Obavijesti

Sport

Komentari 48

Juve na Allianz Areni kreće u misiju izbacivanja Bayerna...

Juve na Allianz Areni kreće u misiju izbacivanja Bayerna...
1

Bayern je blagi favorit pred uzvrat osmine finala Lige prvaka. Ali nešto se pita i Juventus koji ruši sve pred sobom. Nogometaši Juventusa najavljuju pohod na München i pobjedu

VIDEO

Bayern je odlična momčad, ali naš preporod i način na koji smo napredovali u Europi pokazuje da smo i mi također. Ne treba nam neka dodatna motivacija za utakmice poput ove. Samo trebamo dati sve od sebe svih 90 minuta uz tonu emocija, rekao je veznjak i po nekima budući kapetan Juventusa Claudio Marchisio.

Bayern u srijedu u 20.45 sati dočekuje Juventus u uzvratnoj utakmici osmine finala.

Bayern je stroj, Bayern je mašinerija, Bayern Pepa Guardiole je nezaustavljiv. Tako su neki govorili prije prve utakmice osmine finala Lige prvaka na Juventusovu stadionu. Bayern je poveo, Bayern je povećao prednost na 2-0, ali je Juventus sjajnom igrom stigao do izjednačenja 2-2. U tim trenucima najbolji igrač 'stare dame' bio je naš Mario Mandžukić.

Juventus je uvjerljivo najbolja momčad u Italiji već godinama, a zasluge može pripisati izvrsnoj klupskoj politici i pametnim ulaganjem. Čak ni smjene trenera ni odlasci nekih ključnih igrača (Antonio Conte-Massimiliano Allegri; Tevez, Pirlo, Vidal-Mandžukić, Khedira, Dybala) nisu uzdrmali talijanskog prvaka. No ipak, Bayern je blagi favorit pred uzvrat. Pogotovo kada je Juventus u problemima zbog ozljeda.

- Ogromna je to utakmica za nas, a iz Njemačke ne želimo izaći bez pozitivna rezultata. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali dat ćemo sve od sebe za četvrtfinale - rekao je krilni napadač Juventusa Juan Cuadrado nakon pobjede nad Sassuolom 1-0.

Uistinu, Juventus je u fantastičnoj formi. Upravo je utakmica protiv Sassuola dokaz moći Juventusa u Italiji: golman 'stare dame' Gianluigi Buffon je 10 utakmica bez primljenog gola, srušio je klupski rekord Dine Zoffa od 903. minute, a s 926 minuta bez primljenog gola samo je tri minute od rekorda Serie A, kojeg drži Milanov Sebastiano Rossi iz 1994. godine.

Ne računajući kup utakmicu protiv Intera 3-0, Juventus za poraz ne zna od prosinca kada je izgubio od Seville 1-0.

- Oni imaju blagu prednost iz prve utakmice tako da ne možemo samo doći i igrati na remi. Koliko god to šokantno zvučalo, mi moramo pobijediti i znamo da to nije nemoguće - rekao je Marchisio, koji je uspio obnoviti staru ozljedu lista. Prema pisanju talijanske Gazzette, Claudio Marchisio će s terena izbivati oko mjesec dana i sigurno će propustiti susret s Bayernom.

Reuters/Pixsell

Osim Marchisija, ozlijeđen je i Mario Mandžukić, ali ozljeda je lakše prirode. Iako Gazzetta navodi kako je Mandžukić upitan za susret s Bayernom i da ne bi trebao početi od prve minute, poznavajući Mandžin karakter inzistirat će na igranju. No pitanje je hoće li ga Massimiliano Allegri baciti u vatru nespremnog ili će utakmicu početi s klupe pa ući u drugom poluvremenu.

Uz Mandžu, ozlijeđen je i Paulo Dybala, Juventusov najbolji strijelac ove sezone. Dybala je ozlijedio mišić na treningu.

Obrana će biti ključ uspjeha

Obje momčadi su vrhunski posložene i uigrane, a osim ubojitog napada zahvale mogu pripisati i vrhunskim obranama. Bayern i Juventus su u ligaškim utakmicama zajedno primili samo 28 golova (Bayern 13, a Juventus 15). Usporedbe radi, drugoplasirani u domaćim prvenstvima Borussia Dortmund i Napoli zajedno su primili 48 golova. Zadnje momčadi oba prvenstva (Verona i Hannover) zajedno su primile 97 golova.

Pep Guardiola se kockao u Torinu s Kimmichom i Alabom na stoperskim pozicijama, a na kraju mu se kockanje nije isplatilo. Pošto su Bayernu ozlijeđena tri stopera (Javi Martinez, Jerome Boateng i Holger Badstuber) Guardiola će ponovo imati problema sa zadnjom linijom. No Martinez bi mogao biti spreman za Juventus, a na klupi još uvijek sjedi Mehdi Benatia.

Španjolski stručnjak morat će pronaći neko rješenje jer je Juventus u tom segmentu igre popunjeniji. Iako će i Giorgio Chiellini propustiti Bayern, tu su Leonardo Bonucci i Andrea Barzagli, a priliku bi mogao dobiti i najtalentiraniji mladi stoper Italije Daniele Rugani.

Sve u svemu, teška utakmica za Juventus, koji će se svim snagama boriti prvenstveno s ozljedama, a tek onda s Bayernom.

Ozlijeđeni igrači:

Bayern: Javi Martinez, Jerome Boateng, Holger Badstuber

Juventus: Giorgio Chiellini, Mario Mandžukić (?), Claudio Marchisio, Paulo Dybala

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani