Obavijesti

Sport

Komentari 6

Kad sam prvi put vidio Luku Modrića u Bosni, bio sam u šoku

Kad sam prvi put vidio Luku Modrića u Bosni, bio sam u šoku

Tehnički direktor, skaut i trener Riccardo Pecini iznimno je cijenjen u svijetu nogometa, a sudjelovao je u transferima Luke Modrića u Tottenham i Kyliana Mbappéa u Monaco

VIDEO

Bivši nogometni skaut i današnji tehnički direktor talijanskog prvoligaša Spezije Riccardo Pecini bio je jedan od glavnih aktera koji je sudjelovao u transferu Luke Modrića (36) iz Dinama u Tottenham 2008. godine. 

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićeva majstorija protiv Škotske

Pokretanje videa...

Modrićeva majstorija protiv Škotske 01:19

- Bilo nas je ukupno tri-četiri skauta, radili smo puno i jako dobro, uigrano, pod vodstvom sportskog direktora Damiena Comollija koji je puno vjerovao u naš rad. Mislim da nam je model koji smo postavili i razvili u Tottenhamu omogućio dovesti igrače kao što su Modrić i Berbatov jer smo svi radili u savršenoj harmoniji - rekao je Pecini koji je cijenjen u svijetu zbog prepoznavanja najvećih nogometnih talenata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pecini je u intervjuu za Goal.com govorio o svojim najznačajnijim uspjesima te se prisjetio razdoblja kada je skautirao Modrića u ligu BiH dok je 2003./04. bio na posudbi u Zrinjskom. 

Hrvatska izborila SP na prepunom Poljudu

- Kad sam ga prvi put vidio, igrao je u Bosni i ostao sam u šoku jer je bio tek dijete, dvostruko mlađi od ostalih igrača. Ipak, imao je izniman talent. Onda smo ga skautirali dvije godine (Inter Zaprešić, Dinamo) i što je više rastao, bilo mu je lakše igrati u ligi (HNL) u kojoj klincima nije bilo lako fizički - kazao je Pecini pa nastavio:

- Otada je postao reprezentativac i pomno smo pratili njegov put i razvoj, ali od prvog dana kada sam ga gledao kako igra bio sam uvjeren da sam vidio prvaka. Damien je došao sa mnom da ga vidi četiri ili pet puta. Razgovarali smo s njime. Onda, u trenutku kada je došlo do odluke, predsjednik Spursa Daniel Levy i Damien su jako dobro uvjerili Dinamo da nam ga proda, jer s njima, kao klijentima, nije bilo lako pregovarati.

Modrić je iz Dinama u Tottenham otišao u transferu vrijednom 22,5 milijuna eura, a kasnije su ga prodali Realu za 35. 

Champions League - Group A - Paris St Germain v RB Leipzig

Pecini je prije dolaska u londonski klub bio tehnički direktor Monaca gdje je francuski napadač Kylian Mbappé započeo seniorsku karijeru, a kasnije su ga prodali PSG-u za 180 milijuna eura. Zasluge za transfer ne želi pripisati sebi, ali nakon izviđanja akademije, Pecini je bio taj koji je odobrio posao. 

- Nemojte mi odavati za to priznanje koje ne zaslužujem! Mbappé je bio na drugačijoj razini kao dijete. Svi su u Francuskoj to već znali. Dakle, nije se radilo toliko o pronalaženju Mbappéa, koliko u uvjeravanju da se pridruži - rekao je pa dodao: 

- Dakle, zajedno smo gledali igrača i rekao sam: 'Što god da potrošimo, potrošit ćemo! Idi ravno tamo!' Uskočio je u avion, otišao kod dječaka doma i brzo se vratio s Mbappéom i njegovom obitelji. Dakle, skaut je prošao jako dobro, ja sam samo odobrio posao. Izviđanje je obavila akademija i kada sam prvi put vidio Mbappéa, bilo je lako odlučiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu