Obavijesti

Sport

Komentari 509

Potop na Poljudu: U nemogućim uvjetima Rijeka šokirala Hajduk

Potop na Poljudu: U nemogućim uvjetima Rijeka šokirala Hajduk

Na Poljudu je palo toliko kiše da se lopta zaustavljala svakih pola metra. U uvjetima kao u bazenu, Rijeka je uspjela stići do izjednačenja pa onda i do potpunog preokreta nad Hajdukom te se priključiti vrhu HNL-a

U kišnim, gotovo nemogućim uvjetima Rijeka je u derbiju 14. kola Prve HNL na Poljudu šokirala Hajduk 2-1 i to nakon što je do pobjede stigla preokretom.

POGLEDAJTE VIDEO: Boro Primorac o Hajduku

Pokretanje videa...

Boro Primorac u Hajduku 01:59

Bila je to sjajna utakmica s obzirom na nemoguće uvjete za igru. I prije samog derbija postojala je opasnost od odgode, ali uvjeti su na početku bili prihvatljivi pa se susret održao. Kako je išao prema kraju, tako je teren bio sve gori i gori pa je travnjak na kraju izgledao kao dio močvare.

Hajduk je poveo u 9. minuti golom Mije Caktaša iz penala kojeg je skrivio Nino Galović igrajući rukom poslije ubačaja Marina Jakoliša. Gosti su uspjeli izjednačiti u 40. minuti preko Stjepana Lončara koji je lijepo zabio nakon ubačaja Ivana Tomečaka s desne strane.

U drugom poluvremenu jaka kiša i natopljeni teren radili su velike probleme igračima i bilo je teško igrati nogomet. Rijeka je u takvim uvjetima stigla do vodstva u 69. minuti. Andrijašević je poslao sjajnu loptu Menalu u dubinu, a ovaj devet minuta nakon ulaska u igru zabio za 2-1.

Hajduk je do kraja susreta jurio po remi, ali nije uspio zabiti i drugi gol. Rijeka se ovom pobjedom priključila vrhu HNL-a i borbi za mjesta koja vode u Europu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DERBI 14. KOLA HNL-A 17.05 SATI , Stadion Poljud, Split
Hajduk
Caktaš 9' (p)
1 : 2
Rijeka
Lončar 40', Menalo 69'
Sortiranje događaja

KRAJ NA POLJUDU!

Hajduk je imao slobodnjak nakon što je netko od igrača Rijeke igrao rukom pa su se pred gol gostiju preselili baš svi, uključujući i golmana Posavca. Ipak, ubačaj je zbog lošeg terena bio slab i Rijeka se obranila te stigla do velikog slavlja na Poljudu!

Hajduk je poveo preko Caktaša u 9. minuti da bi u 40. vjetar pomogao Rijeci i Lončar je pogodio za izjednačenje.

U drugom poluvremenu uvjeti na travnjaku bili su nemogući, teren je bio natopljen i teško se igralo, ali i u takvim okolnostima Rijeka je danas pokazala da je bolja. Menalo je u 69. minuti zabio odličan gol za potpuni preokret kojim se Rijeka priključila vrhu HNL-a i mjestima koje vode u Europu.

Igrat će se još tri minute nadoknade!

89'

Što su sada napravili Diamantakos i Simić... Hajduk pritišće svim silama i konačno je stigao do prave prilike, ali dvojac 'bijelih' se zapetljao i prilika je propala nakon što je lopta otišla u gol aut.

Ali ipak ništa od svega i da je gol pao, Simić je bi u zaleđu. 

85'

Dolček je zaradio žuti karton nakon prekršaja na Tomečaku.

83'

Nova promjena kod Hajduka. Iz igre izlazi Jairo, a mijenja ga Atanasov.

Promjena i kod Rijeke. Kulenović je otišao na klupu, a ušao je Escoval. Rožman zatvara igru.

Komentari 509