Obavijesti

Sport

Komentari 62

Vlašić ozlijeđen, Gvardiolu teško komentirati. Juranović: Nećemo stvarati pritisak, nemojte ni vi

Vlašić ozlijeđen, Gvardiolu teško komentirati. Juranović: Nećemo stvarati pritisak, nemojte ni vi

Bila je dobra utakmica s obje strane. U drugom poluvremenu izašli smo malo bolje, svježije, kontrolirali smo utakmicu. Imali smo šanse, nismo zabili, rekao je hrvatski reprezentativac Josip Juranović

VIDEO

Josip Juranović odigrao je cijelu utakmicu u remiju Hrvatske i Maroka na startu Svjetskog prvenstva u Katru. Blijedi "vatreni" odigrali su samo 0-0.

- Bila je dobra utakmica s obje strane. U drugom poluvremenu izašli smo malo bolje, svježije, kontrolirali smo utakmicu. Imali smo šanse, nismo zabili. Ali, što je najbolje, bili smo dobri u defenzivi, nismo im dali previše i to je znak da idemo dalje - rekao je desni bek Celtica.T

POGLEDAJTE VIDEO: Lidija Bačić u studiju 24sata

Pokretanje videa...

Lidija Bačić 04:39

Koliki je problem igračima stvaralo sunce?

- Bilo je teško, ali svima je teško. Moramo se priviknuti i idemo dalje.

Gledate li na ovo kao na osvojen bod ili izgubljena dva?

I jedno i drugo, ali glavno da nismo prosuli sva tri. Ovo je Svjetsko prvenstvo, bodovi su tu da se skupljaju.

Dojam je da je Hrvatska imala krizu igre.

- Jednostavno, tako je išlo od početka do kraja. Analizirat ćemo to poslije i idemo po tri boda u idućoj utakmici. Marokanci su dobra i kvalitetna momčad.

Ovaj remi znači da do zadnjeg kola nećemo znati jesmo li prošli skupinu. Koliki pritisak osjećate?

- Nećemo si stavljati nikakav pritisak, nemojte ni vi. Imali smo šanse kao i Marokanci, nismo ih iskoristili. Izbornik će izvući sve što je potrebno. Moja igra? Uvijek može bolje - zaključio je Juranović.

Modrić: Šteta. Imamo još dvije utakmice

- Dosta teška utakmica, pogotovo prvo poluvrijeme, zadnjih 15-ak minuta prvog dijela počeli smo igrati bolje. Drugo poluvrijeme smo bili bolji, imali smo neke šanse, nismo uspjeli zabiti iz tih šansi. Šteta, sigurno bismo još bolji bili - rekao je kapetan Luka Modrić i dodao:

- Prvi bod je tu. Imamo još dvije utakmice. Htjeli smo otvoriti prvenstvo pobjedom. Tek je prva utakmica. Sigurno će nam sada biti lakše i još ćemo bolje igrati.

Vlašić: Osjećam list, napravit ćemo pretrage

- Bila je teška utakmica. Bilo je teško naći prostor za neku šansu. Idemo dalje, 0-0, što je tu je, nismo izgubili, to je bitno. Vidio sam kako Sosa ide, ubacio sam se na prvu stativu, pokušavao sam samo dodirnuti loptu, golman je obranio, žao mi je što to nije ušlo u gol. To je bila najbolja šansa na utakmici - rekao je nakon utakmice Nikola Vlašić i dodao:

- Malo osjećam list, napravit ćemo magnet, ultrazvuk i vidjeti kakvo je stanje.

Sosa: Prva je utakmica uvijek teška

- Naravno da smo htjeli pobijediti, ali bilo je jako teško, Maroko se dobro branio i bilo je teško stvarati prilike. Imali smo jednu i u ovakvim utakmicama moraš ih zabiti. Što je nedostajalo? Ne znam, možda smo trebali biti bolji u međuprostoru - kazao je Borna Sosa.

Perišićeva uloga?

- Vraćao se kad se Hakimi pridodavao naprijed jer on pokriva njegovu stranu, plan je bio da ga zatvori. Dobro smo ga zatvorili jer oni nisu imali šanse s te strane, ali falilo ga je naprijed, nažalost. Maroko je dobra momčad, ima dobre igrače i podršku puno ljudi. Prva utakmica je uvijek teška, pokazali smo i dobrih stvari. Na takvim utakmicama moraš zabiti i polušanse, a i onakvu kakvu smo imali. S uvjetima je sve OK, naviknuli smo se i bez klimatizacije.

Šansa za gol?

- Vidio sam Kramu na drugoj stativi i Niksija, sve je odlično odigrano, ali tu je falilo malo sreće. Najvažnije je proći skupinu, a onda je sve moguće. Kanada? Postavit ćemo se ofenzivnije i pokušati zabiti. A kad zabijemo, sve će izgledati drugačije.

Gvardiol: Teško mi je išta komentirati

- Krenuli smo u malom grču, pri kraju prvog dijela uzeli stvari u svoje ruke, imali dvije prilike... Pokušali ući s boljom energijom u drugom dijelu. Čvrsta su momčad, dosta teško je bilo, moramo se zadovoljiti bodom - rekao je naš ponajbolji pojedinac Joško Gvardiol i nastavio:

- Teško mi je išta komentirati. Naravno, moramo svi sjesti skupa i analizirati.  Iduća utakmica se maksimalno skoncentrirati, regenerirati se, ući s glavom za ta tri boda, da si olakšamo put prije Belgije.

Kovačić: Odužit ćemo se navijačima

- Korak po korak. Gledamo prema idućoj utakmici. Nedostajalo je više odlučnosti prema naprijed. Prva je utakmica, težili smo kontroli. Sigurno ćemo analizirati ovu utakmicu i biti bolji u novoj. Idemo se dobro oporaviti. Analizirat ćemo Kanadu, vidjeti dobre i loše strane... Hvala navijačima što su bili u velikom broju, neka nas nastave bodriti, mi ćemo im se odužiti na terenu - rekao je Mateo Kovačić nakon dvoboja s Marokom.

Ziyech: Nismo se nadali remiju

- Bila je to teška utakmica. Pustili smo im da imaju loptu više, pokušali smo igrati našu igru. Kad smo imali loptu, nismo kreirali dovoljno šansi. Remi nije start kojemu se ni mi nismo nadali, ali na kraju ćemo oboje biti zadovoljni s bodom - rekao je Hakim Ziyech, prva zvijezda marokanske reprezentacije.

Lovren: Emocije su, onako, miks

- Svi znaju koliko je Maroko dobar. Nismo bili iznenađeni. Kad pogledate gdje igraju njihovi igrači, fantastični su. Teška utakmica za nas, imali smo nekih trenutaka, ali nije bilo dovoljno. Da budem iskren, bod je pošten. Promašili smo neke prilike. Svi su očekivali da dobijemo, ali treba poštovati Maroko - rekao je Dejan Lovren i dodao:

- Što da kažem, emocije su onako, miks. I mrvicu razočarani i zadovoljni bodom. Da smo mogli bolje, mogli smo. Falila nam je završnica, lopta u dubinu. U nekim trenucima bili smo u grču, ne znam zašto, ali to ćemo popraviti. Bilo je bitno probiti prvu utakmicu. Znaš, velika su bila očekivanja. Ali pitalo se i Maroko dosta toga, ozbiljna momčad. Imaju fantastične igrače i čvrsto su se držali. Vjerujem u ovu momčad, da možemo puno bolje u drugoj utakmici. Ona nam je definitivno bitna da uzmemo ta tri boda. Što reći? OK je bod na kraju.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo
VARAO ŽENU, SAD SE KAJE

Tyson Fury: Spavao sam s više od 500 žena. Odvratno i prljavo

Ja sam lažov, varalica, pravi otrov. Dosta sam gluposti napravio, ali svi pravimo greške. Jedino zbog čega se kajem je to što sam imao odnose prije braka. Volio bih to izbrisati iz života, kaže svjetski prvak

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac
ČEKA SE BIJELI DIM S POLJUDA

Bjelica je blizu da postane trener Hajduka! Splićane će voditi on ili misteriozni stranac

U Hajduku nisu još odlučili oko novog trenera, osim Bjelice koji je, čini se, vrlo ozbiljno u igri, posljednji tjedan spominjalo se i Gorana Tomića, Australca Tonyja Popovicha i još čitav niz imena
Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!
NOVE ZAVRZLAME

Zajecova čistka: Dinamo ima sulude uvjete za šefa uprave, ne ispunjava ih ni Zvone Boban?!

Velimir Zajec i njegovi ljudi vjeruju kako će vrlo brzo 'riješiti' Vlatke Peras, pa onda okrenuti razrješenju Danijela Tomačića i Darka Podnara. Ipak, predsjednica uprave Dinama ima drugačije planove...