Obavijesti

Sport

Komentari 10

Izbjegao smrtnu kaznu: Nasmrt prebio oca, ujaka i električara palicom s ugraviranim imenom

Izbjegao smrtnu kaznu: Nasmrt prebio oca, ujaka i električara palicom s ugraviranim imenom

Brandon Martin bio je perspektivan mladi bejzbolaš, ali novac ga je odveo na krivu stranu života, u drogu i rastrošnost. Sud u Los Angelesu odlučio je kako će odlužiti doživotnu bez mogućnosti pomilovanja

VIDEO

Američku javnost šokirao je slučaj Brandona Martina (27), nekad perspektivnog bejzbolaša, koji je 17. rujna 2015. u mahnitom pohodu u obiteljskoj kući u Riversideu u Kaliforniji ubio oca, ujaka i električara. I to vlastitom bejzbolskom palicom na kojoj je bilo ugravirano njegovo ime.

Porota u Los Angelesu u četvrtak ga je poštedjela smrtne kazne i odlučila kako će, zbog trostrukog ubojstva prvog stupnja, ostatak života provesti u ćeliji bez mogućnosti pomilovanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Bejzbol u Zagrebu

Pokretanje videa...

Bejzbol teren u Zagrebu 01:12

Martina su 2011. na MLB draftu izabrali Tampa Bay Raysi 38. pick. Igrao je tri sezone u razvojnoj ligi Miners, no nakon toga je nestao. Franšiza je s njim raskinula ugovor u ožujku 2015.

U međuvremenu se Brandon, nakon što je potpisao ugovor od 860.000 dolara i unajmio vilu, odao drogi, konzumirao je marihuanu i kokain, LSD, gljive... I njegovo je ponašanje za ukućane postalo neizdrživo. Bio je tempirajuća bomba.

- S njim niste znali što će se dogoditi. Zaključavali smo vrata i znali smo ga čuti kako viče. Svađao se sam sa sobom, lupao šakom o zid, udarao oca koji je bio u kolicima, pokušavao zadaviti majku i bacao škare na nju - govorila je na suđenju majka Melody.

Martinova obrana pravdala je užasan zločin kao posljedica shizofrenije, no na sudu su utvrili kako to nije bilo presudno. Konzumiranje druge, u svakom slučaju, jest.

Ironično, baš na dan ubojstva Martinova obitelj postavila je videonadzor kako bi se zaštitila od mogućeg napada, ali to je, čini se, bio samo okidač mahnitog čina. Martin je u krvavom pohodu nasmrt pretukao oca Michaela, ujaka Rickyja Andersena i instalatera alarma Barryja Swansona. Uhitili su ga idući dan.

Čini se kako je pogoršano psihičko stanje osuđenika utjecalo na odluku porote da nakon dvodnevnog vijećanja ne odluči smaknuti Martina smrtnom kaznom. Uvažili su i majčino završno svjedočenje.

- Ne želim izgubiti još jednog člana obitelji, zabili biste mi nož u srce - govorila je Melody.

Brandon je tijekom petogodišnjeg procesa odbijao suradnju i s odvjetnikom, ni s kim nije htio komunicirati i spavao je na podu. Zbog stravičnog će čina do kraja života možda razmisliti i pokajati se. Ima pregršt vremena za to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka