Obavijesti

Sport

Komentari 47

Izborniče, gledate li? Sosa je 7. put asistirao u zadnjih 7 kola!

Izborniče, gledate li? Sosa je 7. put asistirao u zadnjih 7 kola!
3

Borna Sosa ove je sezone u Bundesligi skupio 18 nastupa i čak osam asistencija, te je najbolji asistent među svim braničima u njemačkoj ligi. A odnedavno je i na meti minhenskog Bayerna...

VIDEO

U njemačkoj Bundesligi sve po starom, Borna Sosa (23) upisao je još jednu fantastičnu predstavu u dresu Stuttgarta koji je u dvoboju 23. kola bez većih problema s 5-1 svladao posljednjeplasirani Schalke. Mladi hrvatski nogometaš u današnjih je 90 minuta upisao još dvije asistencije (za prvi i treći gol), tako stigao do osme asistencije u 18 bundesligaških nastupa ove sezone.

Pokretanje videa...

Dalić o Kovačiću 01:20

Borna Sosa oduševljava u drugom dijelu sezonu, pa je tako hrvatski nogometaš danas stigao do šeste i sedme asistencije u posljednjih sedam nastupa! Iskreno, ne sjećamo se je li ikada neki hrvatski bočni igrač ovakve brojke potpisivao u nekom od klubova Liga petice. Njemački mediji proteklih su se tjedana jako uzbudili oko bivšeg igrača Dinama koji je sve ozbiljnija meta minhenskog Bayerna.

Da, Nijemci pišu kako je Bayern već ovoga ljeta spreman izdvojiti i 20 milijuna eura za hrvatskog braniča, danas najjaču kariku Stuttgarta. Borna Sosa u Bundesligi uživa veliko povjerenje svog trenera, pa tako u Stuttgartu već izvodi i gotovo sve prekide. Iz jednog takvog (kornera) danas je asistirao Japancu Endu za vodstvo 1-0, dok je za 3-0 asistirao Kalajdžiću preciznim ubačajem s lijeve strane.

firo: 20.01.2021, football, 1st Bundesliga, 2020/2021 Arminia Bielefeld - VfB Stuttgart

Najbolji asistenti Bundeslige danas su igrači Bayerna Thomas Muller (11 asistencija, 22 nastupa), Joshua Kimmich (10 asistencija, 18 nastupa) i Kingsley Coman (19 utakmica, 9 asista), no u samom vrhu je i Borna Sosa. Dapače, naš je nogometaš najbolji asistent lige među svim braničima, Bayern često Kimmicha koristi i u veznoj liniji.

Borna Sosa danas igra u fantastičnoj formi, trižišna cijena mu svakodnevno raste, ali mladog igrača i dalje nema niti na širem popisu hrvatske reprezentacije. Zlatko Dalić na tim pozicijama za sada "vidi" Bornu Barišića, Darija Melnjaka i Domagoja Bradarića, no niti hrvatski izbornik ne može dugo biti "slijep" na igre nove zvijezde Bundeslige. 

Lewa opet trpa

Nogometaši Bayerna slavili su u 23. kolu Bundeslige u Münchenu protiv Kölna s 5-1 i povećali vodstvo na tablici.  

Bavarci su prekinuli niz od dvije bundesligaške utakmice bez pobjede - poraz od Eintrachta i remi s Arminijom, te opet imaju pet bodova više od Leipziga. 

GES / Soccer / FC Bayern Munich - FC Cologne, 02/27/2021

Obranu Kölna je otvorio Choupo-Moting (18), a potom nastavili Lewandowski (33,65) i Gnabry  (82, 86), dok je počasni pogodak za goste dao Shkiri (49). Lewandowski već ima 28 golova ove sezone i vodi na ljestvici topnika s devet golova više od André Silve (Eintracht Frankfurt).  

Borussia Dortmund je kod kuće svladala Arminiju golovima Dahouda (48), Sancha (58pen) i Reiniera (81). Klub iz Dortmunda je peti na tablici i za dva boda je pretekao Bayer, koji ima utakmicu manje.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe