Obavijesti

Sport

Komentari 2

Kakav povratak: Posudi brod i vesla i ostavi bogate iza sebe

Kakav povratak: Posudi brod i vesla i ostavi bogate iza sebe
1

Član srebrnog olimpijskog četverca Damir Martin vratio se veslanju nakon ozljede na regati u Bernu. Pobijedio je u samcu iako je doputovao i bez čamca i bez vesala

VIDEO

Damir Martin cijelu godinu nije veslao zbog ozljede leđa prošle zime, a vratio se na regati u Bernu, i to pobjednički, iako je tek nakon dolaska u Švicarsku dobio čamac i vesla.

- Mogao sam ponijeti svoj čamac, ali putovao sam sam, a za to bi mi trebao kombi i prikolica, morao bih sam voziti do Švicarske, što bi bilo vrlo naporno. A čamac se ne može tek tako ukrcati u avion - ispričao nam je Martin, kojem je čamac dostavio njemački proizvođač Empacher, a vesla je posudio od prijatelja Estonca.

- To se događa na ovakvim revijalnim regatama, na koje dođeš s pozivnicom uz osiguran put i smještaj. Na velika natjecanja uvijek nosimo vlastite čamce. Ali proizvođaču je u interesu da mi posudi čamac kad pobijedim u konkurenciji 240 veslača, to je dobra reklama - objasnio je Martin, koji je sam morao podesiti čamac da bude što sličniji njegovu.

- Treba namjestiti izbočnike u kojima stoje vesla, širinu raspona, prostor za noge, visinu sjedala... Trebalo mi je oko sat i pol za sve to - rekao je član srebrnog četverca s OI-ja u Londonu, koji je zimus ozlijedio leđa.

Sad se posvetio skifu, a braća Martin i Valent Sinković dvojcu na pariće, u kojem su nedavno osvojili zlato na SP-u, za što im je Milan Bandić obećao vlastiti čamac. To obećanje ne može prekršiti ni trenutačna situacija u kojoj je zagrebački gradonačelnik.

- Nije nam dao čamac na lijepe oči nego zbog rezultata, u dogovoru s Gradom - kaže Martin Sinković, koji je s bratom na natjecanju u Bostonu također nastupio u posuđenom čamcu.

- Na natjecanja u Europi vozimo ga u prikolici, a za prekooceanska ga treba ukrcati na brod tri mjeseca ranije pa tražiti čamac u kojem ćemo trenirati u tom razdoblju - objašnjava Sinković.

Nova veslačka sezona počinje na proljeće, do kada bi HOO trebao odlučiti tko će od njih nastupati u kojoj disciplini na Svjetskom prvenstvu, koje je izlučno natjecanje za OI u Riju 2016.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani