Obavijesti

Sport

Komentari 20

Imao odijelo koje može izdržati 800 stupnjeva 11 sekundi. Ali on je u buktinji bio 27 sekundi...

Imao odijelo koje može izdržati 800 stupnjeva 11 sekundi. Ali on je u buktinji bio 27 sekundi...

Stigli smo pred prizor kakav nikad ranije nismo vidjeli, ono što se dogodilo nije nešto za što smo trenirali. Auto je bio prepolovljen, nismo ni vidjeli obje polovice od količine plamena, rekao je liječnik Ian Roberts...

VIDEO

U redu sam! Samo sam to htio reći... Dobro, donekle u redu. Hvala vam na svim porukama podrške, javio se na Instagramu u nedjelju navečer francuski vozač Formule 1 Romain Grosjean nakon turbulentnog dana u kojem je jedva izvukao živu glavu.

Pokretanje videa...

Lewis Hamilton vježba 00:41

Sumnjalo se na lomove i mnogo teže ozljede, ali Francuz na kraju može biti zahvalan što je samo ostalo na opeklinama. Jer 29. studeni 2020. godine je za njega 'drugi rođendan'.

Grosjean se na VN Bahreina u nedjelju sudario s vozačem Daniilom Kvjatom, a taj kontakt je skrenuo njegov bolid i odveo ga u frontalni sudar s ogradom.  Grosjeanov bolid se doslovno prepolovio i zapalio, a plamen je izgledao nestvarno. Doslovno je rastalio metalnu ogradu, a nakon nekog vremena Grosjean je uspio iskočiti uz gorućeg bolida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bahrain Grand Prix

To je ono što smo mi vidjeli. No kako je to izgledalo na stazi? Bilo je to 27 sekundi iz pakla. Španjolska Marca je rekonstruirala cijeli događaj, a da nije bilo brze intervencije liječnika Iana Robertsa, tko zna što bi bilo.

- Nitko dosad nije iskusio pakao kojem smo jučer svjedočili. Haasov bolid se prepolovio, a to je uzrokovalo da se izliju litre goriva iz spremnika - piše Marca.

Bahrain Grand Prix

To je prouzročilo buktinju nakon što se Grosjean zabio u ogradu. Sam protokol Formule 1 kaže kako vozač u roku od deset sekundi mora napustiti bolid. No pokušajte se staviti u njegovu poziciju. Doživjeli ste ogroman šok, bolid se prepolovio, a vi morate na brzinu reagirati kako bi spasili sami sebe. Francuz je odvezao pojas, ali nije uspio izaći za manje od deset sekundi. Odijelo vozača Formule 1 može podnijeti temperaturu 800 Celzijusovih stupnjeva najmanje 11 sekundi, ali u njegovom slučaju, odijelo je izdržalo puno više. 

Bahrain Grand Prix

No spasila je brza intervencija liječnika Iana Robertsa. Čim se Grosjean zabio u ogradu, pored staze su se pojavili povjerenik Alan van der Merwe i liječnik Roberts. Postojala je opasnost da bolid eksplodira, ali Roberts je bez razmišljanja uzeo aparat za gašenje, prišao bolidu i počeo gasiti požar. To je spasilo francuskog vozača koji je u tome trenutku izašao iz bolida i uspio otići na sigurno. Na kraju je prevezen u bolnicu.

Bahrain Grand Prix

- Stigli smo pred prizor kakav nikad ranije nismo vidjeli, ono što se dogodilo nije nešto za što smo trenirali. Auto je bio prepolovljen, nismo ni vidjeli obje polovice od količine plamena. Sreća da je povjerenik imao aparat za gašenje pa smo njime ugasili dio vatre i pomogli Romainu da izađe iz bolida. Rekao sam mu da sjedne kad smo ga izvukli, bio je u šoku. Vizir mu je bio rastopljen, ali on nije stigao u pluća udahnuti puno toksičnog dima pa je prošao bolje od očekivanog. Na kraju je ozbiljno ozlijedio samo ruke i nogu, to je pravo čudo - rekao je Roberts.

Bahrain Grand Prix

Dobio je opekline na rukama prilikom hvatanja ograde koja je bila pod nevjerojatno visokom temperaturom, ali može biti zahvalan što mu je to jedina ozljeda.

Bilo je to 27 sekundi pakla koje je Grosjean preživio. I sve to zahvaljujući tehnologiji i munjevitoj intervenciji junaka iz sjene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu