Obavijesti

Sport

Komentari 84

Izbornik Horvat: Možemo se napokon veseliti. Drago mi je što je baš Gadža donio pobjedu

Izbornik Horvat: Možemo se napokon veseliti. Drago mi je što je baš Gadža donio pobjedu

Vratari su često prozivani, stavit ću ih u zaštitu, imaju svaki dan drugačije obrambrene igrače i teško se tu adaptirati, rekao je izbornik Hrvoje Horvat nakon pobjede protiv Islanda

VIDEO

Poraz od Crne Gore nas je šokirao, onaj od Danske rastužio jer ostali smo bez šanse za polufinale, ali utakmica protiv Islanda pokazala je od čega je satkano hrvatsko srce. Izraubani, tužni i osakaćeni brojnim izostancima, ali zato karakterni. 

Pokretanje videa...

Hrvatska ostala bez polufinala Eura 01:00

Hrvatska je u trećem kolu drugog kruga napokon došla do prve pobjede. Naši rukometaši su u teškoj i rovovskoj bitci srušili Island (23-22). Bila je to luda i pomalo čudna utakmica s puno preokreta, uspona i padova, a pobjednika smo doznali doslovno u posljednjoj sekundi.

EHF 2022 Men's European Handball Championship - Main Round - Iceland v Croatia

Hrvatska nije briljirala od samog početka. Napad je štekao, bili smo spori i bezidejni, a obrana je pucala na sve strane. I to je Island iskoristio. Imao je plus pet tijekom prvog dijela, ali uspjeli smo istopiti tu prednost i otići na predah s minus dva. Bila je to samo uvertira u furiozno drugo poluvrijeme gdje je na parket istrčala druga momčad.

Obrana je bila agresivnija, čvršća i pokretljivija, Ivan Pešić se razbranio, a napad je konačno proradio. Islanđani su u nevjerici promatrali našu sjajnu igru, a prednost se popela do plus pet. Ipak, umor je učinio svoje. Pao je ritam, Island se vratio u utakmicu i poveo 22-21. No, pokazali smo karakter u završnici. Ante Gadža zabio je za pobjedu desetak sekundi prije kraja i donio nam pobjedu.

Naši rukometaši slavili su kao da su prošli u polufinale. Nemamo šanse za polufinale ni peto mjesto, ali 'kauboji' su pokazali koliko im je stalo do ovo pobjede. U nju su utkani krv, znoj i suze i sav trud koji su dali. No, na neke stvari poput pozitivnih testova i ozljeda nisu mogli utjecati. 

- Možemo se veseliti, pobijedili smo tešku utakmicu, ranjene dvije ekipe, nije bilo lijepo za oko, probavali smo svašta, improvizirali, uspjeli se iščupati prvo poluvrijeme. Imali smo gotovu utakmicu, uspjeli smo okrenuti i na kraju slaviti. Dečki su ovo zaslužili - kazao je raspoloženi izbornik Hrvoje Horvat za RTL nakon pobjede i nastavio:

- U početku napad nije štimao, deset dana u hotelskoj sobi je ostavilo traga na Cindriću i Mariću, jako su teško igrali. Cindrić nam je glavni motor, a stigao ga je umor. Bilo mu je teško, pomogli smo si u napadu sa sedam na šest. Obranu smo varirali 5-1 i 6-0. Igrao je Srna jer je odličan u obrani i sjajno se razumije s Gojunom. Pokazali smo pravo srce i karakter. 

Budimpešta: Hrvatska nakon velike borbe u konačnici pobjedila Island 24:22

Ušli smo fantastično u drugo poluvrijeme. U prvih 15 minuta Islanđani su nam zabili tek dva, ali potom se dogodio neobjašnjivi pad. Od 47. do 58. minute zabili smo tek jedan gol. Island je to iskoristio, ali uspjeli smo doći do pobjede u završnici na mišiće. 

- Crna rupa? Dolazi do umora, moramo ući u rotacije, a i ovi koji igraju u početnoj postavi, nisu igrani. Još kad uđu novi igrači, uđeš u problem i nesigurnost. Drago mi je što smo okrenuli s napadom sedam na šest i što je Gadža zabio za pobjedu. 

Hrvatska na ovome prvenstvu nije imala pomoć golmana i to se itekako osjetilo na našoj igri. Kada obrana zajedno s golmanom nije na nivou, i napad pati. No, danas je konačno i to proradilo. Ivan Pešić bio je maestralan, skupio je čak 14 obrana i pomogao nam da dođemo do prve pobjede. Sjajan je bio i Tin Lučin sa šest golova, po pet su zabili Martinović i Čupić. 

- Vratari su često prozivani, stavit ću ih u zaštitu, imaju svaki dan drugačije obrambene igrače i teško se tu adaptirati. Jedan pusti krila, jedan vanjskog, jedan digne ruke, drugi ne... Tih dogovora nema, imali bi obranu više i jače samopouzdanje, ali nadam se da će im ovo vratiti samopouzdanje - kazao je izbornik. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'