Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Još ne znam što sam napravio! Nakon poraza rekao sam da ću sve pomesti. Trud se isplatio...'

'Još ne znam što sam napravio! Nakon poraza rekao sam da ću sve pomesti. Trud se isplatio...'

Rus me na neki način spasio i rekao sam si da ću dati sve od sebe. Imat ćemo feštu u Splitu u užem krugu prijatelja, rekao je Toni Kanaet, prvi hrvatski muški taekwondoaš s Olimpijskih igara s medaljom

Toni Kanaet (25) ušao je u povijest hrvatskoga muškog taekwondoa pobjedom u meču za broncu na olimpijskom turniru do 80 kilograma u Tokiju protiv Uzbekistanca Nikite Rafaloviča 24-18.

- Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio. Bilo mi je u planu pobijediti Španjolca jer sam znao da će protiv Rusa biti teško. On mi je nesretan, ne paše mi. Nakon poraza bio sam ljut, rekao sam da ću sve pomesti i to sam napravio. Sretan sam što se sav trud isplatio, sad ću slaviti - rekao je član taekwondo kluba Marjan za HTV.

Pokretanje videa ...

Rus Maksim Hramcov, koji ga je pobijedio u četvrtfinalu, prošao je u finale i pogurao ga do šanse da se bori za broncu, koju je iskoristio.

- Borili smo se mi sigurno 10 puta, svaki put izgubio sam od njega i svaki put nadao sam se pobjedi. Nikako da pređem tu granicu. Ali takvo je natjecanje, postoji repasaž. Na neki način me spasio, rekao sam da ću dati sve od sebe. Hvala Bogu, uspio sam - rekao je.

Uzbekistanac?

- Jako nezgodan, imamo sličan stil, tu prednju nogu. Znao sam, tko ima više želje i nametne ritam, taj će pobijediti. Kasnije sam čuvao rezultat da me ne napadne. Uspio sam ga sačuvati.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako su pratili Tonijev meč u Splitu

Sandra Šarić, Martina Zubčić, Lucija Zaninović, Matea Jelić. Četiri hrvatske medalje u taekwondou na OI bile su u ženskoj konkurenciji. On je donio prvu mušku.

- Zaboravio sam na to. Drago mi je što sam prva muška medalja u taekwondou i nadam se da će sutra biti druga, kad nastupa Ivan Šapina. Matea? Odlična je kroz cijeli dan, nadam se da može do zlata. Želim joj svu sreću - kazao je Splićanin.

Kakvo će biti slavlje u Splitu?

- Ne može se ništa veliko, ali sigurno će biti u nekom užem krugu prijatelja. Proslavit ćemo - zaključio je Toni, kojemu u matičnom klubu Marjanu spremaju doček ovaj petak.