Obavijesti

Sport

Komentari 17

Kakvo srce Hrvatske! Kapetan rušio kamermana, prokrvario, a Hrvati izveli podvig za povijest

Kakvo srce Hrvatske! Kapetan rušio kamermana, prokrvario, a Hrvati izveli podvig za povijest

Više od dva i pol sata potrajala je drama u Saku Areni, obojanoj u plavo, Estonci su bili na samo dva poena do konačne pobjede koja im život znači, ali što im je to vrijedilo kad je srce Hrvata večeras bilo poput Finskog zaljeva

VIDEO

Kako utišati 5000 raspjevanih Estonaca? Ma samo im pošaljite Hrvate. U odbojci! Čudo, ma čudo na kvadrat izvelo je 14 Hrvata i nešto malo stručnog stožera usred Tallinna, protiv domaćina i izravnog konkurenta za prolazak skupine Europskog prvenstva. Domaćina koji je vodio 2-0 u setovima, igrao kao u transu, a onda su Hrvati odlučili da a-a... Neće moći ove noći.

Ako je ono što su izveli protiv Latvije, za prvu pobjedu nakon 16 godina, već bilo mirakulozno, ovo večeras bilo je... Na kvadrat! Više od dva i pol sata potrajala je drama u Saku Areni, obojanoj u plavo, Estonci su bili na samo dva poena do konačne pobjede koja im život znači, ali što im je to vrijedilo kad je srce Hrvata večeras bilo poput Finskog zaljeva. Izvjesno i vrijedno prolaska u osminu finala, nove crtice povijesti hrvatske muške odbojke, ali nećemo još trčati pred rudo. Valja pričekati sutrašnju utakmicu protiv Slovačke, već od 16 sati. Energije će valjda biti dovoljno, nadamo se i ove dvije pobjede za mjesto među 16 najboljih reprezentacija Europe.

Renee Teppan. Eh, to je Estonac koji nam je sve do petog seta dizao živce, zajedno s Kristom Kollom. Što god pokušali, nismo ga mogli zaustaviti. Ma ni zamisliti. Bomba jedna, bomba druga, Hrvatska bez bloka i pravog prijema i malo se tu moglo učiniti protiv raspoloženih domaćina. Ukazala se, nakon strašne serije na servisu kapetana Žukovskog i šest vezanih poena, šansa u drugom setu kada smo poveli 21-19, ali opet su servisima Estonci napravili sav posao. Teško je bilo ostaviti glave gore.

Međutim, pravi je posao naš izbornik Zanini napravio polovicom tog seta kada je umjesto danas neraspoloženog Andrića uveo Ivana Raiča. Taj se set još zagrijavao, a onda počeo... Bombardirati. Hrvatski je blok konačno proradio, Sedlaček se nakon hlađenja na klupi vratio u izdanju kakvo nam je uz standardnog Šestana bilo neophodno i tu je počeo lagani preokret.

Poen, pak, kakav se odigrao na 17-12 u trećem setu zaslužuje poseban redak. Kapetan Žukovski, kao da mu je zadnja u životu, spasio je jednu, činilo se, nemoguću loptu iza zapisničkog stola, za kojom mnogi ne bi ni pokušali potrčati, a on je vratio u teren jednom rukom, usput srušio kamermana, raskrvario usnicu, završio u prvom redu tribina, a vrhnje je blokom pobrao Nikačević. Spektakl! Ima se još za odigrati utakmica na ovom turniru, ali nešto slično teško da ćemo vidjeti. Kapetane, kapa dolje. Ma svi!

Estonci i dalje nisu znali kakav bi blok postavili protiv Raiča, Sedlaček je dizao radnu temperaturu do maksimuma, ali prava drama tek je počela u četvrtom setu. Imala je Hrvatska 22-20, ali Teppan je okrenuo stvari. Kako drugačije nego servisom. Srećom, samo privremeno jer u pravom se trenutku ukazao hrvatski blok. Nema prolaza, Estonci! 

Da, najpoštenije da peti set odluči tko je bolji. A to su bili Hrvati odlučivši da ne žele novu dramu. Bilo ih je dovoljno. Set iz udžbenika, set za kraj estonskih snova o osmini finala. A oni hrvatski tek počinju...

Europsko prvenstvo:

Hrvatska - Estonija 3-2 (20-25, 22-25, 25-18, 26-24, 15-9)

Sedlaček 20, Šestan 15, Raič 13

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica