Obavijesti

Sport

Komentari 63

Kalinić: Da nema Hajduka u ligi, tko bi uopće dolazio na tribine?

Kalinić: Da nema Hajduka u ligi, tko bi uopće dolazio na tribine?

Ima li kazni? Hvala Bogu da ima, čak smo i sretni što se ozlijedio, našalio se Karlo Sentić o suigraču i kapetanu, a Lovre dodao: "Nekad moraš udariti i mačetom po glavi"

VIDEO

Od prvog njegova poziva polovicom listopada ili studenog 2020. i pitanja "Imaš li želju", taj poziv je trajao 30 sekundi, osjetio sam u njemu da me on tu želi, da me treba i jednostavno takav poziv nisam mogao odbiti, rekao je Lovre Kalinić u novogodišnjoj emisiji Hajduk Digital TV-a "Hajduk i gotovo" kojoj je cilj učlanjivanje u klub.

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić rekao je da su pozitiva i put prema trofeju krenuli onog trenutka kad se Lovre vratio u klub.

- Kad sam došao, klub nije bio na razini na kojoj je sad, s ovakvim imenima u svlačionici. Hajduk se stalno diže, stalno ulaže i taj trofej bio je nagrada za sve to. Usponi i padovi postoje, ali klub teži najvišem cilju. Igrači koji su tu spremni su, žele odgovarati na sve te probleme i problematiku koja se neprestano negdje ponavlja, ali mi imamo svoj put i na njemu ćemo ustrajati - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Perišić obećao povratak u Hajduk

Pokretanje videa...

Perišić 00:35

Kraj godine dočekao je na štakama zbog teške ozljede koljena u zadnjoj utakmici prije objave popisa Zlatka Dalića za Svjetsko prvenstvo u Katru. Dogodilo se to u Kranjčevićevoj, gdje se i ranije ozljeđivao...

- Vjerojatno bi najbolje bilo da i ta Lokomotiva pronađe svoj stadion i ima dom. Najteže je bilo prvih sedam dana dok se ne privikneš na štake i drukčiji ritam života. No sve ide po planu i programu, dvaput dnevno imam terapije i zasad sam zadovoljan.

Što će biti s Hajdukom dok se on ne vrati? Uskočio je umjesto njega Karlo Sentić.

- Što, što će biti? Što može biti? Sjeo je do mene, slika govori više od riječi. Pogledaj ga, gdje neće biti spreman - rekao je Kalinić.

- Kao puška! Kao puška, dragi - ponavljao je Sentić.

- Kad sam ja ulazio u prvu momčad Hajduka, imao sam 16 i pol godina. Bili su tu Vlado Balić i Runje, Tonči Gabrić bio je trener golmana. Imao si od koga skupiti iskustvo i mogao puno naučiti. Što dobrog, što lošeg, ali si mogao naučiti.

Split: Prva utakmica 3. pretkola UEFA Konferencijske lige HNK Hajduk - Vitoria SC

Je li vrijeme brzo proletjelo?

- Nije baš. Možda vama sa strane to izgleda tako, ali nije. Bilo je uspona i padova i to je sasvim normalno. Sutra treba biti podrška mladim igračima. Grešaka će biti, događat će se i to je sve dio sporta. Samo treba dati ruku podrške i Karlo će to sa Subine i moje strane, ali i sa strane svih koji su tu, zasigurno dobiti - kaže Kalinić.

- Tu sam s Lovrom i Subom, 100 puta ponavljam što predstavljaju meni i inače u nogometu. Čast mi je i zadovoljstvo raditi s njima, svakodnevno slušam savjete tako da se nadam da će sve biti kako treba - rekao je Sentić.

Kalinić je kapetan, ima li nekih kazni za kašnjenje na trening?

- Da, da, hvala Bogu da ima! Čak smo i malo sretni sad, glupo je reći, kad se ozlijedio, što ga nema u svlačionici. Ali ima, ima. Zna udariti - nasmijao se Sentić.

Kako je biti kapetan Hajduka?

- Najlakše je staviti traku na ruku, izaći na teren i misliti da si kapetan, ali to veže puno drugih stvari. U svlačionici je 25 glava i svaka ima svoje razmišljanje i viđenje, a red se mora znati. Ti si taj koji nekad mora presjeći i donijeti odluku o nekim stvarima kad situacija baš nije ugodna, ali moraš nekad i udariti mačetom po glavi. Ali, s druge strane, ne mogu ništa reći, momci su stvarno korektni i ispunjavaju obaveze. Iskreno, nije toliko ni teško biti kapetan kad imaš takvu momčad.

Split: Igrači Hajduka s navijačima proslavili osvajanje Kupa

Kakvi su mu motivacijski govori?

- Ne smišljam ih ranije, nego sagledam situaciju kako se radilo kroz cijeli tjedan, kako se treniralo. Pred utakmicu vidiš u kakvoj je tko fazi jer nije ista priprema i jednaka motivacija za svaku utakmicu. I po tome tražiš neki balans, ali uglavnom je to praksa i praktički svaku utakmicu imam nekakvu vrstu govora.

Hajduk je u 2022. imao 91.000 članova.

- Nekome tko ne zna što je Hajduk i tko onako sa strane gleda navijački puk teško je to objasniti. Kome Hajduk nije ukovan u srcu teško je objasniti što Hajduk znači. Pričati o Hajduku, ne znam. Hajduk je sve.

Je li to poruka za one koji se još dvoume?

- Malo ih je ostalo. Realno, da nema Hajduka u ligi, ne znam tko bi uopće dolazio na tribine - zaključio je Lovre Kalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...
JOKIĆEVA ŽIVOTNA PRIČA

Čistio je štale, nitko nije htio s njim na basket, zezali ga da je debeo. Sad je treći put MVP...

Nikola je bio užasan. Mislim, stvarno užasan. Ne možete zamisliti koliko je bio loš, prisjetio se Nikolin brat utakmice u kojoj ga je skautirala Barcelona. Tamo nije otišao, ali zato je danas na vrhu košarke

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)
TRAGEDIJA

U prometnoj nesreći poginuo je hrvatski stolnotenisač (28)

Prerani odlazak našeg dragog Luke šokirao nas je sve toliko da još uvijek ne možemo vjerovati da se to dogodilo, napisali su iz kluba poginulog
VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante