Obavijesti

Sport

Komentari 43

Denver Nuggetsi osvojili prvi naslov prvaka u dramatičnoj završnici protiv Miami Heata!

Denver Nuggetsi osvojili prvi naslov prvaka u dramatičnoj završnici protiv Miami Heata!
8

Prvi put u svojoj povijesti Denver Nuggetsi osvojili su naslov NBA prvaka. Nuggetsi su pred domaćom publikom slavili u napetoj završnici protiv Miami Heata, a najkorisniji igrač (MVP) finala je Nikola Jokić...

Denver Nuggetsi pobijedili su Miami Heat 94-89 u petoj utakmici i s 4-1 u finalu osvojili prvu NBA titulu u povijesti!

U velikoj borbi u petoj utakmici Nuggetsi su preokrenuli protiv Miamija, koji je vodio 51-44 nakon prvog poluvremena. Utakmica se lomila u posljednjoj minuti, a tu se mirnijim pokazao Denver, pa zatim zasluženo podigao Larry O'Brien pehar za prvaka. 

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Nikola Jokić završio je utakmicu s 28 koševa, 16 koševa i četiri asistencije. Srpski košarkaš predvodio je preokret Denvera u drugom poluvremenu. Odličan je bio i Michael Porter Jr, koji je imao 'double-double' sa 16 koševa i 13 skokova.

Zasluženo je Jokić osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača finala (MVP). Time se pridružio društvu NBA legendi poput Michaela Jordana, LeBrona Jamesa, Stephena Curryja i mnogih koji su osvojili tu prestižnu nagradu.

Neočekivani heroji srušili Heat, Denver na korak do naslova!
Neočekivani heroji srušili Heat, Denver  na korak do naslova!
Je li više itko iznenađen? Nikola Jokić opet postavio rekord...
Je li više itko iznenađen? Nikola Jokić opet postavio rekord...

U redovima poraženog Heata najbolji je bio Jimmy Butler s 21 košem, tri skoka i pet asistencija. Bam Adebayo odigrao je sjajno prvo poluvrijeme. Imao je 18 koševa i devet skokova, ali je u drugom imao samo dva koša i tri skoka za ukupno 20 koševa i 12 skokova.

NBA: Finals-Miami Heat at Denver Nuggets

Denver je tako završio doigravanje s omjerom od 16 pobjeda i četiri poraza. Time su se izjednačili sa San Antonio Spursima (2007. godine) na drugom mjestu najboljeg omjera u doigravanju u 21. stoljeću. Najdominantniji bili su Golden State Warriorsi, koji su 2017. osvojili titulu sa 16 pobjeda i jednim porazom u doigravanju.

Nuggetsi su osvojili prvu NBA titulu u povijesti. Miami ostaje na tri titule, a ovo im je drugi poraz u NBA finalima nakon 2020.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
FINALE NBA LIGE 2.30 , BALL ARENA, DENVER
Sortiranje događaja
ČETVRTA ČETVRTINA

Heat je imao minimalno vodstvo 71-70 na ulazu u posljednju četvrtinu. Rezultat je u korist Nuggetsa brzo preokrenuo Jokić, a Murray je povisio na 75-71. Jokić i Murray zabili su prvih 13 koševa Nuggetsa u zadnjoj četvrtini, a Denver je poveo 83-76 pet minuta prije kraja utakmice.

Ipak, Butler se pobrinuo da Heat ne izgubi bez otpora. Zabio je 13 uzastopnih koševa za Heat, ali promašio je ključnu tricu za izjednačenje pola minute do kraja utakmice. Bruce Brown zatim je pogodio oba slobodna bacanja i postavio konačnih 94-89 i potvrdio titulu prvaka za Heat.

TREĆA ČETVRTINA

U trećoj je četvrtini Denver odigrao puno bolje. Pobijedili su u dionici s 26-20, a Nikola Jokić bio je najbolji igrač u nastavku. Zabio je 15 koševa u trećoj četvrtini i uoči zadnje dionice imao je 24 koševa, 15 skokova i četiri asistencije!

Bam Adebayo zabio je samo dva koša u trećoj, a Miami vodio 71-70.

DRUGA ČETVRTINA

Miami je s vodstvom otišao na poluvrijeme! Heat je slavio i u drugoj uzastopnjoj četvrtini (27-22) i s 51-44 otišao na odmor. 

Napad Denvera, koji je bio nezaustavljiv kroz cijelo doigravanje, nije izgledao dobro u prvom poluvremenu. Nuggetsi u prvom poluvremenu nisu imali strijelca s više od deset koševa. Najbolji su bili Porter Jr. i Jokić s devet koševa. Jokić je propustio pet minuta utakmice zbog problema s prekršajima, imao je dvije osobne u prvoj četvrtini.

S druge strane, Bam Adebayo dominirao je u prvom poluvremenu. Imao je čak 18 koševa (šut 8 od 13) uz devet skokova. To je bilo praktički identično njegovom prosjeku u doigravanju (17,8 koševa i 9,8 skokova). 

Veliku razliku za Heat činio je i Kyle Lowry. Iako je imao 'samo' šest koševa, tri skoka i tri asistencije, Miami je u 18 minuta s njime na terenu bio bolji za deset koševa. Gabe Vincent konkurira Lowryju za poziciju, a Miami je s njime bio lošiji za jedan koš u 12 minuta.

PRVA ČETVRTINA

Miami je otvorio utakmicu s pet uzastopnih koševa. Nakon toga igrači Heata promašili su neke dobre pokušaje za povećanje vodstva, a Denver je odgovorio serijom i poveo 12-5. Čak petorica igrača Denvera zabila su koš u toj seriji, a zanimljivo, nijedan nije postigao Nikola Jokić.

Heat je uhvatio priključak u nastavku četvrtine, a najviše se pokazao Max Strus, koji je zabio osam od prvih 14 koševa Miamija. Strus je, inače, u samo jednoj utakmici ovog finala zabio više od osam koševa. Bila je to druga utakmica serije, jedina koju je do pete utakmice Miami pobijedio, a Strus je imao ukupno 14 koševa.

Na 40 sekundi do kraja dionice Michael Porter vezao je četiri koša i izjednačio na 22-22. Međutim, Adebayo je zabio za 24-22 i pobjedu Heata u prvoj četvrtini.

GDJE GLEDATI

Susret od dva sata i 30 minuta pratite u programu Arene Sport 1.

Komentari 43