Obavijesti

Sport

Komentari 2

Jaganjac: Premije? Najveća će biti ako osvojimo naslov prvaka

Jaganjac: Premije? Najveća će biti ako osvojimo naslov prvaka

Suđenje nikad nisam komentirao javno pa ne bih ni sad, rekao je rukometaš Nexea Halil Jaganjac na konstataciju da za njih u utakmici sa Zagrebom nije suđen nijedan sedmerac

VIDEO

PPD Zagreb šokantno je izgubio od Nexea u petoj utakmici doigravanja za prvaka! Našičani su pred tri tisuće ljudi u Osnovnoj školi Kralj Tomislav pobijedili 30-29. Junak utakmice bio je Halil Jaganjac (23) s 10 golova.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvoje Horvat ostaje izbornik

Pokretanje videa...

Hrvoje Horvat ostaje izbornik Kauboja, ali bit će promjena u stožeru 01:12

'Suđenje ne bih komentirao'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Odigrali smo odličnu utakmicu, nošeni sjajnom atmosferom s tribina. Važna je to pobjeda nad favoritom Zagrebom. Na prste jedne ruke možete nabrojati koliko su zagrebaši puta izgubili u prvenstvu. Oni su vladari hrvatskog rukometa - rekao je Jaganjac.

Protiv prvaka hrvatske igrao je kao u transu, trpao iz svih pozicija. Kao da su mu se opako zamjerili, našalili smo se.

- Volim igrati protiv Zagreba jer su momčad koja igra Ligu prvaka i tako jaki protivnici su nam uvijek veliki izazov - odgovara šuter Nexea.

Pogled na službenu statistiku otkriva da za vas u toj utakmici nije suđen nijedan sedmerac...

- Otkad se bavim rukometom, nikad nisam javno komentirao suđenje pa ne bih ni sad...

Našice: Nexe i PAUC u utakmici 7. kola EHF Europske lige

'Slobodno? Ne, trening'

Je li vam trener Branko Tamše nakon senzacionalnog slavlja dao slobodno?

- U svlačionici smo, naravno, glasno to proslavili, ali tako je kod nas nakon svake pobjede. Ipak, brzo smo otišli kućama jer nas već u utorak čeka utakmica protiv Pelistera. Ne, nismo dobili slobodno, imali smo trening - kaže nam Jaganjac.

Nakon pet utakmica doigravanja za prvaka, Nexe je prvi s osam bodova, koliko imaju i zagrebaši. Nexe i Zagreb do kraja doigravanja igraju još jednom, 7. svibnja. Sustav natjecanja nevjerojatno je zamršen. Naime, prvi i drugi klub idu u finale, a treći i četvrti razigravaju za preostalo europsko mjesto.

Prvak će biti momčad koja prva dođe do šest bodova u međusobnim okršajima, računajući doigravanje za prvaka, koje traje, i finale. Slavonskoj momčadi računaju se ova dva boda, a eventualnom pobjedom u svibnju, trebala bi im još jedna pobjeda u finalu, koje se igra sve dok netko ne dođe do potrebnih šest bodova!?

- Baš svaka pobjeda je važna, ali neće ništa značiti ako ne uspijemo nastaviti igrati ovako dobro i u budućnosti - spušta loptu na zemlju najbolji igrač Našičana.

Našice: Nexe i PAUC u utakmici 7. kola EHF Europske lige

'Poraz od Sesveta nas je šokirao'

Možda ste se pitali kako to da su Nexe i Zagreb poravnati, unatoč pobjedi slavonske momčadi u međusobnom okršaju... U šestom kolu Paket24 Premijer lige rukometaši Sesveta iznenadili su Nexe pobijedivši ih 35-31.

- Taj poraz nas je šokirao i prodrmao. Realno, mi smo prije tog poraza igrali iznad svih očekivanja. Bilo je malo nervoze i lošeg raspoloženja nakon utakmice, ali to je normalno. To pokazuje da nam je zbilja stalno i da nismo ravnodušni - kaže Jaganjac pa dodaje:

- Međutim, znali smo da taj poraz ionako neće značiti previše jer će samo utakmice sa Zagrebom direktno odlučivati o završnom poretku. Sljedeću utakmicu igrali smo s Varaždinom, shvatili ih krajnje ozbiljno i nismo imali baš nikakvih problema.

Je li predsjednik Ergović najavio premije ako osvojite naslov?

- Ako osvojimo naslov, to će nam biti jedina i najveća premija, ali do tog je još jako dug i trnovit put. Neće nam biti nimalo lako - u sportskom duhu odgovara rukometaš rođen u Rijeci.

Našice: Nexe i Savehof sureli se u 2. kolu EHF Europske lige

'Vratio bih se na Euro da nisam dobio koronu'

Prema nekim nepisanim društvenim pravilima, starije se za zdravlje uvijek pita na početku razgovora. Jaganjac, pak, puca od snage pa smo to pitanje ostavili za kraj. Na Euru protiv Srbije dobio je jak udarac u glavu i zadobio potres mozga. Zabrinulo je to javnost jer je već imao problema s ozljedom glave...

- Imao sam peh s tim potresom mozga. Pisalo se puno o tome da u glavi imam pločicu, ali to nije točno. Imam samo malu titan mrežicu koja je ostala od operacije čeone kosti. Međutim, u tom kontekstu nije postojala opasnost od udarca koji sam zadobio protiv Srbije, taj udarac bio je više pokraj sinusa, niti blizu mozgu ili nešto slično - rekao je pa dodao:

- Zbilja nije bilo toliko ozbiljno. Ja s reprezentacijom uvijek uživam i čast mi je biti tamo. Vratio bih se na Euro već nakon dva dana, ali dobio sam koronu, kao i 90 posto naše reprezentacije, i nisam mogao natrag. To je jedini razlog mog izostanka.

Teška, ali dostižna utakmica za naše rukometaše: Hrvatska pobijedila Srbiju 23 - 20
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u