Obavijesti

Sport

Komentari 3

Odlazak legendarnog golmana Pavića: Da, ovo je moj oproštaj

Odlazak legendarnog golmana Pavića: Da, ovo je moj oproštaj
5

15 GODINA Toliko dugo je legendarni golman Josip Pavić čuvao mrežu Barakuda. S Hrvatskom je osvojio doslovno sve, a danas je i potvrdio kako se oprašta od 'barakuda'

VIDEO

Josip Pavić (34) neće više čuvati gol naše vaterpolske reprezentacije. Legenda svjetskog vaterpola i jedan od najboljih golmana u povijesti ovog sporta poslije dogovora s izbornikom Ivicom Tuckom napušta redove 'barakuda'. 

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak obznanio je u četvrtak imena 14-ice igrača od kojih će sastaviti momčad koja će 15. studenoga u Rijeci odigrati prvu utakmicu Svjetske lige protiv Grčke, a na njemu nema beka Damira Burića kao niti kapetana Josipa Pavića.

- Ja računam na sve igrače koji imaju hrvatsku putovnicu. Biološki sat neumitno teče i Josip Pavić je svjestan da bi u Tokiju imao 40 godina, ali se stavio na raspolaganje reprezentaciji i na njega uvijek možemo računati ako zatreba. Na sreću na toj poziciji imamo dva odlična rješenja u Biaču i Marceliću, a veseli me što ćemo uskoro i na poziciji centra moći računati i na dosadašnjeg centra brazilske reprezentacije Josipa Vrlića - rekao je Tucak i time praktički potvrdio oproštaj legendarnog kapetana.

Javio nam se i Josip Pavić koji danas igra za Olympiakos s kojim lovi posljednji trofej kojeg još nema:

- Da, nikad nisam bio klupski prvak. Nadam se da će se i to doći - istaknuo je Pavić, koji ipak nije do kraja zatvorio vrata reprezentaciji, premda bi se moralo dogoditi čudo da ponovo zaigra za Hrvatsku.

- Ako baš bude problema s golmanima odazvao bih se izborniku, ali vjerujem da se to neće dogoditi - kaže Pavić.

Pavić je 15 godina neprestano branio za 'barakude', počevši od 2001. godine pa sve do posljednjeg velikog turnira minulog ljeta, Olimpijskih igara u Brazilu.

Tu je osvojio i svoju posljednju medalju, srebrnog sjaja. S Hrvatskom je osvojio doslovno sve, od Igara 2012., Svjetskog prvenstva 2007. u Melbournu te Europskog prvenstva 2010. u Zagrebu. 

Popis reprezentativca:

Golmani: Marko Bijač, Ivan Marcelić; centri: Luka Lončar, Ivan Krapić; bekovi: Andro Bušlje, Marko Macan, Ivan Buljubašić; vanjski igrači: Sandro Sukno, Luka Bukić, Loren Fatović, Maro Joković, Javier Garcia, Anđelo Šetka i Ivan Domagoj Zović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani