Obavijesti

Sport

Komentari 30

Japanac u 5. ligi: Financiraju me japanski sponzori, a htio bih oženiti neku Međimurku i ostati

Japanac u 5. ligi: Financiraju me japanski sponzori, a htio bih oženiti neku Međimurku i ostati
7

Iz Yokohame sam, mnogo se puta treslo ondje, no najjači potres koji sam doživio bio je 2011. godine u Brazilu, priča Kai Tomoki, koji već pet godina igra u međimurskim niželigašima

VIDEO

Japanac Kai Tomoki (31) već pet godina igra nogomet u međimurskim nogometnim niželigašima. U Međimurju se udomaćio, dobro se sporazumijeva na našem jeziku, a tu bi želio i ostati.

Iz rodne Yokohame, grada od 3,7 milijuna stanovnika, otišao je zbog nogometa u Brazil. Od 2011. do 2013. godine igrao je u Atlético Guaçuanu, da bi kasnije sezonu proveo u Independenteu de Limeiri. Prije šest godina nastupao je ovaj stoper za crnogorsko Jezero, a 2015. godine stigao je u Međimurje, odnosno u Međimurec iz Dunjkovca - Pretetinca.

- Kad sam igrao u Crnoj Gori upoznao sam predsjednika Međimurca Mišela Ganzera i onaj je najzaslužniji za moj dolazak u Međimurje. Također moram zahvatiti Davoru Piškoru sam najbolji otpočetka svoje hrvatske nogometne avanture - priča nam Tomoki.

Za četvrtoligaša je igrao pet sezona s prekidima, a ove sezone nastupa za BSK iz Belice, člana 1. međimurske lige (peti rang hrvatskog nogometa). Zasad njemu i družini ide odlično. A Tomoki, stup obrane, zabija i golove.

- Moji suigrači iz BSK-a su mi kao druga obitelj. Uvijek su tu za mene, brinu se za mene, podržavaju me. Zbilja imam samo riječi hvale za njih. Atmosfera je odlična, igra dominantna i nadam se da ćemo ove sezone uzeti naslov - nada se Tomoki kojem je igrački uzor Sergio Ramos.

U igračkoj karijeri uvijek stremi višim ciljevima.

- Prvi cilj je osvojiti naslov i izboriti viši rang s ekipom iz Belice. Bude li ponuda da nogomet u Hrvatskoj igram na još višoj razini, to ću sigurno prihvatiti - dodao je Japanac, koji je pun hvale za Međimurje.

- Međimurci su prekrasni ljudi. Vrlo topli i uvijek su spremni pomoći. Ipak, iz Japana mi najviše nedostaje vrijeme provedeno s obitelji - dodao je 31-godišnji stoper BSK-a.

A koliko se razlikuje život u Japanu od života u Hrvatskoj?

- Kad sam u Hrvatskoj, više vremena provodim s prijateljima, naročito na kavi u kafiću, što nije slučaj u Japanu gdje ljudi nemaju toliko vremena za druženja - otkriva nam Tomoki, koji je više puta doživio potres u Japanu.

- Uh, mnogo se puta treslo u Yokohami, no najjači potres koji sam doživio bio je 2011. godine u Brazilu - rekao je nam je Tomoki, koji dva puta godišnje ide za Japan.

- To vrijeme najčešće provedem s obitelji, a kod kuće imam i dva psa koja obožavam - dodao je 31-godišnjak..

U Međimurju Kai živi u Čakovcu, živi od nogometa, a financiraju ga japanski sponzori koje on promovira u Hrvatskoj.

Nada se da bi se jednog dana mogao skrasiti u Međimurju.

- Djevojke u Međimurju su jako lijepe. Volio bih se u budućnosti oženiti jednom - smije se Kai, koji slobodno vrijeme provodi baveći se raznim sportovima, slušajući glazbu i prateći razne sportove.

No, što najviše voli jesti u Hrvatskoj?

- Ćevapi, lignje, nešto ispod peke i palačinke - smije se Japanac, koji vrlo dobro razumije hrvatski.

-  Već sam tu pet godina pa razumijem 70 posto toga. U slobodno također i vježbam pričati hrvatski - rekao je Tomoki, koji se nada da će još ostati u Hrvatskoj.

- Lijepo mi je ovdje. Nadam se da ću ostati još neko vrijeme - zaključio je Tomoki.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu