Obavijesti

Sport

Komentari 7

Kadzior poput Lewandowskog, promocija knjige Nebo se plavi

Kadzior poput Lewandowskog, promocija knjige Nebo se plavi
9

Na teren su danas morali samo reprezentativci koji su preskočili ogled s Cracovijom, dok su ostali igrači ujutro trčali po obližnjoj šumi, a popodne dobili slobodno. A Petković opet pogađa škarice...

VIDEO

U Moravskim Toplicama i jutros je bilo radno. Većina Dinamovih igrača ujutro je na "meniju" imala rastrčavanje po obližnjoj šumi, dok su reprezentativci (svi su propustili jučerašnju utakmicu sa Cracovijom) trenirali na popularnoj Fazaneriji. Stadionu slovenskog prvoligaša Mure koji se "šminka" za europske nastupe. Mura će u 1. pretkolu Europske lige zaigrati protiv Maccabi Haife, uzvrat je 18. srpnja u Murskoj Soboti. I dok Dinamovi prvotimci rade na terenu, brojni majstori rade na tribinama, novinarskoj loži, svlačionicama...

Pokretanje videa...

02:57

Dominik Livaković i mladi vratar Renato Josipović radili su pod budnim okom Silvija Čavline, dok su Nenad Bjelica i Rene Poms u pogonu imali Moharramija, Stojanovića, Ademija, Gojaka, Kadziora i Petkovića. Sve se radilo s loptom, a onda su krenule akcije prema golu. Renato Josipović svojim je obranama izluđivao Brunu Petkovića, ali onda i "popio" jedne - škarice. Bilo je puno dobrih poteza, nazabijao se Moharrami, a vrlo lijepo pogađao i Kadzior.

Pokretanje videa...

01:02

Poljski reprezentativac jednom je efektno glavom matirao Josipovića, sam počeo slaviti svoj pogodak, a onda mu se pridružio i Stojanović.

- Bravo, Lewandowski - vikao je dobro raspoloženi Stojanović, tako nasmijao okupljene.

GNK Dinamo na jutarnjem treningu tijekom priprema u Murskoj Soboti

Dinamo je danas u Moravskim Toplicama predstavio i novu knjigu "Nebo se plavi", autora Miroslava Tomaševića, koja opisuje dugogodišnju povijest kluba. Promociji zanimljive knjige (koja će se dijeliti uz kupnju godišnjih ulaznica) sudjelovali su trener Dinama Nenad Bjelica, od igrača tu su bili kapetan Ademi, te mlade snage "modrih" Marin, Horkaš, Gvardiol, Baturina, Gjira, Ćuže, Franjić i Josipović. A tu su bile i dvije ikone - Dinama Marijan Čerček i Željko Stinčić.

- Ova ideja o pisanju knjige zaživjela je puno ranije, ima tu zanimljivih priča. Naši navijači i danas se začude kada im kažete kako je Dinamo u gostima pobjeđivao Bayern ili Real Madrid, svi se pitaju kako to - kaže Tomašević.

GNK Dinamo na jutarnjem treningu tijekom priprema u Murskoj Soboti

Marijan Čerček u svojoj je igračkoj karijeri kao igrač Dinama triput u novinama dobio maksimalnu ocjenu 10, bilo je to protiv Vojvodine, Slovan Bratislave i Crvene zvezde.

GNK Dinamo na jutarnjem treningu tijekom priprema u Murskoj Soboti

- Joj znate kak vam je to bilo? Dobil sam 'desetku' protiv Vojvodine kada smo ih tukli 6-1, a onda mi je jedan igrač Crvene zvezde poručio kako će pojest mene i moju 'desetku'. Zaigrali smo protiv njih, dobili ih 3-0, a ja sam opet dobil 'desetku' - prisjetio se Čerček, koji je ispričao još jednu zanimljivu anegdotu koja se nalazi u knjizi:

- Moja prva utakmica za seniore Dinama bila je u finalu Kupa velesajamskih gradova protiv Leedsa, tada me trener Horvat povukao iz juniora. Ma nitko još nije ni znao za mene, a ja zabijem gol za 1-0. Onak kao klinac, gledam semafor, hoću vidjet kak piše strijelac Čerček, a kad ono tam osvane da je gol zabio Gucmirtl. Ja sam bil u šoku, igram ja tekmu, škicam i semafor, a kada tamo promijene strijelca i napišu da je gol zabio Pirić. Pa kak sad to? I onda kad smo izašli na drugo poluvrijeme konačno se pojavilo Čerček. Ja sam ko klinac bil presretan.

A Marijan Čerček je zabio posljednji proljetni gol Dinama u Europi, sve do prošle sezone, kada je nakon 49 dugih godina na proljeće u Europi zabio Olmo.

GNK Dinamo na jutarnjem treningu tijekom priprema u Murskoj Soboti

- Istu večer me nazvao Čerček i kaže 'a tko će zabit za Dinamo nego sedmica' - prisjeća se Tomasović.

Jednu anegdotu ispričao je i Željko Stinčić koji je u karijeri dobio dvije 'desetke', protiv Crvene zvezde i Perugije.

- Joj, igrali smo protiv Perugije, ali nam se pokvario trap aviona, pa smo umjesto Perugije sletjeli u Rim. Jedva smo ostali živi, pa smo se od sreće svi tak ponapijali, da nas je Perugia dobila 1-0. Za njih je igrao veliki Paolo Rossi, a mi smo jedva čekali uzvrat. Bili smo sigurni kak bumo ih doma prebili, a kada ono oni nas i doma uništili. Bili su puno bolji, završilo je 0-0, a ja tu dobio još jednu 'desetku' - kaže Stinčić.

GNK Dinamo na jutarnjem treningu tijekom priprema u Murskoj Soboti
GNK Dinamo na jutarnjem treningu tijekom priprema u Murskoj Soboti
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića