Sport

Komentari 13

Ništa od nove medalje: Šapina je izgubio pa Rus izbacio Kineza

Ništa od nove medalje: Šapina je izgubio pa Rus izbacio Kineza

Šapina je u četvrtfinalnom meču protiv Kineza Hongyija Suna držao kontrolu nad mečom prve dvije runde i minutu i pol treće, a onda je sve izgubio. Zagrepčanin nije dobio drugu priliku

Hrvatski taekwondoaš Ivan Šapina (21) poražen je u četvrtfinalnom dvoboju kategorije do 80 kilograma na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Zagrepčanin je poražen od Kineza Hongyi Suna s 8-6, iako je 16 sekundi prije kraja vodio s 5-2. Kinez je u dramatičnoj završnici došao do šest poena i prošao u polufinale, a Šapina sada čeka eventualnu pobjedu 27-godišnjeg Suna kako bi ga povukao u repesaž i borbu za brončanu medalju.

U polufinalu je Kinez izgubio od Rusa Vladislava Larina, prvog nositelja turnira, rezultatom 30-3, pa je Hrvat ostao bez šanse da kroz repasaž dođe do brončane medalje.

Šapina je u Makuhari Areni izgubio na sličan način kao što je u ponedjeljak Matea Jelić osvojila, preokrenuvši u zadnjih 14 sekundi tijek finala.

Šapina (21) je prvi put na Olimpijskim igrama, a u svojoj kolekciji ima brončana odličja sa Svjetskog (2019.) i Europskog prvenstva (2021.).

U osmini finala Tokija pobijedio je Meksikanca Carlosa Sansoresa sa 6-4.

Najčitaniji članci