Obavijesti

Sport

Komentari 10

Junak Andrej Kramarić: Osjećao sam se malo bolje, dogovor je bio da uđem u igru ako zatreba

Junak Andrej Kramarić: Osjećao sam se malo bolje, dogovor je bio da uđem u igru ako zatreba
1

Bilo je kontakta, koliko sam god sretan u Hoffenheimu, Bayern se ne odbija. No, nerealne su bile cijene, rekao je Krama zašto mu je propao transfer u Bayern ovoga ljeta

VIDEO

Ako bude spreman, i zaigra protiv Francuske, bit će mu to jubilarni pedeseti nastup za Hrvatsku. U dosadašnjih je 49 zabio 14 golova. Posljednji Kramin gol donio nam je tri boda u Ligi nacija, s tom smo pobjedom napravili veliki korak prema ostanku u elitnom razredu ovog natjecanja.

Pokretanje videa...

Hrvatska trenira uoči starta Lige nacija 02:22

A Andrej protiv Švedske nije trebao niti igrati. Protiv Švicarske je bio na tribinama, nije dva-tri dana je trenirao malo sa suigračima, malo odvojeno. Očekivalo se da propusti ovu utakmicu.

- Muči me aduktor, prepona i neki živac, bio sam na terapijama, pijem neke tablete, bolje je malo, protiv Švedske bih trebao biti na klupi - javio se Andrej osam sati prije utakmice protiv Skandinavaca.

Zagreb: Hrvatska ugostila Švedsku u 3. kolu Lige nacija

Bio je na klupi, a onda je u 74. minuti ušao u igru. Deset minuta kasnije je zabio za pobjedu 2-1 nakon asistencije Ivana Perišića.

- Malo me zateže, ali nije tako strašno - rekao nam je Kramarić i otkrio:

- Trenirao sam s momčadi dan prije utakmice i osjećao sam se malo bolje. Bio je dogovor da uđem malo u igru ako bude zatrebalo.

Zlatko Dalić je dan prije utakmice rekao kako će Kramarić sam odlučiti hoće li igrati. Nije Andrej bio spreman početi utakmicu, ali je bio spreman za tih 20-ak minuta. I to mu je bilo dovoljno da nam donese pobjedu.

Posljednji je put prije Švedske Andrej za reprezentaciju zabio u pobjedi protiv Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro. Bilo je to u ožujku 2019. godine. I tada je u samoj završnici utakmice zabio za pobjedu 2-1.

- Važna pobjeda, teška utakmica, prvo smo poluvrijeme igrali odlično, drugo nije bilo baš bajno. Naravno da je uvijek sjajan osjećaj zabiti za Hrvatsku, ovaj put kao džoker s klupe. U formi sam, da, nema nikakvih tajni, jednostavno sam se dobro pripremio i motiviran sam. Sad me ova ozljeda malo poremetila, ali želja za igranjem i golovima je velika. Ovu ozljedicu vučem tri tjedna, iz Bundeslige. S izbornikom ću odlučiti hoću li biti spreman za Francusku, a želim igrati, normalno - govori Krama.

Perišić mu je asistirao za pobjedu.

- Perišić i ja imamo fantastičan odnos, fenomenalan je i kao osoba i kao igrač.

Kako s Francuzima?

- Da, nakon prošle utakmice sam rekao da postoji razlika u kvaliteti u francusku korist, oni imaju 50 svjetskih igrača. Želimo ih pobijediti, ali morat ćemo imati naš najbolji dan. U nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji, ali na domaćem terenu sigurno imamo šansu. Spremni smo.

Izbornik je rekao da je Hrvatska bila bolja od Francuza veći dio utakmice, i u Ligi nacija i u finalu SP-a.

- Točno je, čak i u finalu SP-a bili smo bolji veći dio utakmice, ali njihova kvaliteta je presudila da su zabli golove, u tom su segmetnu bili bolji i zasluženo su pobijedili. A to što smo mi bolji u posjedu lopte protiv Francuza ne vrijedi. Jednostavno im je igračka kvaliteta nevjerojatna, najveća svjetska razina. Mi moramo biti na 200 posto, a da oni uđu malo lakše, da se opuste, tako ih možemo dobiti. Bilo bi lijepo pobijediti najbolju momčad na svijetu.

Iza vas su dvije lijepe pobjede i uz vas novi mladi suigrači.

- Lijepo je imati dvije pobjede, iza nas nije baš bio najljepši period u reprezentaciji, mladi su iskorisili šansu, motivirani su, željni...

Pričalo se o transferu u Bayern, kako ste primili činjenicu da se nije ostvario?

- Bilo je kontakta, ja sam izuzetno zadovoljan i sretan u Hoffenheimu, ali Bayern se ne odbija. No, nerealne su bile cijene, znamo kakva je svjetska ekonomska situacija pa sam bio spreman da će to biti teško realizirati. Ali nisam ni previše razmišljao o tome, uživam u Hoffenheimu svaku minutu na terenu i izvan terena, živim najljepše dane.

Inače, deset je od 14 svojih golova dao u službenim utakmicama, četiri u prijateljskim. Prvi je gol za "kockaste" zabio u rujnu 2014. godine u pobjedi protiv Malte 2-0 u Maksimiru. No, bilo je puno važnijih golova od toga. Onaj Rusiji u četvrtfinalu Mundijala, Engleskoj na Wembleyu u Ligi nacija, Španjolskoj u Maksimiru i istom natjecanju, Grčkoj u Zagrebu u dodatnim kvalifikacijama za SP i, naravno, onda dva Ukrajini u Kijevu kad smo pobjedom 2-0 uopće i izborili te dodatne kvalifikacije.

Na početku sezone je Andrej u doista sjajnoj formi. Zabio je šest golova u prva tri kola Bundeslige. Prvi je strijelac, Robert Lewandowski ima pet golova. Samo nastavi tako, Andrej.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao