Sport

Komentari 1

Jug je opet prvak Hrvatske!

Jug je opet prvak Hrvatske!

Dubrovčani su u posljednjem napadu krenuli sa sedam napadača, a ta taktika im se isplatila jer je Hrvoje Benić poravnao na 6-6 devet sekundi prije kraja. Na kraju su bili bolji u izvođenju peteraca

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO osvojili su 17. naslov prvaka Hrvatske, nakon što su u četvrtoj utakmici ovogodišnjeg finala doigravanja boljim izvođenjem peteraca u svom bazenu u Gružu svladali splitski Jadran te tako okončali seriju sa 3-1 u pobjedama.

Nakon 32 minute rezultat je bio 6-6 (3-2, 0-1, 2-1, 1-2) da bi prilikom izvođenja peteraca sva četiri igrača Juga bila precizna, dok Marin Delić i Jerko Marinić Kragić nisu bili precizni za Jadran.

Jug osvojio naslov prvaka Hrvatske

Bio je to susret s malo pogodaka, dominirali su vratari s obje strane, a Jug je držao prednost od 5-4 s kraja treće četvrtine sve do minutu i pol prije kraja dvoboja. Tada je Konstantin Harkov pogodio za 5-5, što je bio prvi gol Jadrana nakon gotovo 14 minuta igre, da bi Rino Burić doveo Jadran i u prednost od 6-5 35 sekundi prije isteka vremena, odnosno na korak do odlučujuće pete utakmice.

No, Dubrovčani su u posljednjem napadu krenuli sa sedam napadača, a ta taktika im se isplatila jer je Hrvoje Benić poravnao na 6-6 devet sekundi prije kraja.

Jug osvojio naslov prvaka Hrvatske

Pristupilo se izvođenju peteraca, kao i na kraju prve utakmice, a ponovno su uspješniji u raspucavanju bili igrači Juga.