Obavijesti

Sport

Komentari 35

Jones je dobio sramotno malu kaznu za doping jer je druker?!

Jones je dobio sramotno malu kaznu za doping jer je druker?!
4

Jon 'Bones' Jones dobio je od USADA-e smiješnih 15 mjeseci za pad na dopinškom testu, a prijetilo mu je četiri godine. Pojavila se teorija da je ovakvu kaznu dobio jer je 'drukao' druge borce

VIDEO

Nevjerojatne stvari događaju se unutar UFC-a povezane s Američkom antidopinškom agencijom (USADA). Čudne i nepoštene prema borcima koji cijeli život treniraju i rade prema pravilima, dok varalice na steroidima prolaze sa smiješnim kaznama. 

Najbolji primjer za to je Jon 'Bones' Jones, po mnogima jedan od najkompletnijih MMA boraca svih vremena, ali čovjek s propuhom u glavi, koji se sad vraća u UFC nakon što je dvaput pao na dopinškom testu, bio pozitivan na kokain, udario automobilom trudnicu i kukavički pobjegao s mjesta nesreće. Za drugi pad na dopinškom testu dobio je nevjerojatno malu kaznu. 

Jon Jones prošle godine pobijedio je Daniela Cormiera 29. srpnja u poluteškoj kategoriji, ali pobjeda mu je poništena nakon što je otkriveno da je bio pozitivan na steroid Turinabol. Prijetila mu je kazna od četiri godine jer mu je ovo drugi prekršaj, a USADA mu je odrezala - 15 mjeseci! Sramotno, smiješno i nevjerojatno. No pravi cirkus tek počinje. USADA je kaznila Jonesa s 15 mjeseci retroaktivno, što znači da kazna počinje teći s danom kad je uzet uzorak. Prevedeno, istječe 28. listopada, točno tjedan dana prije UFC 230 eventa na kojem bi Jones trebao nastupiti.

Kakve li slučajnosti...

Teorija o 'drukanju' drži vodu

Škotski novinar Bloody Elbow portala Iain Kidd, specijaliziran upravo za teme dopinga u sportu, malo je istraživao neobično malu kaznu za Jon Jonesa i došao do zaključka kako je Jones moguće sklopio dogovor s Američkom antidopinškom agencijom da bude njihov doušnik te je već 'drukao' neke borce za koje zna da su uzimali sumnjiva sredstva u zamjenu za manju kaznu.

Citirao je pravilnik USADA-e koja ima pravo ukinuti ili skratiti vrijeme suspenzije borcu ako ovaj pridonese njoj ili nekoj drugoj antidopinškog agenciji. Prevedeno, ako im da informaciju koja bi mogla otkriti prekršitelja antidopinških pravila.

Ova teorija lako bi mogla držati vodu jer ne vidimo niti jedan razlog da se čovjeku kao što je Jon Jones omogući ovako brz povratak u oktogon, a već je dvaput padao na dopinškim testovima. Naravno, Jones je bio presretan nakon ove odluke.

- Moje je srce prepuno zahvalnosti i poštovanja. Želim zahvaliti svima koji su bili uz mene u ovom teškom periodu života. Sad je vrijeme za prave stvari. Cilj je vratiti se na tron - rekao je Jon Jones i najavio napad na titulu poluteške kategorije.

Cormier: USADA, neću vas više vidjeti u šest ujutro kod mene!

Nije dugo trebalo čekati na komentar Daniela Cormiera, vladara poluteške i odnedavno teške kategorije UFC-a, koji je izgubio dva meča u karijeri, oba od Jonesa.

- Što se tiče USADA-e, oni više ne moraju dolaziti kod mene u šest ujutro. Koja je svrha toga? Pa bili su kod mene 15 puta, rekao sam im da mogu prestati dolaziti jer nema šanse da padnem na testu, neću napraviti nikakvu pogrešku. Pa testirali su me preko 70 puta i nikad nisam pao. Neću sjesti pred njih i reći da sam ovaj put ozbiljan, da nisam imao namjere varati i da se to neće ponoviti. Ma kakvi, ja neću pogriješiti, a vi ste smiješni tipovi - rekao je Cormier, a o mogućoj borbi protiv Jonesa dodao:

- Kao sportaš naravno da želim uzvratiti čovjeku koji me dvaput pobijedio, ali nema smisla uopće razmišljati o tome. Ja sam dvostruki prvak, imam ugovorenu borbu protiv Brocka Lesnara i zašto bih gledao unazad? Nema smisla - rekao je Cormier. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu