Obavijesti

Sport

Komentari 14

Junak Gorice: Susjedi mi donose palačinke, golove slavim kao šerif, a zovu me - Mandžukić

Junak Gorice: Susjedi mi donose palačinke, golove slavim kao šerif, a zovu me - Mandžukić
4

Cherif Ndiaye (24), dečko iz Senegala, iz glavnog grada Dakra, do dolaska u Goricu živio je u jednoj sobici, a spavao je na istom krevetu s majkom. Golove slavi pucajući iz pištolja, kao šerif iz western filmova

VIDEO

Pomalo 'štrkljav', nezgrapan, a opet tako ubojit. To je Cherif Ndiaye (24), dečko iz Senegala, iz glavnog grada Dakra. Ndiayeu je za nogom pošlo nešto iznimno, zabijao je ove sezone svim klubovima iz velike hrvatske četvorke, Dinamu, Hajduku, Rijeci i Osijeku. To je ove sezone za nogom pošlo još jedino suigraču mu Kristijanu Lovriću.

POGLEDAJTE VIDEO: Nogometaši Gorice slave pobjedu

Pokretanje videa...

Nogometaši Gorice slave pobjedu 01:20

Na kontu Cherif ima 11 golova u 33 utakmice ove sezone. Od Senegalaca u ligi su još Arona Sane iz Istre i Pape Assane iz Lokomotive. Zanimljivo, njih trojica jedini su Senegalci u povijesti HNL-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nisam znao za taj podatak. Inače, sjajan sam prijatelj sa Saneom, igra dobro u Istri - kaže nam 190 centimetara visoki napadač.

Velika Gorica: U 32. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Hajduk

Kako izgleda tvoj dan u Velikoj Gorici?

- Čujte, ja sam vam jednostavan tip. Kuća pa trening i onda opet kući. Ne izlazim previše, tu i tamo skoknem s Hamadom ili Musom do Zagreba, odemo pojesti nešto fino. Kad sam tek došao u Goricu bilo mi je teško jer nisam imao auto. Sad ga imam, vozikam se i mogu se pohvaliti da se dosta dobro snalazim po gradu. Život u Velikoj Gorici je krasan, miran. Pozdravljaju me na ulici i stari i mladi. Čak mi nekad susjedi donose palačinke - priča nam simpatični Senegalac.

'Nedostaje mi supruga'

- U braku sam već dvije godine pa vrijeme uglavnom posvećujem supruzi, najbolja mi je prijateljica, volim je. Baš mi nedostaje, živi u Parizu - dodao je sa sjetom u glasu. 

U Europu je došao iz senegalske treće lige! Jednog dana došao mu je agent i kazao: 'Vodim te u Europu!'.

- Pokušao sam u nekoliko klubova, a na kraju sam završio u Belgiji, u Waasland-Beverenu. Međutim, Bog je odlučio da svoju sreću ne pronađem tamo, nego ovdje. Tamo mi nisu dali pravu priliku, tri napadača bila su ispred mene pa sam igrao u drugoj momčadi i zabijao. Ponudili su mi svejedno novi ugovor, ali sam se zahvalio na prilici i vratio se u Pariz k majci - objašnjava Ndiaye pa dodaje:

- Živio sam s majkom u jednoj maloj sobici. Svaki dan sam trenirao, pa se vraćao u tu sobicu, u kojoj smo i živjeli, i spavali u istom krevetu… Bili su to zaista teški trenuci, ali mislim da me sve to ojačalo, da sam postao jači u glavi. I danas mi je, kad god sam na terenu, u mislima moja majka i sve što smo prošli u tom razdoblju. Došao je poziv Gorice na probu i prošao sam.

Prešli smo na vedrije teme. Ndiaye trpa kao na traci, a posebno oduševljava svojim živopisnim proslavama golova.

- Slavim kao da pucam iz revolvera, poput šerifa, kao što i moje ime sugerira. To sam pokupio iz američke kulture, haha.

Velika Gorica: U 32. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Hajduk

'Tu i tamo mi pobjegne psovka'

Kako stojiš s hrvatskim?

- Znam uglavnom nogometne pojmove poput 'leđa', 'bravo, doktore' i tako. Tu i tamo mi pobjegne koja psovka poput je*ote - smije se Cherif.

Navijači su ga prozvali 'senegalskim Mandžukićem'.

- Nemam problema s tim. Mandžukić je veliki borac, vidite da je gladan svaki put kad je na terenu, a takve osobine imam i ja. Baš mi se sviđa kao igrač.

Je li djetinjstvo u Dakru bilo teško?

- Za mene nije, većina moje obitelji živi u Francuskoj, u Marseilleu i Parizu. Ljeti cijela rodbina dođe u Dakar, imaš s kime popričati, družiti se, lijep grad. To je jedino što mi nedostaje ovdje u Velikoj Gorici da sve bude baš savršeno.

U 28. kolu HT Prve lige sastali se Inter Zaprešić i Gorica

'Kevin Theophile vas želi pojesti'

Protiv kojeg stopera se u HNL-u najteže izboriti za gol-šansu?

- Kevin Theophile-Catherine! Cijelu utakmicu mi je na leđima, radi prekršaje, pokušava me izbaciti iz takta. Čovjek je ratnik, vidiš da te na terenu želi 'pojesti'. Odličan je i Denis Kolinger, a tu je i onaj stoper Intera. Joj, kako se zove... Da, Damian Van Bruggen! On mi je kao brat zato što se ne odvaja od mene, haha.

Gorica se pobjedama nad Rijekom i Hajdukom ponovno uključila u borbu za peto mjesto koje vodi u Europsku ligu. Petoplasirani im bježi šest bodova.

- Momčad raste, atmosfera u svlačionici je sjajna i svi smo dobro raspoloženi. Imamo samopouzdanja, do kraja je sve moguće. Tko zna, možda nas sljedeće godine vidite u Europskoj ligi. Pod trenerom Valdasom Dambrauskasom osjećam se sjajno, dao mi je slobodu u igri. Nemojte me krivo shvatiti, nije kod Jakirovića bilo loše, nisam imao nikakve probleme s njim, ali ovaj stil igre pod novim šefom mi puno više odgovara. Sad igram svojom glavom i uživam u nogometu, ne volim onaj 'štreberski', šablonski nogomet.

Velika Gorica: U 4. kolu HT Prve lige sastali se Gorica i Rijeka

A što nakon Gorice?

- U Real Madrid umjesto Karima Benzeme, haha. Šalim se, ali eto, njih simpatiziram. Bitno je samo da nastavim ovako igrati, a onda je sve moguće. Trenutačno sam fokusiran samo na Goricu - završio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu