Obavijesti

Sport

Komentari 34

Kad ti navijači plješću na kraju, znaš da je derbi bio jako dobar

Kad ti navijači plješću na kraju, znaš da je derbi bio jako dobar
1

Iako Hajduk nije pobijedio Rijeku, iako je propustio približiti se vodećem Dinamu, pljesak preko 15.000 navijača nakon Jadranskog derbija i više je nego dovoljan komentar

VIDEO

Iako ni Hajduk ni Rijeka nisu nezadovoljni ishodom jadranskog derbija, na koncu je ipak najzadovoljniji Dinamo, jer su mu najbliži pratitelji prosuli svaki po dva boda.

A kad se tome doda i da je centarfor Rijeke Antonio Čolak zaradio crveni karton zbog koga će izostati u polufinalu Kupa u Maksimiru, jasno je zbog čega su modri dočekali kraj susreta na Poljudu s osmjehom na licu.

Pa čak ni činjenica da im je nakon remija u Zaprešiću osmjeh ipak malo kiseo ne mijenja puno na stvari, jer je prednost na vrhu ljestvice ostala ista, a do kraja prvenstva je jedno kolo manje, a time i jedna prilika manje da ih Hajduk ili Rijeka sustignu na vrhu prvenstvene ljestvice. 

No bez obzira na to što i Hajduk i Rijeka mogu žaliti za dva izgubljena boda, nitko od aktera jadranskog derbija nije napustio travnjak Poljuda nezadovoljan.

Hajduk jer se vratio iz rezultatskog deficita, Rijeka jer je u završnici sačuvala mrežu i ostala neporažena iako su Kovačević i Caktaš mogli matirati Slugu, a gledatelji jer su vidjeli sadržajnu i uzbudljivu utakmicu u kojoj su mogli uživati.

Što su na koncu i potvrdili pljeskom nakon završetka utakmice. 

Vidjeli su navijači Hajduka i burno pozdravili povratak Marka Futacsa nakon dugog oporavka od operacije križnih ligamenata, Riječani sigurnoga Slugu koji je spasio svoju momčad poraza i skupio dosta samopouzdanja uoči derbija s Dinamom.

Ne manje važno za utakmice ovakvoga tipa, i sudačka šestorka na čelu s Igorom Pajačem dijelila je pravdu podjednako jednima i drugima.

Bilo je pogrešaka, ali nekako su ih ravnomjerno podijelili na obje strane, tako da se nitko na koncu ne može smatrati oštećenim, niti će se iza ovoga derbija vući repovi. 

Zanimljiv i dinamičan derbi, Rijeka bolja u otvaranju utakmice, Hajduk u završnici, preko 15.000 gledatelja, korektno suđenje, obostrano korektna utakmica nakon koje su igrači jedni drugima pružili ruke, iako je Pajač podijelio deset kartona..., za HNL standarde više nego dovoljno. Za Europu? E to je već posve drugo pitanje.

Svjestan je toga i trener Rijeke Matjaž Kek, koji je nakon utakmice kazao da nije nezadovoljan ishodom, ni načinom na koji su se njegovi novi igrači nosili s pritiskom igranja na Poljudu, ali i naglasio kako je svjestan da će za nastup u Europi trebati kud i kamo bolje, brže, agresivnije, efikasnije...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'