Obavijesti

Sport

Komentari 11

Jamie Vardy opet igra kao lani: 'Za sve je to kriv Shakespeare'

Jamie Vardy opet igra kao lani: 'Za sve je to kriv Shakespeare'
1

Leicester City je u sedmoj utakmici u 2017. godini zabio prvi gol u ligi, a Jamie Vardy je u pobjedi protiv Liverpoola "utrpao" dva. Rušio je bivšeg trenera, a sad hvali njegova nasljednika

VIDEO

Navijači su se na tribinama "naoružali" maskama s likom Claudija Ranierija, a na terenu je blistao jedan od "urotnika" protiv otpuštenog trenera. Jamie Vardy, kaže priča, zajedno s Morganom, Mahrezom i Schmeichelom zatražio je od čelnika kluba da smijene Ranierija, oni su ih poslušali i za privremenog trenera postavili Craiga Shakespearea, 53-godišnjaka koji nikad nije samostalno vodio neku momčad. A opet, protiv Liverpoola je i on zablistao. Leicester je u pobjedi protiv "redsa" (3-1) konačno opet izgledao šampionski. A Vardy kao onaj lanjski Vardy.

- Ne, ne radi se ovdje o tome da smo se više ili manje trudili. Shakes (trener Shakespeare, op. a.) me tražio da igram malo drukčije, promijenio mi je poziciju. Radio sam ono što mi je rekao i, evo, isplatilo se - kazao je Vardy.

Do ponedjeljka navečer i okršaja sa zabrinjavajuće lošim Liverpoolom, Leicester u 2017. godini nije zabio niti jedan jedini gol u Premiershipu. U šest utakmica "lisice" su ulovile samo jedan bod, uz gol-razliku 0-12, a onda, čim je Ranieri otišao, sasvim druga priča. Klasično "bušenje" Ranierija? Da, tako nekako izgleda... I Vardy je, uostalom, cijele ove sezone u prvenstvu zabio pet golova, a u prvih 90 minuta bez Talijana - dva.

- Frustrirajuće je bilo biti na tako niskim brojevima, ali nisam još otpisao ovu sezonu, uvjeren sam da će me ova dva gola pogurati, da ću odsad igrati puno bolje - rekao je Vardy i dodao:

- Važno je da smo pokazali da vrijedimo, da se možemo boriti kao nekad. A kad se borimo na ovakav način, pobijedili ili izgubili, možemo s terena izaći uzdignute glave.

Leicester je, dakle, krenuo. Vardy također. Nije baš da spada u knjiške tipove - njegovo okruženje oduvijek su prije bili barovi, pubovi, čak i zatvorske ćelije - ali stvar je očito u Shakespeareu. Kojem u Leicesteru zasad i dalje ne vjeruju, pa imena potencijalnih novih trenera iskaču svaki dan.

U prvi plan izbio je Nigel Pearson, koji je na klupi Leicestera bio i prije Ranierija, pa morao otići zbog "neprikladnog ponašanja". Sad bi se, eto, mogao vratiti u stilu Krune Jurčića iz najboljih dana. Naime, već je dvaput bio trener Leicestera, ovo bi mu bio treći. Osim ako ga ne zezne Shakespeare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'