Sport

Komentari 11

Izigrali Varaždince: Pripreme počele, a nemaju gdje trenirati

Izigrali Varaždince: Pripreme počele, a nemaju gdje trenirati

Mi smo pripremu terena napravili, dok na kraju izvođači nisu došli, rekao je predsjednik Varaždina. Momčad Luke Bonačića morat će improvizirati u početku priprema

Posljednja momčad Prve HNL Varaždin započeo je s pripremama za drugi dio sezone.

Atmosfera u klupskim prostorijama bila je ležerna, predsjednik kluba Stjepana Cveka ne previše zabrinut ili mu se to po izrazu lica nije dalo ni iščitati, dok bio trener Luka Bonačić najradije iz vlastite kože iskočio.

Naime, varaždinski nogometaši nemaju osnovne uvjete za trenažni proces.

- Vrijeme nam ne ide na ruku. Umjetna trava nije postavljena i to će nam otežati pripreme. To je veliki hendikep jer ćemo morati improvizirati - rekao je Luka Bonačić.

Umjetnu travu, vrijednu milijun i pol kuna, donirao je Hrvatski nogometni savez, a za pripremu terena bio je zadužen NK Varaždin.

- Mi smo pripremu terena napravili, dok na kraju izvođači nisu došli - rekao je Stjepan Cvek, predsjednik posljednje momčadi 1. HNL.

Tako će varaždinski nogometaši normalnije uvjeti morati potražiti u Međugorju gdje će 8. siječnja nastaviti s pripremama za drugi dio sezone.

I dok uvjeti za nogometaše Luke Bonačića u Varaždinu trenutno nisu nimalo bajni, muke muče i s kadrovskom križaljkom. Zahvalili su se Bjelorusu Vitaliju Lisakoviču, Crnogorcu Vladanu Adžiću i Ivanu Miličeviću.

Na posudbu iz Lokomotive pristigao je Domagoj Drožđek, Varaždinac koji u sezoni 2017./2018. u dresu tadašnjeg drugoligaša Varaždina bio najbolji strijelac i igrač 2. HNL. Iz Lokomotive je na posudbu došao i Pape Assane, veznjak iz Senegala.

Bonačić je dodao da uprava još traži adekvatna pojačanja na poziciji lijevog bočnog, napadača i ofenzivnog veznog.

- Moramo se pojačati na tim pozicijama. Vremena u pripremama, koje traju niti mjesec dana, za neki kondicijski iskorak ni nemamo. No, kako je tako. Svi zajedno moramo napraviti sve kako bi ostali u najvišem rangu hrvatskog nogometa – zaključio je Bonačić.

Najčitaniji članci