Sport

Komentari 108

Jedva se spasio zrakoplov Utah Jazza s Bogdanovićem: Naletio na jato ptica, prisilno su sletjeli

Jedva se spasio zrakoplov Utah Jazza s Bogdanovićem: Naletio na jato ptica, prisilno su sletjeli

Na putu za Memphis čarter koji je prevozio košarkaše NBA momčadi Utah Jazz naletio je na jato ptica. Stradao je nos zrakoplova, motori, oplata... No uspjeli su sletjeti. "Bog je velik", objavljuju igrači na twitteru

Ni ne sluteći što ih čeka, hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović i suigrači ukrcali su se na let za Memphis, gdje su u četvrtak rano ujutro po hrvatskom vremenu (dva sata u noći) trebali igrati utakmicu NBA lige protiv Grizzliesa. No odmah nakon što je kompletna momčad Utah Jazza s igračima i osobljem poletjela, u 13.15 sati po njihovom vremenu, zrakoplov je naletio na jato ptica.

POGLEDAJTE VIDEO: Zrakoplov Utah Jazza s Bogdanovićem naletio na jato ptica

Znatno je oštećen. Nastala je drama u zraku i panika. 

Pilot je odmah okrenuo zrakoplov i nekih 25 minuta kasnije ipak uspio sletjeti u zrakoplovnu luku Salt Lake Cityja. Prve fotografije iz zračne luke otkrile su nevjerojatna oštećenja na oplati, motorima, nosu zrakoplova...

Inače, oko 40 puta na dan zrakoplovi diljem SAD-a nalete na jata ptica, najčešće pri polijetanju i godišnja šteta na zrakoplovima zbog toga je preko 400 milijuna dolara, no samo u iznimnim slučajevima to prouzroči ovako ozbiljne probleme. 

 

Bogdanović i suigrači trenutačno su najbolja momčadi NBA lige i vodeća na Zapadu s omjerom 35 pobjeda i 11 poraza. Prošli su zarazu korona virusom prošle sezone, prije "NBA-balona", kad je centar Rudy Gobert zarazio praktički čitavu momčad, ne znajući da je Covid-pozitivan.   

Najčitaniji članci