Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kakav dan za hrvatsku judašicu! Pobijedila svjetsku prvakinju i doprvakinju pa osvojila zlato...

Kakav dan za hrvatsku judašicu! Pobijedila svjetsku prvakinju i doprvakinju pa osvojila zlato...

Od početka dana se vidjelo kako je 25-godišnja Splićanka spremna za velike stvari. Fokusirana, moćna i agresivna, dominirala je kroz kvalifikacije velikog turnira, a onda to prenijela u glavni turnir...

VIDEO

Na prvom velikom turniru IJF Toura nakon prekida natjecanja, hrvatskoj judašici Barbari Matić (25) (do 70 kilograma) pošlo je rukom nešto što se ne viđa svaki dan. Sjajna Barbara je u jednom danu sredila pravi creme de la creme ovog sporta i okitila se zlatnom medaljom! Jedna od 'žrtvi' bila je i svjetska prvakinja Gahie, a uz to je pobjeđivala svjetsku doprvakinju, a u finalu europsku prvakinju te uz to vlasnicu svjetske bronce. Ukratko, pokorila je svjetsku konkurenciju! 

Od početka dana se vidjelo kako je 25-godišnja Splićanka spremna za velike stvari. Fokusirana, moćna i agresivna, dominirala je kroz kvalifikacije velikog turnira, Grand Slama u Budimpešti. U najavi je trener Vladimir Preradović bio oprezan, govorio je o važnosti gledanja na borbu po borbu. Još na Europskom kupu u Dubrovniku, Barbara je iskreno rekla: Prije natjecanja sam imala tremu i strah više nego kad sam išla prvi put na natjecanje kao kadetkinja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I guštam i guštam i guštam.. ☀️🌊

A post shared by Barbara Matić (@barbimatic) on

Vidjelo se od starta borbe sa Švicarkom Lengweiler da je uspio tu mantru prebaciti i na Barbaru, koja je ipponom (zahvat) prošla u 2. kolo, gdje istim pristupom pobjeđuje i Belgijanku Willems. I onda, veliki, pravi izazov u četvrtfinalu. S druge strane Marie Eve Gahie, aktualna svjetska prvakinja, a njezin trener je već ranije spominjao da ju može pobijediti, samo da bude prvaka. I ne da je bila prava, nego je bila čvrsta, jaka i nepobjediva za Francuskinju. Wazari za plasman u polufinale protiv svjetske doprvakinje, Portugalke Timo, koja se 11 minuta mučila protiv iskusne Portele.

Nastavila je naša judašica u istom ritmu i u polufinalu. Prva je ulazila u napade, kvalitetno kontrolirala gard Portugalke, i bacila ju na wazari koji je zatim poništen. Međutim, nije bilo spasa za Timo, koju je Matić u  zlatnom bodu natjerala na treću kaznu i otišla u finale. Finale je bilo samo šlag na tortu fenomenalnog dana u glavnom gradu Mađarske! Još jedna Francuskinja, ovog puta europska prvakinja i vlasnica svjetske bronce Margaux Pinot. Protiv ovakve Barbare ni ona nije mogla ništa već joj je samo mogla čestitati na nevjerojatnoj dominaciji koja se rijetko viđa. Ovako izdominirati na jakom turniru kao što je bio u Budimpešti i pobijediti najbolje što ovaj sport može ponuditi, zaista ne može svatko.

Odličan dan za Barbaru Matić i hrvatski judo, koja je ovim uspjehom na svoj konto dodala i 1000 bodova za svjetsku ranking ljestvicu te napravila veliki korak prema Olimpijskim igrama u Tokiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu