Obavijesti

Sport

Komentari 107

Evo zašto Payet radi svinjarije: Mourinho otima Biliću igrača?!

Evo zašto Payet radi svinjarije: Mourinho otima Biliću igrača?!
8

Velika kriza u West Hamu! Najbolji igrač više ne želi igrati za Slavena Bilića, hrvatski menadžer ne želi ga vidjeti ni blizu stadionu... A još do jučer Bilić se doslovce klanjao njegovim potezima

VIDEO

Slaven Bilić je potvrdio - njegov najbolji igrač Dimitri Payet zatražio je odlazak iz West Hama! Da stvar bude bolja, Payet je odbio nastupati za West Ham i propustit će utakmicu protiv Crystal Palacea za vikend!

- Ajmo biti ozbiljni. Imam situaciju s nogometašem. Riječ je o Dimitriju Payetu, koji želi otići. Rekli smo da nećemo prodavati najbolje igrače, ali Payet više ne želi igrati za nas - rekao je Bilić pa poručio:

- Nećemo ga prodati.

Francuz je pažnju na sebe privukao prošle sezone kada je bio nositelj igre 'čekićara'. Ni 12 mjeseci nakon što je potpisao novi ugovor želi otići premda je tvrdio da mu je dobro u Londonu. Sljedeća destinacija mogla bi biti PSG, koji je opako zagrizao za zvijezdu zadnjeg Eura u Francuskoj. Payet, navodno, želi otići u Francusku iz osobnih razloga.

Spomenimo i kako Payet u West Hamu zarađuje 140 tisuća eura tjedno.

EVO KAKO JE TEKAO CIRKUS U WEST HAMU:

20:15 Mirror ima novi razlog zašto Payet ne želi više igrati u West Hamu. Nostalgija. Francuz, naime, pati za domovinom. Obitelj ga pritišće da se vrate u Francusku. 

19:45 Engleski mediji objavili su da Payet ima ozljedu leđa. Barem je tako prijavio klubu. Naravno da je to najobičnija glupost. Payet je, piše Telegraph na privatnom sastanku Biliću poručio: "Nikad više neću taknuti loptu kao igrač West Hama ako me klub ne pusti". 

18:20 Statistika ne laže, a ona otkriva da Payet upravo igra jednu od svojih najlošijih sezona kao profesionalni nogometaš. Prošle sezone bio je apsolutno briljantan s 12 golova i 14 asistencija, godinu dana prije toga u Marseilleu sedam golova i nevjerojatnih 17 asistencija, a ove sezone u West Hamu - samo tri gola i šest asistencija. Premalo za igrača njegove kvalitete, iako je i sa 70 posto mogućnosti najbolji Bilićev igrač.

REUTERS/PIXSELL

17:50 Iako engleski reporteri redom navode kako je Dimitri Payet otkazao poslušnost Slavenu Biliću jer želi u PSG, čini se da smo na pomolu velikog iznenađenja. Naime, nekoliko sati nakon Bilićeva intervjua u kojem je priznao da postoji problem s najboljim igračem, kladionice su izbacile okladu - koji će biti novi klub Dimitrija Payeta. 

Najizglednije odredište je Francuska, ali ne PSG, već Marseille, klub iz kojeg je Payet i stigao u West Ham za 15-ak milijuna eura. Koeficijent na to je 3.50.

Drugi favorit kladionica ujedno otkriva da najboljeg igrača Biliću pokušava oteti Jose Mourinho. Koeficijent da će Payet do kraja ovog prijelaznog roka potpisati za Manchester United je 5.00. 

Tek treći u utrci za Payeta po obično dobro obaviještenim kladionicama je superbogati PSG (koeficijent 7.00).

17:00 Payet je već treći igrač koji je Biliću otkazao poslušnost otkako je preuzeo West Ham. Već nakon par tjedana Bilić je bio prisiljen izbaciti u drugu momčad Amalfitana zbog nediscipline, a krajem prošle sezone imao je velikih problema s jednim od najboljih igrača u tom trenutku. Diafra Sakho počeo je izmišljati ozljede, ubrzo je i razbio auto u "veselom" stanju pa ga je Bilić kaznio. Ono što najviše čudi kod svađe s Payetom jest činjenica da je Francuz uživao status Bilićeva ljubimca, čak i kad je - poput dobrog dijela ove sezone - na terenu izgledao potpuno nespremno i nezainteresirano. Na kraju mu je zabio nož u leđa...

Manchester United manager Jose Mourinho gestures as West Ham United

16:10 Nakon što ga je Bilić potjerao s treninga, Dimitri Payet sjeo je u svoj Ferrari 458 Speciale vrijedan 240.000 eura, što zaradi u dva tjedna igranja u West Hamu, te je napustio kamp. Daily Mail objavio je eksluzivne fotografije Payeta koji postavlja uvjete klubu i treneru. Fotke pogledajte OVDJE.

15:49 - Tko bi rekao da će ljubav puknuti tako brzo? Payet je bio čovjek odluke za West Ham, obožavali su ga navijači, obožavao ga je Bilić. Ljubav je bila obostrana. Nastavio je Payet sjajno i na Euru, a Slaven je bio stručni komentator za ITV. Nakon što je Payet zabio Albaniji, svijet je obišao video u kojem se Bilić popeo na stol i naklonio svom igraču.

15:15 - Nejvjerojatno zvuči, ali Payetu ovo nije prvi put da je 'isforsirao' transfer iz kluba. Nije ni drugi, a ni treći. Payet ima povijest prisiljavanja klubova u kojima igra da ga prodaju ukoliko on to želi. Povijest se ponavlja...

  • 2007. godine Nantes je ispao u drugu ligu, a 20-godišnji Payet odmah je zatražio transfer. "Ligue 2 ne pripada mojoj logici napretka. Odlučio sam da odlazim", rekao je tada Payet i u roku nekoliko dana otišao je u St. Etienne za 4 milijuna eura.
  • 2011. godine za njega je interes pokazao PSG. Payet je St. Etienneu rekao da želi otići i da ga puste, a kada su čelnici odbili nije se pojavio na treningu. Dobio je kaznu i polan je u rezervnu momčad, a već naredno ljeto prodan je u Lille.
  • 2015. godine, nakon angažmana u Lilleu, Payet je potpisao za Marseille. Tamo je imao status božanstva, a šokirao je čelnike kada je došlo vrijeme za razgovor o novom ugovoru. Naime, njegov agent Mark McKay čelnicima kluba objasnio je da je sve dogovoreno s West Hamom - klubu iza leđa - i da Payet odlazi. Svi znamo kako je to na kraju ispalo.

14:40 - Ne samo da je Payet izbačen iz momčadi i neće igrati utakmicu protiv Crystal Palacea nego ni ne trenira s momčadi. Bilić je prelomio - za Payeta nema mjesta zbog njegova ponašanja.

Ostatak 'čekićara' danas je normalno trenirao na Rush Greenu, a treningu nije prisustvovao utjecajni Francuz.

13:58 - Pogledajte u videu što je na cijelu situaciju imao reći hrvatski menadžer Slaven Bilić.

13:42 - Razgovarao sam s predsjednikom i ne radi se o novcu. Dali smo mu dugogodišnji ugovor jer želimo da ostane. Nećemo ga prodati. Momčad, stručni stožer - svi mi smo mu dali sve, uvijek smo bili tu za njega. Osjećam se iznevjereno. Ljutit sam, rekao je menadžer londonske momčadi Slaven Bilić.

13:40 - Što će se sada dogoditi? Nije nikakva tajna da je Francuz Bilićev najbolji igrač, a samim time i najskuplji. Ako će i biti primorani prodati ga, 'čekićari' ga neće pustiti ispod prihvatljive cijene. A to bi moglo biti oko 50 milijuna eura, plus-minus. Njegovo mjesto mogao bi upotpuniti Manuel Lanzini, a ukoliko do transfera ne dođe, a Payet ostane u klubu i odbije igrati, lako bi se mogla ponoviti afera Saido Berahino i West Bromwich Albion. Drugim riječima, Payet bi mogao biti zacementiran na klupu.

13:35 - Izgleda da je Payet bio prilično jasan kada je u utorak ljudima u West Hamu rekao "da više nikad neće puknuti loptu u dresu 'čekićara". Nešto ranije, rekao je da ga bole leđa i da ne može igrati.

13:22 - Cijela drama oko Payeta nastala je nakon što je West Ham odbio ponudu Marseillea tešku 25 milijuna eura.

'Čekićari' su Payetu na stol stavili ponudu - ostani s nama do kraja sezone, pomogni nam da se popnemo na prvenstvenoj ljestvici i prodat ćemo te na ljeto, piše Telegraph.

Francuz je takvu opciju odbio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao