Obavijesti

Sport

Komentari 47

Kako su Spursi slomili Mamića i doveli 'kralja predasistencije'

Kako su Spursi slomili Mamića i doveli 'kralja predasistencije'
1

"Bili smo uvjereni da je Luka čudesan mladi igrač i da bi mogao postati jedan od najboljih veznjaka u Premier ligi. U to su mi vrijeme govorili da je prenizak, preslab, da ne zabija golove, da ne asistira..."

VIDEO

Real Madrid u utorak u Ligi prvaka dočekuje Tottenham, a svoju bivšu momčad tako će u svom domu, na Santiago Bernabéuu, ugostiti i Luka Modrić.

Hrvatski je veznjak 2008. napustio Dinamo i otišao u Tottenham - klub koji je bio njegov prvi inozemni angažman, ali i klub koji mu je otvorio vrata da postane jedan od najboljih na svijetu. U Real Madrid je prešao 2012., a britanski Independent uoči utakmice objavio je priču o tome kako je Tottenham uopće doveo Modrića i zbog čega je čitav posao umalo propao.

Dogovorili transfer u gluho doba noći

Independent piše kako su Spursi godinu dana pokušavali dovesti Modrića, a u proljeće 2008. postali su nervozni jer su dobili jaku konkurenciju - za omalenog veznjaka su se zainteresirali Manchester City, Newcastle, talijanski klubovi, ali i Barcelona. Sportski direktor kluba Damien Comolli zbog toga je jednoga dana s parkirališta nazvao predsjednika Daniela Levyja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Smatrali smo da bismo mogli ostati bez igrača ako budemo dulje čekali. Da nismo završili posao u sljedeća dva ili tri dana, godina dana truda pala bi u vodu. Daniel kao Daniel, spustio je slušalicu, spremio stvari u kofer, sjeo u privatni avion i odletio u Zagreb. Nazvao me te noći u 3 sata i rekao mi da je okončao posao i da imamo Modrića - prisjetio se Comolli.

Soccer - Barclays Premier League - Tottenham Hotspur v West Ham United - White Hart Lane

Najveće zasluge za Modrićev dolazak u Tottenham zasigurno ima tadašnji skaut Riccardo Pecini koji je bio zadužen za Italiju i Balkan. On je Comolliju dojavio za Modrića koji se u to vrijeme učvrstio u prvoj momčadi Dinama nakon posudbe u Zrinjskom, a čelnici Tottenhama ubrzo su ga imali prilike gledati i uživo na Wembleyju, gdje je gostovao s hrvatskom reprezentacijom.

Mamić je bio tvrd orah

Mjesec dana nakon te utakmice, u prosincu 2007. Spursi su se našli s tadašnjim izvršnim predsjednikom Dinama, Zdravkom Mamićem. Mamić je tražio previše novca, ali ni Tottenham nije odustajao. Na kraju su ga kupili za 21 milijun eura, dobili četiri briljantne sezone od njega i na kraju ga prodali Realu za 30 milijuna.

- Bili smo uvjereni da je Luka čudesan mladi igrač i da bi mogao postati jedan od najboljih veznjaka u Premier ligi. U to su mi vrijeme govorili da je prenizak, preslab, da ne zabija golove, da ne asistira... No mi smo ga željeli jer se uvijek nudio na terenu, igrao između linija, imao dodavanja neposredno prije asistencije za gol - rekao je Comolli.

Luka razmišljao unaprijed

Iako je ostavio veliki trag u Tottenhamu, u engleskom se prvenstvu isprva mučio pod trenerskom palicom Juandea Ramosa. Ali u London je ubrzo stigao Harry Redknapp koji je itekako znao što treba Modriću.

- Na treningu mu niste mogli oduzeti loptu. Iako je bio nizak, listovi su mu bili poput cigle, bio je tako jak i imao nisko središte gravitacije. Ali najvažnija stvar bio je njegov prvi dodir. Znao je što će s loptom. Bez obzira na to s koje mu strane prilazili, uvijek je pronašao prostor. Znao je što će napraviti tri dodavanja prije nego što bi lopta došla do njega. Njegov je mozak radio puno brže nego kod drugih - ispričao je Jamie O’Hara koji je igrao u veznom redu Tottenhama prije Modrićeva dolaska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida