Obavijesti

Sport

Komentari 36

'Kako smo čuvali Ronalda? Pa nije zabio, vjerojatno ni sam nije zadovoljan svojom igrom'

'Kako smo čuvali Ronalda? Pa nije zabio, vjerojatno ni sam nije zadovoljan svojom igrom'
4

Pozitivno sam doživio ovu utakmicu, Zlatko Dalić može biti zadovoljan. U prvom dijelu je Portugal bio rezerviran baš zbog naše igre, a isključenje Roga je onda sve promijenilo, misli Siniša Oreščanin...

VIDEO

Hrvatska je upisala još jedan poraz (3-2) od Portugala, ali ostala u elitnoj skupini Lige nacija. Zlatko Dalić protiv europskoj prvaka priliku je silom prilika (kartoni, korona, ozljede...) priliku dao i nekim igračima (Škorić, Juranović...) koji nisu puno participirali u dosadašnjim igrama 'vatrenih', no obojica su položili još jedan veliki ispit. A pogledajte kako je utakmicu doživio bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin, stručni komentator 24sata.

Pokretanje videa...

Trening Hrvatske na Poljudu 09:58

- Pozitivno sam doživio utakmicu s Portugalom, bez obzira na konačni rezultat. Srećom, i dalje ćemo ostati u prvoj skupini Lige nacija, a s obzirom na sve ozljede, probleme s ovom pandemijom, pa i uzak kadar kakvog imamo, mislim da izbornik Dalić može biti zadovoljan. Prvo poluvrijeme smo odigrali vrlo dobro, Portugal je baš zbog naše igre u tom periodu bio rezerviran - kaže bivši trener Hajduka Siniša Oreščanin, pa nastavlja:

- Dobro smo djelovali u fazi obrane, krenuli smo u rombu u sredini terena, a vidjelo se da ćemo imati problema u zatvaranju njihovih bokova kada se malo ispušemo. I zbog toga smo mijenjali formaciju u 4-3-3 i 4-1-4-1, vratili Vlašića i Perišića malo nazad, da zatvaraju ta njihova krila. Tim smo potezom dobili na stabilnosti, iako se Portugal dizao krajem prvog poluvremena. No, bili smo bili stabilni, rezultat je u tom dijelu bio pozitivan.

Split: Hrvatska protiv Portugala u utakmici UEFA Lige nacija

Siniša Oreščanin objašnjava i kako je Hrvatska napadala u tom periodu...

- Rekao bih da su sve najbolje stvari u našoj igri dolazile s desne strane gdje su bili Juranović, Vlašić, a njima se tu pridodavao i Modrić. Radili smo im probleme na tim polubočnim pozicijama, a dolaskom naše 'osmice' na stranu gdje je bila lopta bi dobili na superiornosti, imamo i igrače koji su jaki na lopti. Tražili smo prodore ili bismo po izgubljenoj lopti išli u kontrapresing. Luka Modrić bi se kao 'osmica' spuštao niže u organizaciju igre, to je bilo dobro, a Vlašić se odlično pozicionirao u poluprostorima na desnoj strani, svojim bi kretnjama omogućio i da se Juranović digne visoko. Na toj desnoj strani smo bili opasni, tako je i pao prvi gol. 

Drugo poluvrijeme?

- Naravno, sve se promijenilo nakon isključenja Marka Roga, izbornik je tu vjerojatno morao puno toga mijenjati, odustati od nekih zamisli. U fazi napada smo se nekako snalazili, pokušavali smo izvući Portugal, zadržati loptu preko Modrića, Kovačića ili Vlašića, pa stvarati rupe na krilnim pozicijama gdje se često ubacivao i Juranović. Tako smo stigli i do drugoga gola. U fazi obrane smo se postavili u dva reda, igrali 4-4-1, a Portugal se oslonio na brojne ubačaje.

UEFA Nations League - Group C - Croatia v Portugal

Hrvatska je opet golove primala iz prekida...

- E, oni su nam i dalje problem, tako smo primili prvi i treći gol. Velike probleme smo imali kod prekida u reakciji na drugu loptu, a to je sastavni dio prekida. Tako je nakon slobodnog udarca Ronalda i obrane Livakovića puno više njihovih igrača bilo na toj drugoj lopti, tako smo primili prvi gol. U toj reakciji smo morali biti bolji, to kvalitetnije zatvoriti.

Znači, izbornik može biti zadovoljan?

- Može, zašto ne? On sam zna što je htio, sam zna što je na kraju dobio. Mateo Kovačić je nakon brojnih kritika sjajno reagirao, zabio dva gola, bio korektan i u igri, bio prvo ime naše momčadi. Rekao bih i da su 'debitanti' odradili svoje. Mile Škorić je rastao kroz utakmicu, a kad smo ostali s igračem manje, odlično se snašao kod brojnih ubačaja Portugalaca, on se u skoku uvijek dobro snalazi - poručio je Siniša Oreščanin, pa za kraj dodao:

- Gledajte, drugi gol Portugala je neregularan, šteta zbog te ruke i što smo na kraju primili taj treći gol. Mislim da bi svi bili zadovoljni remijem. I Josip Juranović je bio dobar, išao je naprijed, sudjelovao u akciji za drugi gol. Ronaldo? Vidi se da je lider i vođa momčadi, njega nije lako čuvati jer je to igrač prostora i tajminga, jedan od najboljih igrača na svijetu. Kako smo ga čuvali? Pa nije zabio gol, to sve govori. Vjerojatno ni on, da ga pitate, ne bi bio zadovoljan svojom igrom, ipak nije zabio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja