Najčitaniji članci