Obavijesti

Sport

Komentari 295

Kapetan Mijo spašava 'bili' brod: Hajduk golom Caktaša u zadnjoj sekundi dobio Rijeku!

Kapetan Mijo spašava 'bili' brod: Hajduk golom Caktaša u zadnjoj sekundi dobio Rijeku!
13

Hajduk je u u zaostaloj utakmici 5. kola srušio Rijeku na Rujevici 1-0 i to u posljednjoj sekundi susreta. Riječani su bili bolji, stvorili veći broj šansi, ali jedini gol zabio je Mijo Caktaš koji je ušao u drugom dijelu...

Forma je prolazna, a klasa je vječna. Pomislili su navijači Hajduka nakon majstorije kapetana Caktaša u posljednjoj sekundi. Posljednje dvije utakmice proveo je na klupi, nije ga bilo u prvih 11 ni protiv Rijeke, ali tko će drugi spasiti 'bili' brod nego kapetan.

Pokretanje videa...

Caktaš posjetio baku Mariju 01:27

Hajduk je golom u posljednjim sekundama pobijedio Rijeku 1-0 u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a, a jedini strijelac bio je Mijo Caktaš koji je ušao u drugom poluvremenu. Grlio ga je trener Paolo Tramezzani svjestan da ga je spasio igrač kojeg je prethodne dvije utakmice držao na klupi.

Rijeka: Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk

U prvom poluvremenu nismo vidjeli puno prilika, pogodio je Kulenović stativu, a Hajduk baš ništa nije napravio. Ako gledamo ukupan dojam, Riječani su bili puno bolji. U drugom poluvremenu su zaredali s nekoliko sjajnih šansi, branio je Lovre Kalinić, Vukčević pogodio prečku, a Mudražija i Andrijašević promašili zicere.

I kada ne iskoristiš takve šanse, dogodi ti se ovo. Todorović je izborio prekršaj na riječkoj polovici i bilo je jasno da će to biti posljednji pokušaj na utakmici. Izveo je slobodnjak, najviši je bio Dimitrov koji je prebacio loptu na drugu stativu gdje je bio Caktaš. Primio je loptu na prsa i lijepo pogodio donji lijevi kut za veliko slavlje svoje momčadi. 

Caktaš je jedina svjetla točka blijedog Hajduka ove sezone koji se nalazi tek na petom mjestu. Ovo mu je deveti gol u HNL-u, umjesto da se klub odnosi prema njemu onako kako je zaslužio zbog svega što je dao Hajduku, premjestili su ga na klupu. Nakon dvije utakmice na klupi, Tramezzani ga je ovaj put uveo u 52. minuti, a kapetan mu je uzvratio na najbolji mogući način. I pokazao da Splićani bez njega ne mogu.

Rijeka: Zaostalo 5. kolo Prve HNL, HNK Rijeka - HNK Hajduk

Ovo je tek druga pobjeda Hajduka u posljednjih deset susreta Jadranskog derbija, a prva pobjeda na Rujevici nakon 2017. godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, zaostala utakmica, 5. kolo 18.05 , Rujevica, Rijeka
Rijeka
0 : 1
Hajduk
Caktaš 90+3'
Sortiranje događaja
90+3'

I to je kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Hajduk je došao do velike pobjede u Jadranskom derbiju. Rijeka je dominirala i stvorila ogroman broj šansi, ali stvar je spasio Mijo Caktaš. Nakon što je protekle dvije utakmice proveo na klupi, Tramezzani ga je ovaj put uveo u igru, a Caktaš mu je uzvratio golom u zadnjoj sekundi...

90+3'

Caktaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaš! Hajduk vodi 1-0!!!!

Bila je to duga lopta u riječki šesnaesterac, Dimitrov ju je poslao pred gol, kapetan Mijo Caktaš uštopao prsima i zabio u donji lijevi kut za veliko slavlje splitske momčadi!

Rijeka je imala puno više prilika i bila je bolja, ali nije iskoristila to...

88'

Nakon kratke dominacije Hajduka, Rijeka je opet preuzela konce igre. Jako dobar dojam ostavio je Crnogorac Vukčević koji je potpisao za klub s Rujevice prije nekoliko dana.

Tramezzani je u međuvremenu napravio promjenu, umjesto Jakoliša ušao je Čuić.

84'

Kakva prilika za Rijeku! Raspoloženi Vukčević je ubacio s lijeve strane, Franko je bio potpuno sam na desnoj stativi, pucao je glavom, ali promašio cijeli gol. Opasno živi Hajduk...

82'

Opet prijeti Vukčević! Panično je djelovala obrana Hajduka koja se nije mogla dogovoriti tko će izbiti loptu, a ona je na kraju završila kod crnogorskog nogometaša. Opalio je lijevom nogom i gađao prvi kut, no opet je skinuo Kalinić...

Sada se igra preselila na gostujuću polovicu.

Komentari 295