Obavijesti

Sport

Komentari 96

Jači od boli: Niti jedan sportaš ne bi podnio bolove kao Ivica...

Jači od boli: Niti jedan sportaš ne bi podnio bolove kao Ivica...
6

Ivica neće tako lako okačiti skije o klin. Njegova strast za skijanjem ne može se usporediti ni sa čim, kaže Nataša Desnica, liječnica Hrvatskog skijaškog saveza

VIDEO

Ivica Kostelić jučer je u Sočiju nasmijan primio srebrnu medalju za drugo mjesto u superkombinaciji na Zimskim olimlpijskim igrama. No zabrinjava jedna njegova izjava nakon završetka utrke u superkombinaciji:

- Nije lako, moram priznati, svaki dan popijem tonu lijekova...

Nije prvi put da se spominju nevjerojatni bolovi s kojima Ivica skija. Brojni stručnjaci, među kojima nedavno i Bojan Križaj, zbog toga su ga ocijenili jedinstvenim u svijetu.

Nataša Desnica, liječnica Hrvatskog skijaškog saveza, ostala je u Zagrebu jer je nedavno postala majka. Upravo ona sastavila je listu lijekova za našeg najboljeg skijaša ne bi li mu što više olakšala probleme s koljenom.

- Ivica pije svaki dan lijekove protiv bolova i upala, prije svega voltaren rapid. Tu su i razni tretmani za leđa, koljeno. Uzima razne vitamine, suplemente... Doista mu treba koktel svega i svačega ne bi li njegovo tijelo savršeno funkcioniralo - kazala je Desnica.

I upravo iz tog razloga je liječnici pomalo zasmetalo razočaranje koje je u prvi mah možda bilo vidljivo u određenog dijela hrvatskih navijača zbog toga što je Ivica osvojio “samo srebro”.

- Nevjerojatno je što taj čovjek mora sve popiti i istrpjeti ne bi li uopće stao na skije. Uistinu je fenomen - rekla je Nataša i potom nastavila:

- Mnogi sportaši odavno bi već odustali i posvetili se nečem sasvim drugom. Nema sportaša na svijetu koji bi trpio sve te bolove.

Liječnica Desnica poznaje ga dugi niz godina i otkriva zašto će se Ivica teško oprostiti već ove sezone.

- Mislim da će njegovo tijelo odlučiti kad je dosta. Jer da se njega pita, on bi stalno skijao. U glavi se ponaša kao da je na početku karijere - zaključila je liječnica reprezentacije.

Ivica je uživao u slobodnom danu na Olimpijskim igrama...

Treba mu malo odmora, da ulovi zalet za subotu. Slalom je nova, vjerojatno zadnja šansa za olimpijsko zlato. Jer nove četiri sezone njegovo koljeno i leđa teško će izdržati. Još godinu ili dvije bi mogao.

Ivica pije voltaren rapid te suplemente i vitamine

Puno je lijekova koje koristi Ivica. Na dnevnoj bazi to su najčešće oni protiv bolova, dakle analgetici.Uzima voltaren rapid, a koristi i suplemente koje sam mu napisala za ove Igre. A tu su i vitamini koje uzima. Što se hrskavice tiče, Ivica je primio redovitu injekciju, rekla je liječnica Desnica, koja ipak nije htjela navesti imena tableta koje Ivica koristi.

Poznata hrvatska nutricionistica Mimi Vurdelja sudjelovala je i sa svojim savjetima.

- Pravilnom prehranom možemo umanjiti bolove, dakle onemogućiti kiselost i oksidaciju, odnosno hormone koji izazivaju bol - otkriva stručna savjetnica Hrvatskog olimpijskog odbora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled
Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković