Sport

Komentari 27

Zoki baš neće biti presretan, ali Dinamo može do novog proljeća

Zoki baš neće biti presretan, ali Dinamo može do novog proljeća

Dinamo će morati popraviti fazu obrane i odgovornu igru, mislim kako je prvo poluvrijeme bio putokaz u kakvom smjeru 'modri' moraju ići. A momčad će se stabilizirati i dodatno ekipirati...

Dinamo se pobjedom 3-1 nad Florom plasirao u grupnu fazu Europske lige. Zagrepčani su se dosta mučili protiv estonskog prvaka, ali s dva pogotka Ademija i jednim Gavranovića stigli do zaslužene pobjede. No, pogledajmo kako je igru Dinama u ovom dvoboju vidio stručni komentator 24sata Sergej Jakirović...

- Dobro je, Dinamo je u Europskoj ligi. Od samog početka vidjela se namjera Zorana Mamića, svoju je momčad postavio s dva napadača, cilj je bio što ranije otvoriti goste i zabiti gol. Zagrepčani su odigrali jako dobro prvo poluvrijeme, pokazali su 'modri' autoritet, kontrolirali susret, imali 2-0 i pokazali kako Dinamo uvijek treba igrati - priča nam Sergej Jakirović, pa nastavlja

- Ipak, početak drugog dijela donio je određenu nesigurnost, kao da je momčad malo 'pala s gasom'. Flora se osilila, već su i prije tog gola za 2-1 bili prilično opasni. I kako to obično bude, u Dinamove redove se uvukla nervoza, pogotovo poslije tog primljenog gola. Srećom, Ademi je još jednom kapetanski zabio za 3-1, odveo Dinamo u mirnu završnicu utakmice.

Jakirović je nastavio:

- Nisam siguran da će Zoran Mamić biti prezadovoljan prikazanim, gosti su previše puta pucali, imali dosta prilika. No, ovo nam samo pokazuje kako su ti europski dvoboji na jednu utakmicu 'opća opasnost', ali i da su danas te 'slabije momčad' jako opasne. I ako netko nije maksimalno fokusiran, tu uvijek može biti problema.

Lovro Majer se ovoga puta našao na desnom krilu...

- Čim sam vidio početni sastav Dinama pretpostavio sam nešto tako, znao sam da će Gavranović i Petković ipak biti klasične špice. Vjerujem da je zamisao Mamića bila da Majer ulazi u sredinu u te međuprostore, a s loptom u nogama surađuje s napadačima. Svi znamo kako je njegova prava pozicija 'desetke' iza napadača, tu se on najbolje osjeća. A možda je trener Dinama i htio malo iznenediti goste. 

Nas se dojmio Kristijan Jakić...

- Ma on je jako dobar vezni igrač, prilično zahvalan u sredini terena. Puno radi u sredini, miran je na lopti, a u Lokomotivi je napravio veliki iskorak. Zasluženo je ostvario transfer u Dinamo, a stalno je opasan iz drugog plana. No, svim igračima uvijek treba faza adaptacije na Dinamo, nije isto igrati za 'modre' ili u bilo kojem drugom hrvatskom klubu. Dinamo uvijek 'ganja' najviše ciljeve.

Može li ovaj Dinamo biti uspješan i prezimiti u Europskoj ligi?

- Treba prvo vidjeti ždrijeb, ali zašto ne? No, Dinamo će morati malo popraviti fazu obrane i odgovornu igru, mislim kako je prvo poluvrijeme bio putokaz u kakvom smjeru mora ići ta momčad. Ako će Dinamo u grupnoj fazi Europske lige igrati kao u nastavku protiv Estonaca, onda neće biti dobro. No, vjerujem da će se Dinamo stabilizirati i dodatno ekipirati do kraja prijelaznog roka. Nisam vidovnjak, ali sam optimist i vjerujem da će Dinamo biti pravi u Europskoj ligi - završio je Sergej Jakirović.

Najčitaniji članci