Obavijesti

Sport

Komentari 8

Jedva pobjegao od Azera: Ne pomišljam tražiti novac natrag

Jedva pobjegao od Azera: Ne pomišljam tražiti novac natrag
1

RUŽNO ISKUSTVO Pri kraju igračke karijere došao je u Baku, obećali su mu velik novac pa uzeli putovnicu. ‘Ne pada mi na pamet tražiti da mi vrate dug’, kaže bivši nogometaš Dinama Domagoj Kosić

VIDEO

I dok su neki naši igrači (Filip Ozobić) i treneri (Robert Prosinečki, Nikola Jurčević) uživali ili još uživaju u čarima nogometnog života u Azerbajdžanu, za Domagoja Kosića (43) boravak u toj euroazijskoj zemlji pretvorio se u pakao.

Današnji pomoćni trener u Dinamu II, bivši igrač prije 14 je godina, trbuhom za kruhom, kao nogometaš sreću potražio u klubu Olimpic iz glavnoga grada Bakua, koji je trenirao Stjepan Čordaš.

- Iz kluba su nam puno obećavali i dovodili mlade igrače, a kad netko ne bi zadovoljio, vratili bi mu putovnicu i govorili da mu ne treba radna dozvola. Nama, koje su htjeli, uzeli su putovnicu i govorili da se izrađuje radna dozvola. Kad je počelo prvenstvo, trebali smo potpisati ugovor, a oni nisu dali ono što smo se dogovorili nego manje. I govorili su da moramo potpisati, inače nam neće dati putovnicu - kaže nam Kosić, bivši igrač Dinama, Pazinke, Hrvatskog dragovoljca, Inkera, Šibenika, Zagreba, Slaven Belupa i Pule 1856, s 200 nastupa u HNL-u.

Osim njega, u klubu je tad bio i bivši igrač Cibalije Boško Peraica te Srbi Milošević i Petrović.

Predsjednikova šaka u glavu

U početku je sve išlo dobro, ali nakon serije loših rezultata u klubu rekli su im da im ugovori ne vrijede. Sve je kulminiralo na jednom treningu, nakon utakmice u kojoj je Srbin Milošević dobio crveni karton.

- Došlo je do konflikta. Bilo je animoziteta prema nama strancima i domaći su jedva čekali da nas uhvate - kaže Domagoj.

Jedan od čelnih ljudi u klubu nije prihvatio Miloševićevu ispriku i udario ga je šakom u glavu, a potom su se pridružili i njegovi suigrači?!

- Bilo je strašno. Nakon toga nije se javljao nekoliko dana, nisam znao što se dogodilo - rekao je Kosić, koji je brže-bolje htio pobjeći iz Azerbajdžana.

- Nije me taj fizički napad toliko uplašio koliko osjećaj da me netko prati. Jedan dečko u klubu, koji je bio zadužen za prijevoz i snalaženje igrača, stalno se znao pojavljivati okolo. Od svega toga uvuče ti se neki strah - rekao je Kosić.

Prosinečkog nije šokiralo

Ugroženi igrači potom su se obratili Uefi, koja je urgirala i naredila da nogometašima vrate putovnice, pa je Kosić, nakon dva mjeseca, uspio pobjeći.

Obećani novac nije dobio, ali ne pada mu na pamet tražiti ga.

- Nema šanse, bitno mi je da sam iz svega izašao neokrznut. Nisam trebao ni ići tamo, a nije mi bilo suđeno ni da dobijem taj novac. Razgovarao sam nakon toga s Peraicom, nakon svega se smijemo toj epizodi - kaže Kosić, koji je o iskustvu u Azerbajdžanu popričao i s Prosinečkim, bivšim izbornikom Azerbajdžana, kojeg poznaje:

- Nije ga to šokiralo. Tko god je bio tamo upoznat je s tim. Ima toga, pogotovo u nesređenim istočnim zemljama, gdje vlada anarhija. Nije ugodno, ali zapravo i nije neka drama. Neki su igrači prolazili gore od mene - zaključio je Domagoj Kosić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani