Sport

Komentari 1

Kamerunski 'slučaj Kalinić' sad je objasnila potjerana zvijezda: Nisu dali da budem na terenu

Kamerunski 'slučaj Kalinić' sad je objasnila potjerana zvijezda: Nisu dali da budem na terenu

Uvijek sam se ponašao tako da predvodim momčad do uspjeha. Dao sam sve od sebe, uložio energiju u pronalazak rješenja za situaciju kroz koju nogometaši često prolaze, ali s druge strane te želje nije bilo, kaže Onana

Dao sam sve od sebe, svu energiju, kako bih pronašao rješenje za situaciju koju nogometaši često proživljavaju, no na drugoj strani nije postojala takva želja, rekao je golman kojem se dogodio 'slučaj Kalinić'. Trebao je biti jedan od glavnih nogometaša Kameruna na ovom Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali golman Andre Onana (26) više nije s reprezentacijom.

Podsjetimo, prije utakmice protiv Srbije (3-3) je Onana misteriozno nestao s popisa kamerunske reprezentacije, a onda je Fabrizio Romano otkrio i zašto:

- Andre Onana udaljen je od sastava Kameruna. Čuo sam da je razlog tome razgovor s izbornikom, koji je tražio da Onana koristi tradicionalni golmanski stil. Onana nema namjeru promijeniti svoj stil, situacija je napeta i zato nije uvršten u sastav - napisao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Belgijski novinar o utakmici Hrvatska - Belgija

Spomenuti golman više se nije vraćao u redove reprezentacije, a sličnu smo situaciju gledali i među 'vatrenima' kad je Zlatko Dalić udaljio Nikolu Kalinića iz Rusije prije četiri godine. No, sad se javio i sam Onana te objasnio neke stvari.

- Želim izraziti naklonost zemlji i reprezentaciji. Jučer mi nisu dali da budem na terenu i pomognem Kataru u ostvarenju ciljeva, kao što to uvijek činim. Uvijek sam se ponašao tako da predvodim momčad do uspjeha. Dao sam sve od sebe, uložio energiju u pronalazak rješenja za situaciju kroz koju nogometaši često prolaze, ali s druge strane te želje nije bilo.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group G - Switzerland v Cameroon

Kamerunci će put u nokaut fazu natjecanja tražiti u posljednjoj utakmici skupine F kad ih čeka težak okršaj protiv Brazila. Ta je utakmica na rasporedu u petak, 2. prosinca, s početkom u 20 sati. Druga utakmica te skupine je ona između Srbije Švicarske.

- Neke je situacije teško riješiti. Uvijek poštujem i podržavam odluke vodećih ljudi koji žele uspjeh za cijelu zemlju. Svu svoju snagu volio bih dati suigračima jer smo pokazali da možemo daleko na ovom natjecanju. Vrijednosti koje se držim kao osoba i kao nogometaš su one po kojima sam prepoznatljiv te koje mi je 'usadila' obitelj odmalena. Predstavljati Kamerun je uvijek bila privilegija. Domovina prva i zauvijek - napisao je Onana.

Najčitaniji članci