Obavijesti

Sport

Komentari 43

Sportaši godine: Ivan Rakitić i Sandra Perković najbolji u '15.

Sportaši godine: Ivan Rakitić i Sandra Perković najbolji u '15.
6

Izabrani su najbolji sportaši za 2015. godinu. Najbolji sportaš je Ivan Rakitić, a sportašica Sandra Perković. Najbolja ekipa su karatistice, a momčad Sinkovići

VIDEO

Sportski novinari u Republici Hrvatskoj imali su čast izabrati najbolje sportaše za ovu godinu na 64. izboru sportaša Sportskih novosti. Nagrade su dobili najbolji sportaš Ivan Rakitić i sportašica Sandra Perković , najbolja ekipa hrvatska ženska karate reprezentacija , a momčad Valent i Martin Sinković u izboru 351 novinara iz 56 redakcija diljem Hrvatske, među kojima i 24sata.

Nominirani u kategoriji sportaša bili su : Ivan Rakitić, Filip Hrgović, Damir Martin, Marijo Možnik, Andrej Krstinić te Tonći Stipanović.

Nominirane u kategoriji sportašica bile su: Sandra Perković, Blanka Vlašić, Snježana Pejčić, Maša Martinović, Iva Radoš, Ana Zaninović, Lucija Zaninović te Maja Poljak.

U kategoriji momčadi nominirani su bili: Valent i Martin Sinković, vaterpolska reprezentacija, GNK Dinamo, PPD Zagreb, VK Primorje EB, KK Cedevita, Hrvatska reprezentacija u samostrelu, Hrvatska reprezentacija u karateu, Hrvatska nogometna reprezentacija, Šime Fantela i Igor Marenić te Leo Brnić i Marino Miličević, dok su u kategoriji ekipa nominirani : Reprezentacija u samostrelu, Kuglačka reprezentacija, Karate reprezentacija i odbojkaška reprezentacija.

Početak ceremonije i dodjela nagrade najboljoj ekipi te momčadi

Prvi je na pozornicu izašao mladi Dinamov nogometaš Josip Brekalo , koji je najavio osvajača nagrade u kategoriji ekipa. Nagradu za najbolju sportsku ekipu ove godine dobila je hrvatska ženska karate reprezentacija , koja je osvojila ekipno zlato na Europskom prvenstvu u Istanbulu. Nagradu im je dodijelio bivši rukometni reprezentativac Petar Metličić .

Nakon Brekala, sljedeća je na pozornicu izašla mlada stolnotenisačica Andrea Pavlović , koja je najavila osvajača nagrade u kategoriji momčadi. Nagradu su treću godinu zaredom (drugu zaredom u dvojcu na pariće) dobili Valent i Martin Sinković . Nagradu je Valentu Sinkoviću uručila bivša košarkašica Danira Bilić . Valentov brat Martin nije sudjelovao na dodjeli zbog bolesti.

Vukovićev fair-play presedan u povijesti rukometa, Perković najbolja sportašica

Nagradu za fair-play dobio je rukometaš Drago Vuković , koji je napravio nesvakidašnji potez u Bundesligi. Igrač ga je faulirao u prolazu, sudac je dosudio faul i isključenje dvije minute. Vuković je sucu objasnio da nije bio faul za dvije minute nakon čega je sudac otišao do svojeg stola i poništio prekršaj što je presedan u povijesti rukometa.

VIDEO

Sandra Perković je četvrti put zaredom proglašena za najbolju sportašicu godine. Sandra je osvojila srebrnu medalju na atletskom SP-u zadnjim hicem u seriji. Nagradu za najbolju sportašicu najavio je mladi tenisač Borna Devald , a nagradu joj je uručio bivši stolnotenisač Dragutin Šurbek.

- Sezona je bila odlična. Godine 2010. sam počela osvajati medalje, a sada je došlo vrijeme za srebro na SP-u da popunimo vitrinu. S Kubankama (bacačicama diska op. a.) se nećemo opterećivati jer su samo u nizu konkurentica na Olimpijskim igrama u Riju. Sve ćemo biti spremne, a mi ćemo pokušati obraniti zlatnu medalju iz Londona - rekla je Sandra Perković na dodjeli.

Ivan Rakitić je sportaš godine

Za kraj, nagradu za sportaša godine po prvi put dobio je Ivan Rakitić , kojeg je najavila mlada taekwondoašica Doris Pole . Nagradu, koju je dodijelila hrvatska sportska novinarka i bivša atletičarka Milka Babović , je umjesto Ivana primio njegov otac Luka. Rakitić nije mogao prisustvovati dodjeli zbog obaveza, ali se javio preko videa.

- Dobra večer svima. Nažalost ne mogu biti večeras sa vama. Zahvalio bih se svima, koji su dali svoj glas meni. Velika mi je čast i mislim  da bih se trebao zahvaliti suigračima i obitelji. Hvala svima vama koji ste uz nas. Suviše je pričati kolika je čast dobiti nagradu i drago mi je da se vidio moj rad i trud koji ulažem u nogomet. To je moj posao i živim nogomet sto posto. Posebno se zahvaljujem ženi i kćerki, roditeljima, ocu koji je s vama i koji je od malena bio uz mene. Bez njega bi bilo teško doći do ovog trenutka. Nadam se da ćemo na Euru napraviti najbolji rezultat u našoj povijesti - javio se Rakitić putem videa iz Barcelone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba