Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kakva skupina! Mladi Vatreni u grupi s Englezima i Francuzima

Kakva skupina! Mladi Vatreni u grupi s Englezima i Francuzima
1

NAJTEŽA SKUPINA Hrvatska U21 reprezentacija na Euru sljedeće godine igrat će u skupini C s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. Mini Vatreni Euro otvaraju protiv Rumunjske

VIDEO

Hrvatska je na ždrijebu za Europsko U-21 prvenstvo izvukla najtežu skupinu! Mini Vatreni na Euru u Italiji i San Marinu od 16. do 30. lipnja sljedeće godine igrat će u skupini C s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom.

Hrvatska će u 1. kolu 18. lipnja igrati protiv Rumunjske, tri dana potom slijedi dvoboj 2. kola protiv Francuske, a u posljednjem kolu 21. lipnja izabranici Nenada Gračana će igrati protiv Engleske.

U skupini A igrat će domaćin Italija, Španjolska, Poljska i Belgija, dok će u skupini B igrati Njemačka, Danska, Srbija i Austrija.

Pobjednici skupina, kao i najbolji drugoplasirani, plasirat će se u polufinale, a te četiri reprezentacije osigurat će i Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Skupina je teška, ali na Europskom prvenstvu nema slabe reprezentacije. Doduše, možda smo radije mogli dobiti Dansku umjesto Francuske jer s Francuskom smo nedavno igrali i radi se o zaista potentnoj momčadi. Osnovni smo cilj ispunili plasmanom u odabrano društvo, ali sada se treba dobro pripremiti. Moramo opustiti igrače te iskoristiti prilike koje nam se pruže kako bismo ostvarili što je moguće bolji rezultat. Želimo odigrati na najbolji mogući način, mislim da imamo reprezentaciju koja to može. Očekivanja su velika, želimo dobar rezultat, pogotovo nakon što smo kroz kvalifikacije dokazali da imamo sjajne igrače. Dio ih igra u Italiji i nadam se da će biti mnogo naših simpatizera, ljudi koji će navijati za nas - rekao je Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije.

Hrvatska će u Italiji i San Marinu treći put sudjelovati na Europskom U-21 prvenstvu, prvi put nakon 15 godina posta.

Posljednji put mladi hrvatski nogometaši su sudjelovali na europskoj smotri 2004. godine u Njemačkoj gdje su osvojili posljednje mjesto u skupini. Bila je to generacija koju su predvodili Darijo Srna, Niko Kranjčar, Eduardo da Silva i Danijel Pranjić.

Grupu nismo prošli niti u premijernom nastupu 2000. godine u Slovačkoj gdje smo također bili posljednji u skupini. Tu momčad predvodili su Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Tomo Šokota i Boško Balaban.

Zanimljivo, u šest utakmica koje je Hrvatska odigrala na europskim U-21 prvenstvima nemamo niti jednu pobjedu uz dva remija i četiri poraza. Nikola Vlašić, Josip Brekalo, Ivan Šunjić, Alen Halilović i društvo, sigurni smo, to će popraviti, iako su dobili paklenu grupu na Euru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...