Sport

Komentari 12

Jerko Leko: Igrali su na sigurno i na rezultat, Gvardiol je čudesan

Jerko Leko: Igrali su na sigurno i na rezultat, Gvardiol je čudesan

Dinamo ima odličnu situaciju nakon tri kola, a u Austriji mora biti još bolji i mora od prve minute jurnuti po pobjedu. Gvardiol je na boku dobar, ali kad igra stopera onda izgleda sjajno, kaže nam Jerko Leko

Pobjeda je izborena teškom mukom, ali Dinamo ne treba kritizirati. Tri kola, pet bodova, bez primljenoga gola. Izgleda to jako dobro zasad u skupini, rekao nam je Jerko Leko i dodao:

- Vidjelo se kako Dinamo zbog svega igra baš na rezultat. Igrao je na sigurno, a rezultat je na kraju došao, to je najvažnije.

Dinamu je pobjedu donio Iyayi Atiemwen, igrač koji je bio otpisan u Maksimiru. Na kraju je ipak završio na popisu igrača za Europsku ligu, a sad je golom "modre" doveo na vrh skupine K.

- Izvađen je iz 'naftalina', a bio je junak. Eto, to je nogomet. Vidjelo se da na klupi baš i nema puno rješenja za napad, bilo je logično da uđe igrač koji je probojan, a on je na kraju sjajno zabio. Tko bi očekivao da će Atiemwen donijeti ovako važnu pobjedu - govori Leko, koji je u Dinamu igrao u dva navrata. od 1999. do 2003. i 2011. do 2014. godine.

- Baš su u ovoj utakmici nedostajali Petković i Gvardiol. Bruni odgovaraju ovakvi protivnici, da je on igrao, mislim da bi to išlo puno lakše. Gavranović se borio kao lav, dobio je mnogo duela, on i Bruno bi u paru lakše slomili Austrijance. Nedostajao je i Ivanušec, za njega bi bilo itekako puno prostora - kaže Leko, koji je nahvalio Joška Gvardiola.

- Dobar je Joško na lijevom boku, ali odličan na stoperu. Baš je čudesan. Obrana Dinama je opet bila jako dobra u europskoj utakmici. S Gvardiolom to doista izgleda dobro. Opet je pokazao da je klasa - kaže Leko.

Dinamo ima pet bodova, Rijeka je na nuli nakon tri kola.

- Prvo je poluvrijeme Rijeka izgledala dobro, ali protiv Napolija morate zabiti još koji gol kad odigrate tako dobro. U nastavku je Napoli očekivano bio puno bolji. Šteta, Rijeka me malo podsjeća na nas otprije par godina u Ligi prvaka - rekao je i pojasnio:

- Tako je Dinamo u Ligi prvaka u nekim utakmicama igrao dobro po jedno poluvrijeme, a na kraju gubio. Tako i Rijeka sad, izgleda dobro 45 minuta, a bodova nema.