Obavijesti

Sport

Komentari 34

Jović je peti Srbin u Realu! Ali trofeje ipak donose Hrvati...

Jović je peti Srbin u Realu! Ali trofeje ipak donose Hrvati...
2

Real je imao najviše stranaca iz Brazila (28) i Argentine (24), ali petorica Hrvata odigrala su više utakmica nego devetorica Nizozemaca i devetorica urugvajaca! Naši su u Realu osvojili 30 trofeja...

VIDEO

Luka Jović potpisat će za Real Madrid, petogodišnji ugovor, čim prođe liječnički pregled.

Mladi (21) napadač otišao je iz Eintrachta za čak 60 milijuna eura. I peti je srpski nogometaš u Realovoj povijesti. Na prvu, nije se lako sjetiti prethodne četvorice. Pa ni jako dobrim poznavateljima Reala.

Što ne čudi, jer Predrag Spasić, Dejan Petković, Milan Janković i Perica Ognjenović nisu ostavili baš nikakav trag u Madridu.

Real je u povijesti od stranaca najviše igrača imao iz Brazila - 28. Argentinca su bila 24, Francuza 15, dok je hrvatskih igrača imao koliko i srpskih - petoricu. Brojniji su sa po devet igrača u Realu bili Nijemci, Urugvajci, Portugalci i Nizozemci. Engleza je, kao i naših, bilo pet, Talijana trojica, Eden Hazard bi trebao postati četvrti Belgijac...

No, petorica Hrvata u Realu su skupila više utakmica (630) nego devetorica Nizozemaca (580) i Urugvajaca (357)!

Povijest pokazuje da su se Realu sva petorica naših nogometaša isplatila. Platio ih je 92 milijuna eura, a zajedno su osvojili 30 trofeja. Petorica srpskih igrača koštala su Real 74,5 milijuna eura, a četvorica Jovićevih prethodnika odigrala su tek 98 susreta i osvojila dva trofeja.

Sa 60 milijuna eura za Jovića, Real je potrošio 74,5 milijuna na srpske nogometaše, a ne puno više - 92 milijuna eura - na hrvatske. Ali dok je naša petorka skupila 630 utakmica, četvorica srpskih igrača stala su na 98. Petorica Hrvata sudjelovali su u 30 trofeja kraljevskoga kluba, a četvorica Srba u - dva.

Hrvati u Realu

Juventus v Real Madrid - Champions League Final - Principality Stadium

Mateo Kovačić - došao iz Intera za 38 milijuna eura 2015./16., osvojio tri Lige prvaka, jednu La Ligu, jedan španjolski Superkup, tri klupska SP-a, dva Uefina superkupa. Ima 109 utakmica i tri gola, ovu sezonu proveo na posudbi u Chelseaju.

Luka Modrić  - došao iz Tottenhama za 35 milijuna eura 2012./13., osvojio četiri Lige prvaka, jednu La Ligu, jedan Kup kralja, dva španjolska Superkupa, tri uefina superkupa i četiri klupska SP-a, te postao najbolji nogometaš Europe i svijeta. Odigrao je 303 utakmice i zabio 17 golova.

Robert Jarni - došao iz Betisa 1998./99., u jednoj sezoni osvojio Interkontinentalni kup, odigrao 36 utakmica, zabio tri gola pa nakon jedne sezone otišao u Las Palmas. 

Davor Šuker - došao iz Seville 1996./97. za 11 milijuna eura, osvojio Ligu prvaka, španjolski Superkup i klupsko SP, U tri godine odigrao je 111 utakmica i zabio 49 golova, pa za 5,4 milijuna eura otišao u Arsenal.

Robert Prosinečki - došao iz Crvene zvezde 1991./92. za osam milijuna eura, osvojio Kup i španjolski Superkup, odigrao 71 utakmicu i zabio 12 golova, pa nakon tri sezone otišao u Oviedo.

Srbi u Realu

GES / Football / UEL: Chelsea FC - Eintracht Frankfurt, 09.05.2019

Luka Jović - došao iz Eintrachta za 60 milijuna eura.

Perica Ognjenović - došao iz Crvene zvezde 1999./00. za osam milijuna eura, u dvije godine odigrao 22 utakmice i zabio jedan gol, pa bez odštete pušten u Kaiserslautern.

Dejan Petković - došao iz Crvene zvezde 1995./96. za 6,5 milijuna eura, u jednoj sezoni odigrao šest utakmica pa za milijun eura otišao u Racing.

Predrag Spasić - došao iz Partizana 1990./91., osvojio Superkup, odigrao 25 utakmica, pa iduće sezone prešao u Osasunu.

Milan Janković - došao iz Crvene zvezde 1987./88., bio prvak Španjolske, odigrao 45 utakmica i zabio pet golova, te nakon jedne sezone pušten u Anderlecht.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka