Obavijesti

Sport

Komentari 34

'Tko preživi pritisak Poljuda može braniti gdje god poželi'

'Tko preživi pritisak Poljuda može braniti gdje god poželi'
1

Nisam htio da se sazna što sam poklonio Gabriću jer je to naša privatna stvar. Ali dobro, zna se dobro koliko mi je njegova podrška značila, kaže Lovre Kalinić

VIDEO

Predivan je osjećaj nakon pobjede izaći pred navijače koji skandiraju tvoje prezime. Doživio sam to u dresu Hajduka, no ja sam Hajdukovo dijete i to je bilo očekivano. Doživjeti to u novom klubu, za koji si odigrao svega tri utakmice, stvarno je bilo prekrasno, rekao nam je Lovre Kalinić nakon pobjede Genta nad Club Bruggeom (2-0).

Nevjerojatna je brzina kojom se Lovre prilagodio na novu sredinu, a još i više način na koji je obranama i skinutim zicerima osvojio suigrače i navijače. Nakon svega tri odigrane utakmice doživio je da se 20.000 gledatelja podigne sa sjedala i skandira mu.

Dok im je Lovre pljeskom odzdravljao, s leđa ga je iz mase suigrača prema tribini pogurao Stefan Mitrović, kako bi istaknuo njegovu ulogu u vrijednoj pobjedi.

- A tko će drugi. Svi su me lijepo primili, ali s njim sam nekako najbliži. Valjda zato što je stoper pa smo i na terenu stalno u kontaktu, ali i van terena, puno mi je pomogao da se snađem. Stvarno su me dirnuli u srce tom gestom - priča Kalinić.

Gent je tražio golmana koji može odmah braniti i napraviti razliku na terenu, zbog toga su doveli Lovru koji je postao najskuplje plaćeni igrač u njihovoj povijesti. I nisu se pokajali. Tri utakmice, sedam osvojenih bodova i nijedan primljeni gol.

- Zadovoljan sam kako je sve počelo. Ulazak u doigravanje za trenera i momčad je primarni je cilj i sve je podređeno tome. Zadovoljan sam kako momčad funkcionira i svojom ulogom u njoj. Osjećam se sjajno, kao u najboljim danima u Hajduku, sve ide dobro, nadam se da će i potrajati...

Na početku je bilo pritiska, no za Lovru to nije ništa novo.

- Ako je netko navikao na pritisak, onda sam to ja. Tko preživi pritisak na Poljudu, taj može igrati bilo gdje, a ja imam dugogodišnje iskustvo – nasmijao se Lovre, koji ključnim za svoj dobar start na golu Genta drži činjenicu da se transfer odvio na vrijeme pa nije kasnio na pripreme.

- Došao sam odmah na prvi dan priprema, imao sam dovoljno vremena upoznati suigrače i uigrati se s njima, tako da mi je i prilagodba bila puno brža i lakša. podršku mi prije svih daju Mitrović, Miličević i Bjedov, ali i bivši dinamovac Taravel, koji mi je rekao da mu se obratim ako mi bilo što treba. No on živi u Bruxellesu, a ne u Gentu pa nismo još stigli izaći.

Lovre se tek privikava na novi život, a prva dva slobodna dana iskoristio je za kratki posjet obitelji u Solinu.

- Odmah nakon potpisa otišao sam na pripreme, nisam se stigao ni pozdraviti i spakirati kako treba, a i supruga je ostala kod kuće. Ona dolazi za desetak dana, mora još riješiti neke stvari na poslu. Za sada sam još uvijek u hotelu, tražim stan.
Iako ga već prepoznaju na ulici, nije to ona popularnost na koju je navikao u Splitu.

- Drugi je to mentalitet, priđu ljudi, pristojno pitaju za zajedničku fotografiju ili autogram i to je to.

Lovre je napravio i rijetko viđenu gestu o kojoj ne voli govoriti. Nakon potpisa ugovora s Gentom poklonio je svom najdražem treneru Tonćiju Gabriću novi Mercedes S klase. Obavio je to u tajnost, pa nije bio najsretniji kad je vijest ugledala svjetlo dana u medijima.

- Volio bih da je to ostalo između nas dvojice, jer je naš odnos naša privatna stvar. Ni sad kad se saznalo nemam to namjeru komentirati, niti bilo što dalje reći na tu temu, osim da se dobro zna što je meni Tonći značio u prošlosti te da se nadam da naš profesionalni odnos neće prestati mojim odlaskom iz Splita. A prijatelji ćemo ostati zauvijek - zaključio je novi heroj navijača Genta  Lovre Kalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve