Obavijesti

Sport

Komentari 149

Je li Dinamo zaslužio prolaz u play-off kvalifikacija za LP?

Je li Dinamo zaslužio prolaz u play-off kvalifikacija za LP?
1

Nogometaši Dinama plasirali su se u četvrto pretkolo Lige prvaka nakon dva remija s Moldeom zahvaljujući više golova u gostima. No jesu li 'modri' zaslužili proći?

VIDEO

Nakon nevjerojatne utakmice u Norveškoj Dinamo je zahvaljujući golovima u gostima prošao u play-off Lige prvaka. U Zagrebu su 'modri' odigrali 1-1, a u uzvratu nakon uraganskog početka 3-3 što je bilo dovoljno za novu proslavu Dinamova ulaska u play-off najvećeg klupskog natjecanja na svijetu.

- Što se mene tiče, neka ovako bude i u play-offu za Ligu prvaka - rekao je Zoran Mamić nakon nevjerojatne utakmice.

Dinamo je u samo pet minuta zabio tri gola Moldeu i već se tada razmišljalo o mogućim protivnicima u idućoj fazi natjecanja. I u tom je prvom poluvremenu Dinamo izgledao odlično. Nogometaši Moldea nisu se mogli sastati s loptom i činilo se da će do kraja utakmice to biti samo odrađivanje posla. No u drugom dijelu Mamićevi su nogometaši stali, Molde je izjednačio s igračem manje i do kraja opasno pritisnuo hrvatskog prvaka.

Kada tome dodamo i lošu prvu utakmicu zagrebačke momčadi na Maksimiru, dolazimo do podatka da su 'modri' prošli Molde zahvaljujući jednom odličnom poluvremenu u dvije utakmice. Jesu li zaslužili prolaz? Norvežani vjerojatno smatraju da nisu te da su oni ti koji bi trebali čekati ždrijeb Lige prvaka u petak. Ipak su imali i dva neiskorištena penala s kojima bi lakoćom prošli u play-off, uzvrat na domaćem terenu, umjetnu travu... No Dinamo ima daleko bolju momčad od Norvežana i čini se kako kako je prije ždrijeba samo bilo pitanje na koji će način 'modri' proći. Mirno ili nakon drame kao što je, uostalom, i bilo.

- Prošle godine igrali smo odlično i trebali smo zabiti pet-šest golova pa smo ispali protiv Aalborga, a sada nismo bili tako dobri i prošli smo dalje - rekao je Mamić te neizravno i sam priznao kako su prošle godine ipak više zaslužili prolazak.

Ove godinje pomazila ih je sreća, a mi vas pitamo: Ide li Dinamo zasluženo u play-off Lige prvaka?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara