Sport

Komentari 10

Jednakost: Neymar će u Brazilu zarađivati kao i - nogometašice

Jednakost: Neymar će u Brazilu zarađivati kao i - nogometašice

Brazilski nogometni savez donio je odluku o jednakom plaćanju nogometaša i nogometašica zbog nejednakosti. Zanimljivo, nedavno je zaključen rekordni transfer u ženskom nogometu vrijedan - 350.000 eura

Brazilski nogometni savez donio odluku o jednakom plaćanju nogometaša i nogometašica. Tako će jednake premije, primjerice, imati Marta (34) i Neymar (28).

Prije njih takvu odluku su obznanili nogometni savezi Norveške i Australije, a od ovog ljeta i Novog Zelanda. Brazil tako postaje tek četvrta nacija koja je uvela jednakost u plaćanju premija nogometašima i nogometašicama te se javnost nada da će i ostali savezi po uzoru na gore navedene reagirati na pravi način. 

I u ovome trenutku ženska reprezentacija SAD-a vodi veliku bitku po tom pitanju. Tužila je svoj savez optužujući ga za diskriminaciju i loše uvjete. Nogometašice SAD-a potražuju čak 66 milijuna dolara (približno 400 milijuna kuna). 

U ovom prijelaznom roku ženske ekipe nisu mirovale pa je tako ekipa Chelseaja iz Wolfsburga dovela jednu od najboljih igračica svijeta Pernille Harder u rekordnom transferu u ženskom nogometu vrijednom 350.000 eura.

Najčitaniji članci