Obavijesti

Sport

Komentari 13

Jakić briljirao, oduševili Franjić i Petković, a kod Osijeka su zadovoljili samo Ivušić i Mierez!

Jakić briljirao, oduševili Franjić i Petković, a kod Osijeka su zadovoljili samo Ivušić i Mierez!
8

Bartol Franjić je uspješno zaustavio Miereza, imao prste kod oba gola Dinama. Bruno Petković zaigrao je kao prednji vezni (polušpica), a za njega domaći igrači nisu imali nikakvih rješenja...

VIDEO

Dinamo je u velikom derbiju 7. kola zasluženo slavio (2-0) kod Osijeka. Zagrepčani su bili dojmljivi, Damir Krznar je uspio svoju momčad probuditi poslije europskog ispadanja od Šerifa, napunio ju samopouzdanjem i u Gradski vrt krenuo otvorenog garda, po pobjedu. Dapače, Dinamo je odigrao najboljih 90 minuta ove sezone, a pogledajmo kako su igrali igrači obje momčadi...

Pokretanje videa...

Maksimir u ruhu Lige prvaka 02:01

Ivica Ivušić (6) - jedini iz domaćih redova (uz Miereza) koji je za nastup u derbiju zaslužio pozitivnu ocjenu. A onda je sve jasno. Ivušić je i protiv Dinama pokazao reprezentativnu klasu, pa i da ga je Zlatko Dalić s pravom pozvao u reprezentaciju. Ali, ni on nije mogao sam...

Slavko Bralić (5) - najslabija karika uže osječke obrane. Stasiti branič Osijeka nije uspio 'zakrpati' sve rupe, iz domaće vezne linije 'curilo' je na sve strane. Dinamo je čak i pred osječkim vratima često stizao s igračem viška, Bralić to nije uspio 'pozatvarati'.

od 46. Ivan Fiolić (5) - unio malo živosti u igru Osijeka, ali to je bilo nedovoljno. Osječani niti u nastavku nisu uspijevali napraviti pritisak prema gostujućim vratima, pa je i Fiolić dobio neprolaznu ocjenu.

Mile Škorić (5) - pokazao puno nervoze, ali i puno grešaka. Osijekova obrana u prvom je dijelu lutala, s puno paničnih reakcija unijela 'nered' u igru Osijeka. Osječki braniči gubili su skokove, duele, a nisu našli načina kako zaustaviti razigranog Brunu Petkovića.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Danijel Lončar (5) - od svih osječkih braniča možda je čak ostavio i najbolji dojam, ali sreća mu je okrenula leđa, pa je zabio autogol. No, prije toga spasio opasne nalete Dinama u dva-tri navrata, čak i jedan pokušaj Jakića zaustavio ispred gol-linije. 

Karlo Bartolec (5) - u sustavu 3-5-2 nije praktički ništa ponudio prema naprijed, dok se iza mučio s naletima hitronogog Oršića. A treba biti realan, Oršić je u Gradskom vrtu imao pet-šest opasnih pokušaja, što znači kako Bartolec nije pronašao način kako ga zaustaviti...

od 75. Mario Jurčević (-) - premalo igrao za ocjenu, ušao u igru kad su njegovi suigrači već bili u klasičnom 'knockdownu'.

Darko Nejašmić (5) - pokušavao povezati domaće redove, ali ostao nedorečen. Izgubio bitku s Ivanušecom i Jakićem, nije uspijevao niti zaustaviti Petkovića koji je Osijeku veliki nered napravio iz drugog plana. Osječki kreator u velikom derbiju - nije kreirao.

Mihael Žaper (5) - Osijek je potpuno izgubio bitku u sredini terena, veznjaci Nenada Bjelice nikako nisu mogli parirati 'modrima'. Žaper se uklopio u sivilo svoje momčadi, nije uspio dobiti poneki duel, niti osvojiti koju 'drugu loptu'. Jedna od najslabijih partija osječkog dokapetana posljednjih mjeseci.

od 46. Mirlind Daku (5) - rastrčao se terenom, ali nije uspio zaprijetiti Livakoviću. Trkački i više nego korektan, ali bez ozbiljnijeg učinka u Gradskom vrtu.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Laszlo Kleinheisler (5) - mađarski reprezentativac zaigrao je malo ispred Nejašmića i Žapera, pa ostao bez kvalitetnih lopti. Nije imao niti jedan značajan udarac prema Livakovića niti je kvalitetnim loptama pronalazio Miereza. Kleinheisler se nije uspio osloboditi pažnje Mišića, niti naći prostora za karakteristične prodore.   

od 75. Amer Hiroš (-) - premalo igrao za ocjenu, a u posljednjih 15-ak minuta lopta je ionako više bila u zraku...

Mate Miloš (5) - vodio veliku bitku s hitronogim Moharramijem, imao puno prigovora i prema sucu Bebeku, a osim velike borbenosti nije ponudio gotovo ništa. Dinamo je bio puno kvalitetniji, Miloš se uglavnom bavio samo obrambenim zadacima, a s njegove strane nije previše popuštalo.

Šime Gržan (5) - potpuno nevidljiv, odsječen. Trebao djelovati kao druga špica uz isturenog Miereza, ali Gržan nije niti jednom iskoristio svoju brzinu, pa pobjegao obrani Dinama. A i premalo dao u defenzivnom dijelu igre. Bilo je prilično jasno da će ga Bjelica zamijeniti već na poluvremenu.

od 46. Marin Pilj (5) - jedan od tragičara susreta, promašio penal iz kojeg je Osijek mogao do izjednačenja. Dinamo je poslije toga brzo zabio i drugi gol, pa je domaća momčad izgubila nadu, ostala bez ikakvih mogućnosti da preokrene hrvatskog prvaka. 

Ramon Mierez (6) - dobio za pola ocjene veću ocjenu od suigrača, izborio je penal, dobio nekoliko skokova iz kojih je pokušao zaprijetiti Livakoviću. I to je bilo to, Argentinac je ostao potpuno odsječen od svojih suigrača, pogotovo u prvom poluvremenu.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

A pogledajmo kako su igrali nogometaši Dinama..,

Dominik Livaković (7,5) - e, to je klasa. Cijelu se utakmicu smrzavao na golu Dinama, a onda kada je to najviše trebalo obranio penal Pilju, poveo svoju momčad prema novoj pobjedi. Bez ikakvih problema pohvatao sve ubačaje domaćina, obranio sve bezopasne udarce Osijeka iz daljine.

Stefan Ristovski (7,5) - odigrao jednu od najboljih partija u dresu Dinama, odgovara mu ova postavka s tri braniča u zadnjoj liniji. Dapače, u toj je formaciji djeluje i ofenzivnije, imao nekoliko dobrih ubačaja s desne strane, poslije jednog je Jakić pogodio vratnicu.

Josip Šutalo (7) - mladi branič dobio je priliku u jako važnoj utakmici kada Krznar nije mogao računati na Theophilea, Perića i Lauritsena. Miran s loptom u nogama, nije se 'prepao' velike scene, ali nepotrebno skrivio penal. Da, lijeva ruka u tom je trenutku čudno poletjela, no spasio ga Livaković.

Bartol Franjić (8) - na svakoj poziciji snalazi se kao 'riba u vodi', no vjerojatno ni Krznar od njega nije očekivao takvu partiju. Sjajnog Miereza 'pospremio u džep', kod prvog gola Dinama sjajno povukao kroz sredinu (pa loptu dao asistentu Juriću), kod drugog pogodio Lončara u leđa kojem se piše autogol. Čudesan učinak.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Sadegh Moharrami (7) - ovo mu je bila tek treća utakmica sezone i dalje hvata pravi ritam utakmica, ali je Osijek odradio bez pogreške. I njemu odgovara sustav s tri braniča u kojem on ima nešto ofenzivniju ulogu, dok iza svojih leđa ima čuvara (Ristovski).

Josip Mišić (7,5) - miran, siguran i pouzdan, uvijek pronađe pravodobna rješenja. Zaigrao korektora vezne linije, ispred tri braniča, taktički odradio perfektnih 90 minuta. Zaustavio Kleinheislera, odigrao puno kvalitetnih lopti prema ofenzivnije nastrojenim veznjacima. Kod njega se osjeti velika doza iskustva.

Kristijan Jakić (8,5) - za nas ipak - igrač utakmice. Iza njega je težak tjedan, bio ozlijeđen, pa prošao disciplinske mjere Damira Krznara, a za kraj svog puta u dresu Dinama - razbio Osijek. Zabio prvi gol, pogodio vratnicu, jednom mu Osječani izbili loptu s gol-linije, pripremio veliki zicer Juriću..., takvog će igrača u Maksimiru jako teško nadoknaditi. Pravi 'ratnik' za velike utakmice.

od 89. Dario Špikić (-) - zaigrao premalo za ocjenu, dobio tek dvije-tri minute u Gradskom vrtu.

Mislav Oršić (7,5) - najčešće šutirao prema Ivušiću, no njegove nišanske sprave još nisu potpuno 'naštimane'. Velik posao odradio u obrani, letio lijevom stranom, cijelo vrijeme 'mučio' Bartoleca. Pretrčao kilometre, odigrao jako dobru utakmicu.

Osijek: U 7. kolu Prve HNL sastali se Osijek i Dinamo

Bruno Petković (8) - daleko najbolji pojedinac susreta uz Jakića i Franjića. Sjajno mu odgovara uloga prednjeg veznog, kada je licem okrenut golu, tako je uvijek u stanju odigrati neku dubinsku loptu prema svojim suigračima. Nisu ga uspjeli zaustaviti niti osječki braniči niti veznjaci, u Gradskom vrtu je bio - 'pravi Bruno Petković'. A kada je takav, rijetki se mogu nositi s njim.

Luka Ivanušec (7,5) - i po teškom terenu djeluje lagano, dribla bez ikakvih poteškoća. Odlaskom Majera preuzeo je 'svoju ulogu' u središnjici terena, tu se kako sam kaže oduvijek najbolje osjećao. Najviše ordinirao po lijevoj strani, tu dobro djeluje uz Oršića.

od 81. Amer Gojak (-) - zaigrao u posljednjih 10-ak minuta, unio čvrstinu i agresiju u vezni red Dinama.

Deni Jurić (7) - još je u fazi upoznavanja s novim suigračima, nedostaje mu automatizma. I dalje nije siguran kada treba trčati u dubinu, kada prići po loptu ili otvoriti prostor. No, Jurić se trudi, puno radi za momčad, skače i gradi loptu, ima smisla za suradnju. Lijepo asistirao za gol Jakića, ali promašio veliki zicer u nastavku.

od 72. Komnen Andrić (-) - dobio priliku u zadnjih 20-ak minuta, upisao prve službene minute ove sezone, ali ostao bez konkretnijeg učinka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka