Obavijesti

Sport

Komentari 13

Kakav bi to bio potez! VAR već ove sezone u Ligi prvaka?

Kakav bi to bio potez! VAR već ove sezone u Ligi prvaka?
1

Videotehnologija se u Ligu prvaka i Europsku ligu uvodi od iduće sezone, ali ako testiranja bude uspješna, suci bi mogli dobiti pomoć već u završnici ove sezone! Ne bi bilo loše...

VIDEO

Sudačka nadoknada se igrala u Madridu, a Juventus je protiv Reala vodio 3-0, bio je to rezultat koji im je osiguravao produžetke u nevjerojatnom preokretu. Ali onda je sudac Michael Oliver dosudio penal za Real, a ubrzo i isključio Gigija Buffona. Kraljevi su prošli u polufinale i na kraju osvojili još jednu Ligu prvaka.

Scene su to koje ćemo dugo pamtiti, a o raspletu te četvrtfinalne utakmice iz travnja pričalo se još mjesecima.

Možda je to bio i posljednji put da je jedna tako važna utakmica završila obavijena velom kontroverze jer su Uefin predsjednik Aleksandar Čeferin i predsjednik Europskog udruženja klubova Andrea Agnelli svojim izjavama dali naslutiti da bi se već od nokaut faze ovogodišnje Lige prvaka moga koristiti pomoć videotehnologije.

- Započeli smo sve pripreme. Očekujem izvještaj za tjedan dana i onda ćemo vidjeti kada možemo krenuti s uporabom. Najkasnije će to biti iduće sezone - rekao je Čeferin na konferenciji za medije u Bruxellesu.

- Klub je oduševljen, zahvaljujemo Uefi za sav uloženi rad - dodao je Agnelli koji je i predsjednik upravo Juventusa koji je, po mnogima, žestoko pokraden prošle sezone.

Kao što je i ranije službeno potvrđeno, VAR će se u Ligi prvaka i Europskoj ligi sigurno koristiti od iduće sezone, ali testiranja za njegovo uvođenje u najelitnija klupska natjecanja se privode kraju i ako budu uspješna, moglo bi se dogoditi da videotehnologija krene s radom već u završnici ove sezone.

VAR je veliku premijeru imao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a koriste ga i španjolska, talijanska, njemačka i francuska liga. Od iduće sezone, VAR će debitirati i u engleskoj Premier ligi.

'Liga nacija je pun pogodak'

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin u utorak je izrazio zadovoljstvo novim reprezentativnim natjecanjem, Ligom nacija, kazavši kako je premašila očekivanja.

- Velike nogometne nacije su se žalile da ne igraju dovoljno međusobnih susreta, dok su se oni slabiji žalili da protiv velikih nemaju nikakve šanse. Sada imamo zanimljivo natjecanje koje ujedno otvara put do plasmana na Europsko prvenstvo, posebno za one reprezentacije koje se nalaze u D razredu Lige nacija, a koje u prošlosti nisu imale nikakve šanse za odlazak na Euro - rekao je Čeferin.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu