Obavijesti

Sport

Komentari 25

Jarun hit prvenstva, Dinamo II razočarao: Tamo nema igrača ni za treću, a kamoli za prvu ligu

Jarun hit prvenstva, Dinamo II razočarao: Tamo nema igrača ni za treću, a kamoli za prvu ligu

Na klupama Dinamove legende, Jerko Leko i Igor Cvitanović, na tribinama Igor Bišćan, Ante Tomić, Goran Vlaović, Danijel Pranjić, Tomo Rukavina... Bio je to pravi derbi u kojem je Jarun pokazao moć

VIDEO

Sunčani vikend, Jarun kao hit prvenstva i najefikasnija momčad druge lige, odličan nogomet... Faktora je više, a odaziv publike na utakmice Jaruna sve je veći. Ovaj vikend gost je bila druga momčad Dinama, jedna od onih koja bi trebala danas, sutra, hraniti prvu momčad. 

S tom hipotezom istrčali su Dinamovi mladići, a na na tribinama se udobno smjestile mnoge legende Dinama. Igor Bišćan, Ante Tomić, Danijel Pranjić, Tomislav Rukavina, Goran Vlaović, svi su došli pogledati je li Jarun doista toliko jak i što nudi Dinamo. U prvo su se mogli uvjeriti već nakon 45 minuta, kada samo zahvaljujući golmani Čavlini i nespretnošću Dujmovića, Jarun nije vodio tri, četiri gola razlike.

- Znaš gdje će završiti ovi igrači iz Dinama 2? U ZET-u, Dubravi, Španskom ili tako nekom zagrebačkom klubu. Pa to nisu igrači za treću ligu, a kamoli za prvu - dobacio je Mićo Vujanić, legenda zagrebačkog malog nogometa. 

Vujanić je u Zagrebu u 70-h i 80-ih godina bio poznat kao kralj malonogometnih strijelaca. No bio je i vrlo nadaren igrač velikoga nogometa. S 18 godina igrao je za reprezentaciju Zagrebačke zone, a sjajnu karijeru zaustavila je žutica. No, Mićo gleda sve zagrebačke utakmice i zna strahovito puno. Zna za svakog talentiranog klinca bolje od mnogih trenera. 

Mićine riječi potvrdu su dobile pola sata prije kraja, kada su Jarunu isključena dva igrača! Prava, školovana momčad, u pola sata s dva igrača više mora pokazati dominaciju, no u tih pola sata najbolje šanse imao je - Jarun! Dinamo, praktički, nije stvorio niti jednu šansu. 

- Pa kakav je ovo Dinamo, ovo je cirkus - dobacivalo se s tribina, kao da je riječ o trećoj ili četvrtoj momčadi najtrofejnijeg hrvatskog kluba, a ne Dinamu 2. Dobro, bilo je dosta "klinaca", no ovakav Dinamo teško bi se borio i s veteranima Jaruna, igračima u petom desetljeću života... 

Ono što je najbolje, momčad Jaruna, kao i većinu Dinama, čine tinejdžeri. U prvih 11 Jaruna bilo je čak osam igrača mlađih od 21 godinu. Proleta, Groznica i Brkić imaju 19, Večerić i Dujmović 20, Dobrić i Blaževski 21, Ačkar 22...

Glavna sutkinja Martinčić izazvala je dosta veliki bijes kad je potpuno nepotrebno isključila Jarunovog igrača Kelavu. Sudar dvojice igrača u prvi mah nije okarakterizirala ni kao prekršaj, a onda, kada je vidjela da Dinamovom kapetanu curi krv iz nosa, vadi crveni karton i Kelavu šalje u svlačionicu. No nije toliko razljutila navijače, koliko navijačice.

- Idi lakirati nokte - dobacivao joj je ženski dio tribina. 

- Manikura, kuhinja - vikale su navijačice Jaruna.

Na kraju, Jarun je pobijedio 2-0, prvi su na ljestvici i najefikasnija su momčad lige. Da, predsjednik Grgur Jolić složio je sjajnu momčad, Jarun ima dosta vjerne navijače i na domaćem terenu teško im netko može otkinuti bodove.

I, da, Jerko Leko, radi sjajan posao. Kada je ostao bez dva igrača, ubacio je Bambu, tamnoputog igrača iz Obale Bjelokosti, ljubimca navijača. A ovaj bio najbolji u tih pola sata, zadržavao loptu i izluđivao igrače Dinama.

Zagreb: Susretom Jaruna i Dinama proslavljen 100. rođendan NK Jaruna

Navijačima Jaruna bio bi vjerojatno još i draži kad bi znao bilo koji jezik osim francuskog. Odnosno, kad bi mu, a tako je to na Jarunu, mogli dobaciti koji savjet. Otprilike kao što u Zadru navijači savjetuju košarkaše. Ovo "savjetuju", naravno, shvatite kolokvijalno, to je takva sredina, gdje svaki navijač smatra da zna bolje od samog igrača. E, tako je i na Jarunu. 

- Bravo, Bamba - dobacuju mu nakon svake utakmice, a on samo uzvraća - hvala! I tu završava komunikacija. A Bamba ili Mamba, kako ga zbog brzine zovu navijači, napravio je toliko problema Dinamu, kao da je na tom mjestu igrao Franck Ribery.

- On ima onu energiju i brzinu koja nam treba da malo obranu odmori, lopta na njega i on s tom energijom donosi prednost - nahvalio je Leko Bambu.

Sve to, s papirima i tablom u rukama, gledao je Danijel Pranjić. Dok su ostale legende Dinama na tribini promatrali i nešto se došaptavali, Pranjić je sve zapisivao. 

- Da nije on novi trener Dinama - upitao je netko. 

Igor Cvitanović nije bio previše raspoložen, u dvoboju najboljeg strijelca u povijesti Dinama i jednog od najboljih defenzivaca u povijesti Dinama, pobijedio je - defenzivac. I to ne pobijedio, već, nogometnim žargonom, rasturio! Da, Jerko je potpuno zasjenio Igora.

- Znate, kad na treningu igra obrana protiv napada, obrana će uvijek dobiti, bez obzira koliko je napad dobar - rekao je kroz smijeh nakon utakmice trener Jaruna, koji korača prema prvoj ligi. 

I, da, ako ste se zaželjeli dobrog domaćeg nogometa, još bolje atmosfere, daleko od Reala, Barcelone, Liverpoola ili pariških zvijezda, navratite na utakmice Jaruna. Tamo su zvijezde Obalobjelokošćanin Bamba, Korejac Kim Chan-woo, Tin Karamatić, dečko koji je prve nogometne korake napravio u Jarunu i dečki koji su s Jarunom izborili ulazak u 2. HNL. 

Tamo nema "narodnjaka", nakon gola sa razglasa grmi Johnny Cash i njegova "Ring of fire". Doduše, bio je na jednoj domaćoj utakmici i Halid Bešlić. Tamo se poštuje goste, na utakmici protiv Cibalije, primjerice, Jarunčani su "počastili" Ultrase, navijače iz Vinkovaca.

- Za naše prijatelje iz Vinkovaca pjesma "Dođi u Vinkovce" - najavio je u poluvremenu službeni spiker.

I to je Jarun. 

Tamo nema milijuna, nema "foliranja", tamo se igra za 200, 300 ili 500 ljudi pred koje igrači izađu nakon utakmice. I dobiju pljesak, a on vrijedi više od bilo čega jer je znak da ste za klub ostavili srce na terenu. Zato i jesu prvi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome