Obavijesti

Sport

Komentari 43

Jakirović: 'Puno smo opasniji s dva napadača!' Vidović: 'Rijeka je najozbiljnija i ne oscilira...'

Jakirović: 'Puno smo opasniji s dva napadača!' Vidović: 'Rijeka je najozbiljnija i ne oscilira...'
3

Eh, da imam Brunu Petkovića i mi bismo bili puno konkretniji. Ali takve igrače treba platiti, poručio je Rajko Vidović, dok Jakirović dodaje: Špikić je osjetio zatezanje aduktora

VIDEO

Dinamo nastavlja s pobjedama, nogometaši Sergeja Jakirovića niz pozitivnih rezultata nastavili su i u Gorici. Kulenović i Bulat odveli su Zagrepčane do važnih bodova kod Gorice (2-0), Jakirović je tako u prvom obračunu vjenačnih kumova svladao Rajka Vidovića. I to kad je najviše trebalo, kad Dinamo hvata novi naslov prvaka.

Pokretanje videa...

Boysi slave pobjedu u Splitu 00:33

- Od prve minute smo bili energični i kombinatorni, imali dobar pristup. Tražili smo brzi gol, zabili smo ga, mogli smo prije riješiti utakmicu. Nevistić je super reagirao kod šanse Rukavine. U nastavku smo pokušali zabiti drugi gol, nismo bili toliko naprijed, ali smo preko Kulenovića imali sjajnu priliku za 2-0. Kontrolirali smo utakmicu, Bulat je golom priveo utakmicu kraju - kaže Sergej Jakirović, pa dodaje:

- Nervoza? Nije bilo nervoze, ali kola u glavi da uvijek možete biti kažnjeni za promašaje. Rajko Vidović se bori za sebe, drago mi je da došao na prvoligašku scenu, čitav život radi za to. Gorica je napravila doabr potez, momčad ga slijedi, želim mu svu sreću. Čestitao je na pobjedi, ja njemu želim sreću dalje.

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Novi sustav 3-5-2?

- Radili smo ovaj tjedan na tome, većinom imamo posjed pa smo radili linije kretanja, one su drugačije nego u 4-3-3 ili 4-2-3-1. Bili smo kombinatorni, može biti problema kad se izgubi lopta. Gledamo i dalje da to bude još bolje. Špikić? Osjetio je zatezanje aduktora, on je opcija za tog krilnog beka, to može jako dobro igrati.

Otkad ste prešli na ovaj sustav, tko zaigra uz Petkovića - zabije.

- Dobro to funkcionira, Bruno ima više slobode, spušta se i kreira, daje ton našem napadu. Tako da je kompatibilan s obojicom, i s Brodićem i s Kulenovićem, za nas je to jako dobra stvar - rekao je Sergej Jakirović.

Riječ je dobio Rajko Vidović:

- Vidjelo se da Dinamo ima širinu, odradili su dobru utakmicu, imali više šansi. Mi smo dobro parirali, ljuti me što smo im poklonili prvi gol. Mogli smo biti čvršći i jači u duelu, samo tako se može parirati Dinamu. Primili smo jeftin gol, kasnije smo imali dobru šansu preko Rukavine, nismo ju iskoristili. Dinamo je u nastavku napravio više, zasluženo pobijedio - poručio je Vidović pa nastavio:

Gorica i Dinamo sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

- Da imam Petkovića, bili bismo konkretniji, ha, ha. Ali to treba platiti. Analizirali smo Dinamo, htjeli smo nešto napraviti preko bočnih pozicija, napravili smo jednu jako dobru situaciju i nismo je iskoristili pa smo primili jeftine golove. Dinamo je u dobrom momentu, igra korektno, pružio je dobru partiju, vjerujem da smo i mi na dobrom putu.

Rijeka?

- Očekuje nas slična, možda i teža utakmica jer igramo na Rujevici. Oni su kvalitetni, najozbiljniji, ne osciliraju puno, ali dobro ćemo se pripremiti, vjerujem da ćemo i tamo odigrati kvalitetno - završio je Vidović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'